Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Statistică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 115 în total
Cuvinte : 25589
Mărime: 5.15MB (arhivat)
Publicat de: Camelia Ilie
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Rachitan Daniela
Modelarea matematica specifica realizarii unui simulator de tragere.

Cuprins

  1. INTRODUCERE 6
  2. CAPITOLUL 1 8
  3. ELEMENTE DE PROBABILITĂŢI ŞI STATISTICĂ MATEMATICĂ 8
  4. 1.1. Elemente de teoria probabilităţilor 8
  5. 1.1.1. Definirea termenului de probabilitate 8
  6. 1.1.2. Scheme clasice de probabilitate 10
  7. 1.1.3. Legi de repartiţie 11
  8. 1.1.4. Variabile aleatoare 16
  9. 1.2. Elemente de statistică matematică 20
  10. 1.2.1. Categorii de indicatori şi interpretarea acestora 20
  11. 1.2.2. Corelaţie şi regresie 25
  12. 1.2.3. Verificarea ipotezelor statistice 27
  13. 1.2.4. Modele de analiză grafică 30
  14. 1.2.5. Gruparea şi clasificarea datelor statistice 31
  15. 1.2.6. Metode de estimare a parametrilor şi eficacitate a estimaţiilor – metoda celor mai mici pătrate 33
  16. CAPITOLUL 2 36
  17. MODELE UTILIZATE ÎN TEORIA TRAGERILOR 36
  18. 2.1 Parametrii utilizaţi în modelele de optimizare specifice teoriei tragerii 36
  19. 2.1.1 Forma traiectorie şi însemnătatea ei practică 36
  20. 2.1.2 Probabilitatea de lovire a obiectivelor 45
  21. 2.1.3 Fenomenul împrăştierii. Cauzele care produc împrăştierea proiectilelor 46
  22. 2.1.4 Modele de calcul ale probabilităţii de lovire 48
  23. 2.2 Modele de optimizare a tragerii asupra obiectivelor mobile 57
  24. 2.3 Modele de corectare a tragerii în condiţii speciale de presiune şi temperatură 59
  25. 2.3.1 Influenţa presiunii atmosferice asupra traiectoriei glonţului 59
  26. 2.3.2 Influenţa temperaturii asupra traiectoriei glonţului. 60
  27. 2.3.3 Recalcularea probabilităţii de lovire în condiţii speciale de presiune şi temperaturatură 60
  28. 2.4 Modele de optimizare a tragerii în pantă şi contrapantă 61
  29. 2.4.1 Recalcularea abaterilor probabile la tragerile în pantă 61
  30. 2.4.2 Recalcularea abaterilor probabile în contrapantă 63
  31. 2.5. Economia şi siguranţa tragerii 63
  32. 2.5.1 Consumul de muniţie 63
  33. 2.5.2 Aşteptarea matematică 64
  34. CAPITOLUL 3 66
  35. UTILIZAREA TEHNICII DE CALCUL ÎN OPTIMIZAREA INSTRUCŢIEI TRAGERII PRIN SIMULAREA MODELELOR STATISTICO-MATEMATICE. PRELUCRĂRI, COLECŢII ŞI VALIDĂRI 66
  36. 3.1 Aspecte ale utilizării tehnicii de calcul în domeniul militar 66
  37. 3.2 Programul de simulare la nivel tactic JCATS 67
  38. 3.3 Etapele procesului de simulare 67
  39. 3.4 Utilizarea tehnicii de calcul în calcularea elementelor traiectoriei 69
  40. 3.5 Simularea tragerii asupra obiectivelor mobile 74
  41. 3.6 Simulare pentru estimarea probabilităţii de lovire şi al consumului de muniţie la tragerea aspura unei ţinte aflată la orice distanţă şi în orice condiţii de presiune şi temperatură 79
  42. CAPITOLUL 4 88
  43. PROIECTAREA UNUI SIMULATOR PENTRU EFECTUAREA TRAGERILOR DE PREGĂTIRE ŞI ANTRENAMENT 88
  44. 4.1 Simulatorul tragere pe bază de laser 88
  45. 4.2 Proiectarea unui simulator pe bază de laser 92
  46. CONCLUZII ŞI PROPUNERI 97
  47. BIBLIOGRAFIE 98
  48. Anexe 100

