Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2610
Mărime: 32.72KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Socol Aura
Academia de Studii Economice Facultatea de Economie

Cuprins

  1. 1. Prezentarea generală 3
  2. 2. Servicii și compartimente funcționale 6
  3. 3. Activitatea desfășurată pe perioada stagiului de practică 10
  4. 4. Concluzii 14

Extras din proiect

Spitalul Universitar de Urgență Elias

Ministerul Sanatății Publice

Bucuresti, Sector 1,

B-dul Mărăști nr.17

Telefon: 021 316 16 00

E-mail: spitalelias@gmail.com

Website: www.spitalul-elias.ro

Spitalul Universitar de Urgență Elias a fost înființat în anul 1936 ca urmare a dispoziției testamentare a lui J. Elias, legatarul testamentar universal, însa a fost numit Academia Română. Spitalul este unitate cu personalitate juridică aflată în administrarea Academiei Române și, totodată, el formează o comuniune universitară cu Spitalul Universitar de Urgență București. Funcționează pe baza unui statut de organizare și funcționare aprobat de Academia Româna, în conformitate cu reglementările legale în vigoare: legea privind asigurarea sanătății populației, având autorizație sanitară de funcționare conform Legii 415/1979 privind organizarea, funcționarea și finanțarea spitalelor.

Spitalul este o unitate specializată în domeniul serviciilor de sănătate, având drept principale obiective de activitate: asistența medicală de urgență, asigurarea de servicii medicale tuturor categoriilor de asistați, asistență medicală pentru categoriile speciale din rândul președinției, Parlamentului și Guvernului. În plus, prin comuniunea universitară cu Spitalul de Urgență București și cu apariția bazelor clinice, participă la formarea profesională post-universitară în domeniul medical, un alt obiectiv de activitate fiind cercetarea medicală.

Servicii medicale oferite :

Internări, consultații, investigații și tratamente afecțiuni:

• Endocrinologice

• Cardiologice

• Neurologie

• Neurochirurgie

• Geriatrie

Internări, tratamente ale afecțiunilor aparatului digestiv, tratamente, explorari funcționale, radioterapie, tomografie, analize, anatomie patologică:

• Analize medicale, explorări funcționale, tomograf, RMN, ATI

• Ortopedie

• Medicină internă

• Radioterapie

• Obstetrică - ginecologie

• Pediatrie

• Anatomie patologică

• Recuperare medicală

• Maternitate

Spitalul Elias are în subordinea lui Sanatoriul 1 Mai de la Olănești, care dispune de 180 de paturi. Există și o clinică de medicină internă care funcționează cu un numar de numai 50 de paturi, iar în curs de organizare este un nucleu de alergologie și medicină psiho-somatică. Departamentul de chirurgie cuprinde o clinică de chirurgie generală, cu un compartiment de chirurgie endoscopică, o clinică de chirurgie toraco-scopică, o clinică de ORL, în curs de organizare, o clinică de ortopedie și traumatologie, neurologie, oftalmologie. În departamentul de obstetrică-ginecologie functionează chirurgia ginecologică și cea laparoscopică, este în curs de apariție un nucelu de fertilizare în vitro.

În cadrul spitalului funcţionează 2 farmacii cu circuit închis. Farmaciile asigură şi gestionează întreaga medicaţie necesară bolnavilor internaţi.

Bolnavii găsesc aici medici bine pregătiți, laboratoare utilate, un personal mediu care a fost educat să iubească și să îngrijească cu devotament omul bolnav. Colectivul spitalului are un plan ambițios, spitalul fiind dedicat menținerii sănătății, demnității și calității tuturor celor pe care-i servește. Toate acestea se realizează prin tratamente medicale oferite cu profesionalism și eficiență și prin desfasurarea unei activități de cercetare și învățare care contribuie la performanța actului medical. Spitalul Universitar de Urgență Elias este un reper al excelenței in medicina de specialitate europeană.

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias este instituţie publică finanţata integral din venituri proprii şi funcţionează pe principiul autonomiei financiare. Veniturile proprii provin din sumele încasate pentru serviciile medicale, alte prestaţii efectuate pe bază de contract, precum şi din alte surse.

Prin autonomie financiară se înţelege:

a) organizarea activităţii spitalului pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli proprii, aprobat de conducerea unităţii şi cu acordul ordonatorului de credite ierarhic superior;

b) elaborarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli, pe baza evaluării veniturilor proprii din anul bugetar şi a repartizării cheltuielilor pe baza propunerilor fundamentate ale secţiilor şi compartimentelor din structura spitalului.

Preview document

Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 1
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 2
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 3
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 4
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 5
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 6
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 7
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 8
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 9
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 10
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 11
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 12
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 13
Caiet de Practică la Spitalul Universitar de Urgență Elias - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica la Spitalul Universitar de Urgenta Elias.docx

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?