Analiza Spațială Internă a Clubului Skye

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4449
Mărime: 1.77MB (arhivat)
Publicat de: Leana Gradinaru
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I.Introducere 3
  2. II.Prezentarea clubului 4
  3. a. Amplasarea clubului 4
  4. b. Aspecte descriptive (planul) 5
  5. c. Specificitatea clubului (muzica, clienţi, program de funcţionare) 6
  6. d. Servicii oferite (angajati, meniu băuturi) 7
  7. III.Tipurile sociale dominante 8
  8. a. Tipul „bărbatului singur” 8
  9. b. Tipul „grupului de băieţi” 8
  10. c. Tipul „grupului de fete” 8
  11. d. Tipul „grupurilor mixte”/cupluri 8
  12. e. Repartiţia în spaţiu a fiecărui tip social 9
  13. f. Traseele parcurse de tipurile sociale 10
  14. IV. Interacţiunile dintre grupuri. Zonele de interacţiune ale acestora 11
  15. V. Raporturile masculin/feminin. Spaţii feminine, masculine şi mixte 14

Extras din proiect

I.Introducere

Distractiile la maxim,petrecerile de noapte,cluburile si discotecile,sunt cateva lucruri de care sunt interesati tinerii Si pentru ca acest lucru nu mai este un mister,proprietarii de cluburi de noapte din intreaga lume incearca sa fie pe placul iubitorilor de distractii, opatand pentru decorul monden: ritmuri alerte, ringuri de dans spatioase, accesorii calitative, concerte live, muzica la nivel inalt totul pentru o viata de noapte pe masura asteptarilor!!!

Fenomenul de clubbing si explozia distractiei pe plan mondial sunt garantia dorintei de party-uri cat mai reusite. Acest fenomen a luat amploare in urma dorintei tinerilor de a-si diversifica viata de noapte, de a "testa piata" pentru a fi siguri ca aleg ceea ce li se potriveste mai bine si care se adapteaza cerintelor lor de concerte live si muzica. In acest sens se poate spune ca tinerii sunt cei care dezvolta ideea de club de noapte si de distractie.

De ce Skye??!!??

Printre preferinţele tinerilor, şi nu numai, în a-şi petrece viaţa de noapte se numără Clubul Skye ( fostul club Faraon), un club de noapte adaptat noilor cerinţe în materie de clubbing. În alegerea acestui club au contribuit o serie de avantaje, precum buna amplasare în spaţiu, prezenţa săptămânală a DJ-lor renumiţi care garantează distracţie prin mixuri muzicale de calitate, animatori profesionişti care ştiu sa destindă atmosfera, organizarea evenimentelor inedite care dau specificitate acestui club, diversitatea şi calitatea serviciilor oferite, etc.

În realizarea proiectului, am folosit ca metodă de analiză observaţia directă în teren prin prezenţa în diferite seri la party-urile organizate în acest club, în zilele de funcţionare ale clubului: joi, vineri, sâmbătă şi duminică (interval orar 22:00- 04:00). Având în vedere faptul că joia este seara de maximă atracţie, prin organizarea evenimentelor unde sunt invitaţi DJ de marcă, acesta a fost punctul de referinţă pe care ne-am axat în analiza noastră. În linii mari, am observat o discrepanţă între anumite intervale orare: 22:00-00:00 – interval în care lumea începe sa sosească în club, 00:00-02:00 – interval în care se crează o „atmosferă incendiară” prin prezenţa maximă a clienţilor, 02:00-04:00 – interval în care clientela începe să părăsească clubul.

II.Prezentarea clubului

a. Amplasarea clubului

Skye Club este amplasat pe Bulevardul Carol I, foarte aproape de complexele studenţeşti Codrescu şi Titu Maiorescu şi la o distanţă relativ mică faţă de complexul studenţesc Târguşor. Principalii clienţi provin din aceste locaţii, căminele studenţeşti reprezentând principalii poli emiţători – este valabilă teoria proximităţii spaţiale.

Ca o consecinţă a aşezării sale în spaţiu, principalii concurenţi ar putea fi reprezentaţi de :Master Club, situat exact lângă club,de dimensiuni mai mici, dar în care atmosfera este una căutată de tineri, localul Canabis, cu specific de pub situat şi el la o foarte mică distanţă, Dublin Pub – un concurent puternic prin dimensiunea spaţiului, calitatea muzicii, evenimentele organizate etc.

Unele dintre atuuriile în atragerea clienţilor sunt: amplasarea localului la „vedere” într-o zonă foarte populată a Iaşului; afişele publicitare cu programul săptămânal amplasate pe uşa de la intrare în local; reclamele despre club care rulează pe monitoarele din mijloacele de transport în comun.

b. Aspecte descriptive

Clubul Skye este un local care ocupă un spaţiu destul de mare, fiind desfăşurat pe 2 nivele. Parterul este alcatuit din ring pe care se află două mese cu canapele şi două cuburi pe care se dansează (ocupă cel mai mult spaţiu), barul, amplasat la capătul ringului având in capetele acestuia spaţii destinate dansatorilor, pupitrul DJ-ului care se află în spatele barului şi care se continuă cu un spaţiu cu patru mese destinate clienţilor. Tot la parter se află şi toaletele, fiind separate în două dintre colţurile opuse ale clubului, garderoba care se află lângă intrarea în club şi trei mese cu canapele care sunt amplasate sub nivelul al-2-lea.

Preview document

Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 1
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 2
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 3
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 4
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 5
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 6
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 7
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 8
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 9
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 10
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 11
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 12
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 13
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 14
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 15
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 16
Analiza Spațială Internă a Clubului Skye - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Spatiala Interna a Clubului Skye.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?