Extras din proiect

INTRODUCERE

„Fiecare dintre cele două părţi va căuta să prevadă acţiunea celuilalt, trăgând concluzii din caracterul, instituţiile, situaţia şi condiţiile în care se află adversarul, şi o va adopta pe a sa servindu-se de legile calculului probabilităţilor”

Clausewitz

Suntem martorii unei evoluţii continue a complexităţii mediului militar, asistând totodată la diversificarea problemelor pe care acesta le implică. Deosebit de importante, procesele de pregătire, conducere şi respectiv de asigurare a acţiunilor de luptă se disting prin înglobarea aspectelor cantitative şi calitative ale conţinuturilor lor, aspecte ce se impun a fi studiate în detaliu.

Domeniul militar este caracterizat de întâmpinarea a numeroase situaţii a căror analiză se pretează a fi efectuată cu ajutorul modelelor matematice Aceste situaţii pot fi reprezentate şi studiate cu ajutorul modelelor, cum ar fi de exemplu fenonmenul tragerii cu armamentul de infanterie.

Algoritmii daţi de diferitele tipuri de modele, pe lângă faptul că permit soluţionarea rapidă si uşoară a numeroase probleme din domenii variate de activitate, constituie în acelasi timp procedee eficace de investigaţie ce ajută intuiţia eliminând empirismul şi rutina.

În condiţiile în care informaţia reprezintă putere pe câmpul de luptă modern, cunoaşterea acestor modele este o condiţie esenţială în formarea unor comandanţi care să fie capabili să facă faţă cerinţelor acestuia.

Folosirea metodelor matematice în cunoaşterea şi descrierea fenomenelor reprezintă un pas important spre o treaptă superioară de abstractizare în domeniul militar. Metodele matematice folosite sunt foarte diverse, de la cele clasice, analitice, de tip determinist, la cele nedeterministe ce ţin de teoria probabilităţilor şi proceselor stochastice.

Succesul pe câmpul de luptă presupune o gândire probabilistico-statistică foarte flexibilă, o cunoaştere temeinică a metodelor, modelelor şi tehnicilor pe care le comportă o conducere previzională. Numai aşa putem evita eşecul în faţa inamicului.

Am ales să abordez această temă ca studiu, motivat fiind de pasiunea pentru ştiinţele exacte şi inginereşti, din dorinţa de a studia şi de a înţelege fenomenul tragerii, prin simularea modelelor matematice şi prelucrarea rezultatelor obţinute în urma simulării.

Cunoştinţele de programare şi experienţa în domeniu m-au ajutat în realizarea unor aplicaţii software pe care le-am utilizat în prelucrarea rapidă a rezultatelor, programe care pot fi extrem de utile pentru un comandant de subunitatea mai ales în instrucţia tragerii cu armamentul de infanterie.

Am structurat lucrarea pe 4 capitole, după cum urmează:

Capitolul 1 structurat pe 2 mari subcapitole noţiuni generale de teoria probabilităţilor şi câteva elemente de statistică matematică.

Capitolul 2 prezintă adaptări ale modelelor statistico-matematice la domeniul militar, mai exact adaptări la fenomenul tragerii. Sunt descrişi principalii parametrii, fenomenul împrăştierii loviturilor şi câteva modele utilizate în teoria tragerii.

Capitolul 3 are un caracter practic aplicativ în care am încercat să rezolv câteva probleme legate de fenomenul tragerii prin simularea modelelor prezentate la capitolul 2. Am folosit pentru simularea modelelor câteva aplicaţii soft realizate în limbajul de programare Delphi.

Capitolul 4 este un capitol mai special deoarece încerc să prezint o soluţie de îmbunătăţire a instrucţiei militarilor români, soluţie avantajoasă din toate punctele de vedere, dar mai ales din punct de vedere al economiei de muniţie, timpului instrucţiei şi protecţiei personalului. Am încercat să relizez în măsura posibilităţilor tehnologice pe care le-am avut l-a dispoziţie să relizez un simulator de tragere care să redea cât mai fidel condiţiile reale din poligon. Prezint totodată aici şi posibilităţile de îmbunătăţire ale acestui sistem de simulare.

