Proiect Statistica

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Statistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 70 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

S.C. “Helvetica Milk” a luat fiinta în anul 1994 prin asocierea S.C. “Helvetika” S.R.L. cu investitori autohtoni. Asociatii au convenit ca noua societate sa fie organizata sub forma de societate cu raspundere limitata, cu sediul în Arad, str. I. Maniu nr.10, Sc.B, Ap.13, Jud Arad, înscrisa în CF 23023 Arad.

Societatea poate deschide puncte de lucru, puncte comerciale, filiale si reprezentante în toate localitatile din tara.

Punctul initial de lucru a fost în comuna Pecica unde se gaseste fabrica pentru industrializarea laptelui.

Societatea se constituie pe o durata de timp nelimitata.

Capitalul de pornire al S.C. “Helvetica Milk” SRl este de 300 mil. lei .

Cifra de afaceri a crescut progresiv pe masura impunerii produselor societatii pe piata, ajungând la sfârsitul anului 1994 450 mil. lei. Procentual cifra de afaceri a crescut cu 20 % lunar.

Asociatii au convenit ca obiectul de activitate al societatii sp fie productia prelucrarii laptelui si a celorlalte produse lactate, precum si toate operatiunile comerciale care au ca obiect de tranzactie laptele si produsele din lapte.

Unitatea este amplasata într-un spatiu special amenajat cu toate dependentele necesare în suprafata totala de 220 m2 , pe care l-a închiriat de la Societatea Agricola “16 Decembrie” Pecica, care de altfel este unul din furnizorii de materie prima.

Finantarea investitiei s-a realizat din bani proprii si un credit de la BRD Arad, credit care a fost rambursat în totalitate în primii 3 ani de activitate.

La început productia era axata pe fabricarea laptelui de consum pasteurizat si normalizat la un procent de grasime de 2,5 %, frisca proaspata si smântâna fermentata, ambele livrate vrac pentru restaurante si cofetarii.

Dupa rambursarea creditului s-au facut unele investitii care au dus la diversificarea productiei, astfel încât în prezent programul de fabricatie cuprinde produse acidofile (iaurt, sana, lapte batut), lapte de consum, brânzeturi (telemea, brânza proaspata), smântâna fermentata, frisca proaspata.

În anul 1998 societatea a cumparat spatiul si terenul aferent în care îsi desfasoara activitatea, spatiu de 10500 m2, din care 220 m2 special amenajat cu toate dependintele necesare. Unitatea mai este dotata cu urmatoarele spatii: sala pentru igienizare (ambalaje, instalatii), vestiar cu grupuri sociale, camera frigorifica, laborator uzinal, magazii, birou.

Materia prima este furnozata de catre S.A. “16 Decembrie” S.A. Pecica, S.C. “Agroprodex” si S.C. “Mures”.

Anul acesta societatea a achizitionat de la aceste unitati aproximativ 8000 hl / zi, lapte materie prima, colectarea facându-se cu autocisterna proprie. Achizitionarea cu lapte se face în proportie de 70 % din sectorul de stat si 30 % din sectorul privat pe baza de contracte între societate si furnizori.

Instalatia de prelucrare a laptelui, cu o capacitate de prelucrare în lapte de consum si derivate de 8000 litrii / zi, cuprinde un întreg ansamblu de utilaje si instalatii necesare fluxului de prelucrare a laptelui, de la receptionare si pâna la ambalare în pungi de plastic.

Ea a fost achizitionata de la o firma din Ungaria care a montat-o, asigurându-I si service-ul necesar.

Sortimentele care se produc în acest moment în unitate sunt urmatoarele:

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Statistica.doc

Alte informatii

proiect statistica al unei firme