Analiza Serviciului Public de Transport in Comun

Imagine preview
(6/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Serviciului Public de Transport in Comun.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Magdalena Platis

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Stiinta Administratiei, Transporturi

Cuprins

CUPRINS:
I.Descrierea serviciului
1.Aparitie,dezvoltare,evolutie
2.Situatie nationala, internationala
II.Productia serviciului de transport
1.Relatia sector public-sector privat
2.Analiza serviciului de productie, prestatie
III Piata serviciului public
1.Repere privind cererea, oferta, concurenta, profitul
IV.Imaginea prestatiei publice
1.Incursiune in mixul de marketing
2.Chestionar de analiza
V Propuneri pentru ameliorarea prestatiei

Extras din document

I.Descrierea serviciului

1.Aparitie,dezvoltare,evolutie

Istoric

1871 :: Se infiinteaza prima "Societate Romana de Tramvaiuri ", pe strazile Bucurestiului vazandu-se primele tramvaie tractate de cai.

1894 :: Se da in folosinta prima linie electrica pentru tramvaie, pe traseul Obor - Cotroceni.

1909 :: Se adopta legea pentru infiintarea "Societatii Comunale pentru constructiunea si exploatarea tramvaielor in Bucuresti" (noua concesiune se va numi S.T.B.).

1921 :: Incepe o noua perioada de dezvoltare a S.T.B., ajungand cea mai importanta societate de transport public din tara.

1923 :: Au fost achizitionate vagoane "THOMPSON - HOUSTON" si 2 convertizoare de 1000kW/unitate de la firma "SIEMENS - SCHUCKERT".

1924 :: Ia fiinta primul laborator de psihologie experimentala aplicata din Romania.

1929 :: Inceteaza circulatia tramvaielor cu cai.

1936 :: Societatea obtine exclusivitatea transportului in comun cu tramvaie si autobuze pentru Bucuresti. Bucurestiul avea o suprafata de 31.000 hectare, inclusiv 12 comune suburbane pentru care asigura transportul. Parcul de autobuze era de 392 buc (Renault, Chevrolet si Henschel) functionand pe 22 trasee cu 131 Km cale dubla.

1937 :: Se inaugureaza Policlinica S.T.B. pentru salariatii societatii si familiile lor. In aceasta perioada, S.T.B. avea case de odihna la Techirghiol si Timisul de Sus in exclusivitate pentru salariati si familiile lor.

1948 :: Societatea comunala a tramvaielor din Bucuresti" se transforma in "Intreprinderea de Transport Bucuresti" (I.T.B.), in acea vremea, existand 27 trasee de tramvaie si 24 trasee de autobuze. Numarul salariatilor era de 11000, fiind a doua intreprindere din tara ca numar de angajati, dupa U.D.Resita (22.000 salariati).

1949 :: Se infiinteaza prima linie de troleibuz (Piata Victoriei - Hipodromul Baneasa).

1951 :: Se da in folosinta vagonul de mare capacitate pe 4 osii, realizat in atelierele I.T.B.

1955 :: Se realizeaza in atelierele I.T.B. prototipul troleibuzului romanesc.

1962 :: Se infiinteaza statia de calcul mecanografic si evidenta mecanizata (prelucrare de date)

1963 :: Ia fiinta Dispeceratul Central de Circulatie.

1965 :: Se dezvolta sistemul energetic I.T.B. si incepe constructia primelor substatii cu redresoare de siliciu.

1971 :: Se da in exploatare vagonul dublu articulat V3A, fabricat in Atelierele Centrale I.T.B. In perioada 1972 - 1980 I.T.B. era a patra intreprindere de transport urban din lume sub aspectul marimii parcului de vehicule, al suprafetei deservite si al numarului de salariati. La varf, parcul depasea 2.500 Ab, 800 Tw si 700 Tb, avand 35.000 salariati.

1974 :: Se infiinteaza Oficiul de Calcul ITB, ulterior Centrul de Calcul.