Am certitudinea că voi atrage atenţia prin această lucrare, mai ales prin simulările pe care le-am realizate şi prin care doresc să încurajez acordarea unei atenţii mai mari simulării în activitatea procesului de instrucţie a militarilor şi bineînţeles acordarea unei atenţii mai mari înţelegerii modelelor statistico-matematice pentru că numai acestea pot apropia simulările de condiţiile reale.

Mulţumesc pe această cale doamnei lect. univ. drd. Cosma Daniela pentru sprijinul acordat în demersul ştiinţific realizat.

CAPITOLUL 1

ELEMENTE DE PROBABILITĂŢI ŞI

STATISTICĂ MATEMATICĂ

1.1. Elemente de teoria probabilităţilor

1.1.1. Definirea termenului de probabilitate

În înţelesul ei cel mai larg, probabilitatea este definită ca măsură a posibilităţii, ca latură cantitativă a întemeierii acesteia. Ea caracterizează nu atât fiinţarea fenomenelor actuale, cât mai ales procesele ce au loc la nivelul acestora, mişcarea şi evoluţia lor; ea este un atribut al existenţei în devenire, al evenimentelor şi nu al lucrurilor.

Fiind expresia cantitativă a întemeierii obiective a perspectivelor de evoluţie a unui sistem, a şanselor acestuia de a trece în altceva, probabilitatea se exprimă matematic printr-o ecuaţie de frecvenţă, ca raport între numărul de cazuri de realizare efectivă a unui eveniment şi numărul total de cazuri posibile.

Formal, matematic, orice eveniment poate fi exprimat în termeni de probabilitate. Evenimentele necesare – caracterizate printr-o concordanţă deplină cu legea fenomenului şi printr-o stabilitate şi concordanţă a condiţiilor de realizare – au o probabilitate egală cu “1”, sau o probabilitate de 100%; evenimentele imposibile au o probabilitate “0”; iar toate celelalte evenimente, care nu sunt necesare sau imposibil, adică evenimentele întâmplătoare, au o probabilitate cuprinsă între “0” şi “1”.

În realitate, nu orice devenire, nu orice eveniment are un caracter probabil. Necesitatea şi imposibilitatea constituie cazuri limită ale variaţiei probabilistice, valoare numerică a raportului probabilistic fiind pentru ele extremă şi constantă; or, ceea ce este constant şi dinainte cunoscut nu poate fi probabil. De aceea, necesitatea şi imposibilitatea nu pot fi considerate fenomene probabile. Descrierea acestora în termeni probabilistici nu aduce nimic nou în înţelegerea lor şi, de aceea, se folosesc în mod curent – în descrierea lor – teorii şi metode matematice neprobabilistice

Probabilitatea este caracteristică fenomenelor lipsite de constanţă şi regularitate, a căror realizare este legată de instabilitatea şi caracterul aleatoriu al apariţiei condiţiilor; ea este deci o caracteristică importantă a fenomenelor întâmplătoare, care comportă o variaţie probabilistică între necesar şi imposibil.

De aceea, probabilitatea este definită drept o dimensiune cantitativă a acestora. Matematic, probabilitatea (P), a unui eveniment întâmplător (A), este redată de expresia 0<P(A)<1.

În cunoaştere, probabilitatea are sens şi valoare numai în cazul fenomenelor întâmplătoare, pentru care există cel puţin două posibilităţi diferite: să se realizeze sau nu, să se realizeze într-o formă sau alta (altfel fenomenul este necesar sau imposibil). Totodată, probabilitatea îşi pierde sensul pentru cunoaştere atunci când fenomenul întâmplător are un număr infinit de posibilităţi, întrucât – deşi evenimentul nu este fizic imposibil – pentru fiecare posibilitate în parte, probabilitatea devine “0”.

