Statistica Matematica

Imagine preview
(9/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Statistica Matematica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, ppt, xls de 58 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: angelescu constantin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Statistica

Cuprins

1. Consideratii generale
2. Continut
3. Anexe
I. Consideratii generale
1. Scop
2. Cadru, context - descriere
3. Populatie
4. Timp
5. Spatiu
6. Culegerea datelor
7. Caracteristici
II. Continut
1. Inregistrare
2. Grupare
3. Analiza grafica
4. Ajustare
5. Analiza indicatorilor
6. Analiza regresiilor si corelatiilor bidimensionale
7. Determinarea reprezentativitatii esantioanelor.Intervale de incredere
8. Estimarea parametrilor: categoria estimatorilor
9. Verificarea ipotezelor statistice
III. Racordarea comparativ-analitica la variabile similare
IV. Concluzii

Extras din document

Actualitatea temei de cercetare.

Dat fiind faptul ca armata se afla in plina reforma este foarte important sa avem in vedere bugetul alocat acesteia si efectul pe care il are asupra membrilor ei. Calitatea acestei organizatii este data in primul rand de factorul uman care e foarte mult influentat de atractivitatea acestei profesii, lucru generat in primul rand de salariul primit si daca luam in considerare ca pana in prezent 60% din bugetul alocat armatei este destinat salariilor putem observa necesitatea unui studiu in acest sens.

Statistica, ca disciplină ştiinţifică, vine cu instrumentul şi metoda sa în vederea tratării fenomenului evolutiei salariului cadrelor militare, utilizând tehnici specifice de observare, prelucrare şi analiză statistică.Informaţiile obţinute prin măsurarea, ordonarea, sistematizarea datelor caracterizează procesul de evolutie salariala, stau la baza calculării unui sistem de agregate la nivel ministerial şi astfel exprimă aspectele esenţiale ce au loc în cadrul economiei naţionale. În final rezultatele obţinute sunt tratate ca bază în fundamentarea deciziilor de politică salariala.Astfel e necesară o analiza amplă statistică a evolutiei bugetului alocat ministerului apararii, definirea metodelor statistice utile, privind estimarea corelaţiilor existente între parametrii investiţionali, principalii factori de influenţă şi agregatele macroeconomice de rezultate. Realizarea acestor obiective este posibilă însă numai pe baza unor metode statistice pertinente, bazate pe un suport metodologic şi informaţional adecvat.

I. Consideratii generale

1. Scop

Postura de student militar si de candidat la aceasta postura ridica multe semne de intrebare.Cea mai importanta dintre ele este ce se va intampla dupa ce devii cadru al armatei.Prin prezentul studiu incerc sa dau cateva raspunsuri cat mai obiective si mai aproape de realitate la ceea ce se va intampla cel putin in domeniul financiar in aceasta organizatie, raspunsuri ce se vor dovedi foarte utile tuturor celor interesati sa opteze pentru o cariera militara.

2. Cadru, context – descriere

Salariul ofiterilor din armata si numarul de ofiteri trecuti in rezerva

In prezent armata trece printr-o perioada de reforma pe toate planurile, lucru care a generat o serie de schimbari structurale importante, o problema foarte delicata o reprezinta trecerea de la o armata obligatorie la o armata profesionista dar si voluntara in acelasi timp, lucru care a generat o obligativitate din partea ministerului de a atrage factor uman de cat mai buna calitate si cum potzi sa faci lucrul asta decat printr-o motivare financiara pe masura.Daca privim datele inregistrate in anul 2007 putem observa ca 2000 de SGV-isti si-au depus demisiile in conditiile in care ministerul si-a propus anul acesta 1500 de angajari pe acelasi posturi, cu mult mai putine decat numarul demisiilor generand astfel multe semne de intrebare si controverse in acelasi timp, in ritmul acesta pana in 2015 nu vor ramane in armata decat ofiterii si subufiterii.

3. Populatie

In studiul efectuat se vor utiliza date vizand marimea fondurilor alocate ministerului apararii, fonduri legate de evolutia salariului mediu al sublocotenentilor proaspat absolventi de academie si de numarul aproximativ al ofiterilor de stat major trecuti in rezerva. De precizat este faptul ca datele culese au un foarte mare grad de obiectivitate si corectitudine, fiind preluate de la absolventi ai Academiei Fortelor Terestre reducand astfel la minimum orice greseala ce ar fi putut aparea in aceasta etapa incipita.

4. Timp

Acest studiu se executa, pe baza datelor si informatiilor dintre anii 2002-2007

1. Spatiu

Studiul se efectueaza asupra spatiului statului roman in perioada amintita prin intermediul ofiterilor din academie cat si a celor prospat absolventi in prezent in scolile de aplicatii.

2. Culegerea datelor

Datele necesare efectuarii studiului au fost preluate in mod direct prin aceasta excluzandu-se partial riscul unor erori majore.Totusi, pentru evitaterea unor erori ce ar fi putut periclita validitatea studiului s-a folosit cu succes criteriul comparativitatii.Sursele datelor amintite in studiu constau si in site-urile urmatoarelor institutii:

• Ministerul Finantelor >>>>> www.mfinante.ro

• Banca Nationala a Romaniei>>>> www.bnro.ro

• Institutul National de Statistica si Studii Economice>>>> www.insse.ro

3. Caracteristici

Principalele caracteristici abordate in studiul de fata sunt:

• Produsul Intern Brut(PIB-GTP)

• Fondurile alocate armatei (FAA)

• Salariul Mediu(SM)

• Numarul ofiterilor trecuti in rezerva (NOTR)

Fisiere in arhiva (3):

  • Prezentare Proiect ISD.ppt
  • Statistica laboratoare.xls
  • Statistica Matematica.doc

Alte informatii

Studiu statistic privind influenta fondurilor alocate armatei asupra coeficientilor de salarizare si a numarului de ofiteri trecuti in rezerva in Romania in perioada 2002-2007