1977 :: Se realizeaza noul model de cale de rulare pentru tramvaie cu sina inglobata in dale de beton.

1980 :: Se realizeaza troleibuzul dublu articulat.

1983 :: Se realizeaza prima linie de tramvai peste Podul Grant si se introduce vagonul cu doua posturi de comanda si usi pe ambele parti.

1984 :: Se da in functiune o linie cu 30 de autobuze, la care s-a aplicat sistemul automat de supreveghere si dirijare a traficului, asistat pe calculator.

1985 :: Se construiesc primele tramvaie pentru alte orase (primul lot este pentru Constanta, apoi pentru Ploiesti, Craiova, Brasov). Perioada 1981-1989 a reprezentat un declin pentru transportul urban de suprafata "justificat" la acea vreme prin dezvoltarea transportului public subteran (metrou) si prin criza energetica.

1988 :: Se infiinteaza Dispeceratul electronic, lucrand in timp real.Se fabrica cel de-al 500-lea tramvai V3A.Se realizeaza trenul urban format dintr-un vagon motor si 2 remorci EP/V3A.Apare primul troleibuz echipat cu chopper.

1990 :: Intreprinderea de Transport Bucuresti se transforma in Regia Autonoma de Transport Bucuresti, prin Decizia Primariei Municipiului Bucuresti. Se elaboreaza o noua strategie privind functionarea si dezvoltarea transportului public de suprafata din Bucuresti. Are loc desprinderea unitatilor de taximetre si maxi-taxi de R.A.T.B.

1991 :: Are loc constituirea Uniunii Romane de Transport Public - URTP, al carui membru fondator este si R.A.T.B. 150 de autobuze noi decorate cu reclama CAMEL marcheaza inceputul activitatii de publicitate. Sunt aduse 22 autobuze SAURER din Elvetia care ulterior, in anul 1995, sunt transformate in troleibuze la Uzina de Reparatii R.A.T.B. Sunt aduse 70 autobuze SAVIEM din Franta si date in exploatare pe liniile expres. Policlinica - Spital este preluata de la Ministerul Sanatatii si integrata in R.A.T.B.

1992 :: R.A.T.B. beneficiaza de asistenta tehnica prin programul PHARE, in valoare de 2,3 milioane ECU.

1993 :: Are loc licitatia Bancii Mondiale privind realizarea unui studiu de optimizare a transportului public, in urma careia firma TRANSURB CONSULT din Bruxelles, a elaborat un studiu pentru reorganizarea transportului public in Bucuresti.

1994 :: Primele autobuze moderne DAF intra in dotarea R.A.T.B.

1995 :: Se dau in folosinta primele autobuze SAURER transformate in troleibuze.

1996 :: Se da concurs pentru ocuparea postului de manager al R.A.T.B. si se incheie, astfel, primul contract de management al Consiliul Local al Municipiului Bucuresti. R.A.T.B. intra ca partener in Proiectul CAPTURE, cu finantare de la Comunitatea Europeana, privind cercetarea impactului masurilor fizice menite a promova transportul public. Intra in exploatare sistemul electronic de percepere a taxei de calatorie pe autobuzele expres, utilizand cartele magnetice. Incep lucrarile de constructie la noul sediu.

1997 :: Ianuarie - R.A.T.B. intra ca partener in proiectul de cercetare DANTE, cu finantare de la Comunitatea Europeana.

1998 :: Prin programul international PHARE, Cie Consult impreuna cu R.A.T.B. au realizat un studiu de prefezabilitate pentru transportul public din Municipiul Bucuresti;

R.A.T.B. a organizat conferintele finale ale celor doua proiecte europene: DANTE si CAPTURE destinate optimizarii transportului public de suprafata;

Firma de consultanta HTA din Olanda a studiat posibilitatea transformarii liniei de tramvai 41 in metrou usor;

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Serviciului Public de Transport in Comun.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BUCUREŞTI FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE ŞI AFACERI SECŢIA ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