Cu toate că probabilitatea este o caracteristică obiectivă a evenimentelor individuale, ea devine evidentă şi capătă o valoare pentru cunoaştere numai atunci când este supus observării un număr mare de evenimente întâmplătoare de acelaşi fel, care se manifestă independent unul de altul. Independenţa reciprocă şi dezordinea evenimentelor individuale dintr-un ansamblu fac ca o anumită proporţie de evenimente din acest ansamblu să se afle în aceeaşi situaţie sau în situaţii asemănătoare, care conduc la acelaşi rezultat (se realizează în acelaşi mod). Acest fenomen poartă denumirea de frecvenţă şi se exprimă prin raportul între numărul cazurilor care se realizează şi numărul total de cazuri posibile. Frecvenţa se realizează la nivelul ansamblului, ca medie statistică a componentelor individuale şi are valoare de necesitate pentru ansamblu; ea este cu atât mai stabilă, cu cât numărul de componente ale ansamblului este mai mare.

Preview document

Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 1
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 2
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 3
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 4
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 5
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 6
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 7
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 8
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 9
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 10
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 11
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 12
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 13
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 14
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 15
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 16
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 17
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 18
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 19
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 20
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 21
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 22
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 23
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 24
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 25
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 26
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 27
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 28
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 29
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 30
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 31
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 32
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 33
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 34
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 35
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 36
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 37
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 38
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 39
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 40
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 41
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 42
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 43
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 44
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 45
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 46
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 47
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 48
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 49
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 50
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 51
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 52
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 53
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 54
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 55
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 56
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 57
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 58
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 59
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 60
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 61
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 62
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 63
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 64
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 65
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 66
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 67
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 68
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 69
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 70
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 71
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 72
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 73
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 74
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 75
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 76
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 77
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 78
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 79
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 80
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 81
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 82
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 83
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 84
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 85
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 86
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 87
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 88
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 89
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 90
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 91
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 92
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 93
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 94
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 95
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 96
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 97
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 98
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 99
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 100
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 101
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 102
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 103
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 104
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 105
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 106
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 107
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 108
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 109
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 110
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 111
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 112
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 113
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 114
Studiu cu privire la validarea modelelor statistico-matematice de fundamentare a deciziilor în cadrul misiunilor de tragere și indentificarea corecțiilor necesare compatibilizării cu fenomenul real - Pagina 115

Conținut arhivă zip

  • Studiu cu Privire la Validarea Modelelor Statistico-Matematice de Fundamentare a Deciziilor in Cadrul Misiunilor de Tragere si Indentificarea Corectiilor necesare Compatibilizarii cu Fenomenul Real.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza statistică a seriilor cronologice

DEFINITIE: SERIA CRONOLOGICA este un sir ordonat de valori ale unei variabile aferente unor momente sau perioade de timp succesive. Exista...

Cercetare Asupra Vopselei Lavabile Superweiss

Düfa ROMÂNIA SRL este una dintre cele mai dinamice companii ce opereaza pe piata de lacuri si vopsele din România. Compania a fost fondata în anul...

Statistică prin Matlab

1.1 Scurt istoric Statistica este o ramur  a ³tiinµelor ce se preocup  de procesul de colectare de date ³i informaµii, de organizarea ³i...

Teoria probabilității

Introducere Numeroase probleme practice din variate domenii de activitate, ca: ingineria electrica, radio, transmisia de date, calculatoare,...

Cercetări Operaționale

PROGRAMARE LINIARA 1. Forma generala a unei probleme de programare liniara Problemele de maxim si de minim apar frecvent în cele mai diferite...

Centralizarea și Analiza Datelor

Q1+Q2. La aceste intrebari filtru, nici unul dintre cei 1000 de respondenti nu a fost eliminat Valoarea modala (Mo – cea mai mare frecventa de...

Statistică Economică

Obiectul principal în evolutia repartitiei bidimensionale îl reprezinta determinarea legaturii statistice dintre aceste doua variabile. În orice...

Probleme cercetări operaționale în QM

Problema nr 1: (max) f=40x1+24x2+22x3+3x4 5x1+3x2+3x3+x4<=45 4x1+2x2+5x3+4x4>=56 2x1+x2+2x3+x4<=24 x1, x2, x3, x4>=0 Ultimul tabel simplex:...

Ai nevoie de altceva?