Software Statistic

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Software Statistic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Jaba Elisabeta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Statistica

Cuprins

1. INTRODUCERE 3
DESPRE MIGRATIE 3
OBIECTIVE 4
2. CONSTRUIREA BAZEI DE DATE 5
3.1. DEPISTAREA OUTLIER-ILOR 8
3.2. VERIFICAREA NORMALITATII DISTRIBUTIILOR 13
3.2.1. PROCEDEUL HISTOGRAMEI 14
3.2.2. POCEDEUL Q-Q PLOT 17
3.2.3. PROCEDEUL P-P-PLOT 19
3.2.4. TESTUL KOLMOGOROV-SMIRNOV-LILLIEFORS (K-S-L) 20
4 . ANALIZA STATISTICA UNIVARIATA A DATELOR 21
4.1. DESCRIEREA STATISTICA A VARIABILELOR NOMINALE 22
4.2. DESCRIEREA STATISTICA A VARIABILELOR NUMERICE 24
5. ANALIZA STATISTICA BIVARIATA A DATELOR 27
5.1. ANALIZA STATISTICA A GRADULUI DE ASOCIERE INTRE DOUA VARIABILE 27
5.2. ANALIZA DE REGRESIE 28
DEMERSUL ANALIZEI DE REGRESIE 29
MODELUL DE REGRESIE LINIARA SIMPLA 29
5.3. ANALIZA DE CORELATIE 35
ANALIZA DISPERSONALA ANOVA 37
6. ESTIMAREA SI TESTAREA STATISTICA 39
6.1. ESTIMAREA PARAMETRILOR PRIN INTERVAL DE ÎNCREDERE 39
6.1.1. ESTIMAREA PRIN INTERVAL DE ÎNCREDERE A UNEI MEDII 39
6.1.2. ESTIMAREA PRIN INTERVAL DE ÎNCREDERE A UNEI PROPORTII 41
6.2. TESTAREA STATISTICA 43
6.2.1. Testarea unei medii 43
6.2.2. TESTAREA DIFERENTEI DINTRE DOUA MEDII SI DOUA PROPORTII 44
6.2.3TESTAREA UNEI DIFERENTEI DINTRE DOUA PROPORTII 46
BIBLIOGRAFIE 48

Extras din document

1. INTRODUCERE

DESPRE MIGRATIE

Fenomenul migratiei a existat dintotdeauna, concretizat prin transhumanta, invazii, colonizari si cruciade, sau provocate, în general, de atractia exercitata de regiunile mai bogate asupra populatiilor mai sarace. Nu exista în plus nici un exemplu în istorie al vreunei tari a carei influenta politica si economica sa nu fi beneficiat de - demografie dinamica sau de actiunea unei populatii importante si omogene.

In zilele noastre preocuparea demografica reapare datorita riscurilor pe care le naste în producerea unor crize, la nivel local, zonal, continental sau planetar ce ar putea influenta în mod negativ ordinea sociala, sau în declansarea unor tulburari a echilibrelor etnice sau religioase. Revine ideea ca non-dezvoltarea se datoreaza în parte unui exces demografic. Analizând relatia dintre putere si populatie, dintre cantitatea si calitatea fenomenului demografic si alti factori constituenti ai sistemului global contemporan constatam ca relatia între „explozia demografica” si „explozia tehnologica” pare sa ia amploare.

Dupea Paul Kennedy, astazi suntem confruntati cu aceleasi probleme pie care le-a tratat Malthus la vremea când populatia se dubla la douazeci si cinci de ani, când inovatia tehnologica deschidea calea industrializarii, iar tranzitia demografica era la început de drum. Azi, emigratia ramâne posibila, chiar daca este dificila, iar tehnologia produce efecte si acol- unde nu mai exista crestere demografica.

Prezentarea continutul a trei notiuni: migratie, a emigra si a imigra.

a) Migratia - reprezinta deplasarea unei populatii dintr-- regiune în alta, pentru a se stabili acolo. Ea reprezinta decim- deplasare si stabilise.

b) A emigra - semnifica actiunea de parasire a propriei tari pentru a te stabili in alta tara.

c) A imigra – reprezinta activitatea prin care intri într-- tara, alta decât a ta, pentru a te stabili acolo. In acest sens nu trebuie confundat termenul de „strain” cu „imigrant”, un student aflat la studii în alta tara, diplomatii sau turistii nu sunt imigranti.

Fenomenul imigratiei este deci un fenomen international si are ca punct de plecare tara de origine a emigrantului si ca punct de sosire tara în care se va stabili imigrantul respectiv.

Distingem patru categorii de emigranti:

- emigrantul care îsi manifesta dorinta de a-si schimba tara si, în final, nationalitatea;

- muncitorul strain care este un emigrant temporar;

- persoanele deplasate (expulzate, repatriate, transferate) alungate din tara lor de origine;

- refugiatii care au optat pentru parasirea tarii lor.

Situatia economica a tarilor mai putin dezvoltate s-a agravat, exceptând Asia si America de Sud, si nu a urmat cursul exploziei demografice. Economia mondiala s-a globalizat, înlesnind miscarile persoanelor, serviciilor, bunurilor si capitalurilor. Presiunea migratoare se va exercita de acum înainte dinspre regiunile planetei cu rata ridicata a natalitatii spre zone prospere, cu natalitate scazuta.

Situatia mondiala s-a complicat în doar câtiva ani. Fluxurile migratoare traditionale au cedat locul migratiilor Est-Vest sau Sud-Sud. Majoritatea tarilor C.E.E. au devenit tari de imigrare, la fel ca si unele tari din Europa Centrala (Ungaria, Polonia, Cehia).

OBIECTIVE

Traim într-- realitate economico-sociala, unde la tot pasul apar fel de fel de dependente între diferite realitati, fenomene economice. In acest studiu se va face - analiza a acestor dependente într-un domeniu destul de cunoscut si anume migratia. Abordarea aceasta are ca obiectiv major sa explice, pe cât posibil, ca rata migratiei depinde, într-- masura mai mare sau mai mica, de rata somajului si PIB/locuitor. De asemenea vrem sa vedem daca exista diferente semnificative intre regiunile Europei cu privire la migratia persoanelor

Fisiere in arhiva (1):

  • Software Statistic.doc

Alte informatii

Este un proiect in care se analizeaza baza de date, se depisteaza outlierii, se realizeaza o analiza statistica univariata si bivariata iar apoi se recurge la estimare si testare. Proiectul a fost prezentat la FEAA, in anul 2005 la disciplina Software statistic