Caiet Practica Primaria Botosani

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet Practica Primaria Botosani.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Cuprins

I Prezentarea instituţiei publice 3
1.1 Scurt istoric 3
1.2 Locul în sistemul administraţiei publice. Obiect de activitate 3
1.3 Structură organizatorică. Organigrama 4
II. Procesul decisional 5
III. Documentarea administrativă 9
IV. Procedura de elaborare şi adoptara/emitere a actelor administrative. Condiţii de fond şi de formă 14
4.1 Elaborarea şi adoptarea/emiterea actelor administrative 14
4.2 Condiţii de fond şi de formă ale actelor administrative 17
V. Procedura contenciosului administrative 18
VI. Gestiunea resurselor umane 23
6.1 Cariera funcţionarilor publici 23
6.2 Desfaşurarea raportului de serviciu 26
VII. Cheltuieli efectuate de primăria Botoşani. Eficienţa acestora 28
VIII. Concluzii 30
IX. Bibliografie 32

Extras din document

I. Prezentarea instituţiei publice

1.1 Scurt istoric

Municipiul Botoşani este reşedinţa administrativă a judeţului Botoşani şi cel mai important centru economic.

Numele actual al municipiului este menţionat pentru prima oară în “Letopiseţul Tării Moldovei” al lui Grigore Ureche şi este pus în legătura cu evenimentele din 1439, când “au venit tătarii şi au prădat şi arsu târgul Botoşanii. Îsi trage numele, potrivit unor cercetari, de la un boier pe nume Botaş, care a trait pe aceste meleaguri. De altfel, cea mai veche pecete cunoscută pâna acum, a Botoşaniului, care avea drept marcă un păun cu coada răsfirată, poartă inscripţia “Pecetea târgului Botaş”.

Botoşaniul este unul din puţinele oraşe ale tării care a apărut ca târg, cunoscând o evoluţie extrem de rapidă şi devenind unul din cele mai importante ale Moldovei, cu viaţă culturală extrem de bogată, dând de-a lungul timpului mari personalităţi ale ştiinţei şi culturii care şi-au înscris numele în patrimoniul românesc şi universal.

Apariţia Regulamentului Organic din 1832 a schimbat fundamental administraţia comunală a oraşului, conducerea intereselor fiind încredinţată unei noi instituţii: Eforia. Ea era alcatuită din trei membri, aleşi la începutul lui noiembrie, în fiecare an. Presedintele era numit de Guvern, iar unul din cei trei membri avea funcţia de casier.

Moştenitoare a Eforiei a devenit Primăria prin legea din 2/14 aprilie 1864, când sub domnia lui Cuza a apărut o noua organizare administrativă a comunelor urbane şi rurale, precum şi a consiliilor

În 1851, Eforia a reusit să-si cumpere un local propriu pentru cancelarie. De aici începe istoria actualei clădiri a Primăriei oraşului.

Centru Vechi-Botosani

Casa Memoriala Nicolae Ionrga –Botosani Colegiul National A.T Laurian-Botosani

Teatru Mihai Eminescu –Botosani Muzeul Judetean de Istorie-Botosani

1.2 Locul în sistemul administraţiei publice. Obiect de activitate

Primarul, viceprimarii, secretarul, împreună cu aparatul propriu de specialitate al Consiliului Local, constituie Primăria Municipiului Botoşani.

Primăria Municipiului Botoşani este o structură funcţională cu activitate permanentă, care aduce la îndeplinire hotarârile Consiliului Local şi dispoziţiile Primarului, soluţionând, în condiţiile legii, problemele curente ale colectivităţii locale.

Întreaga activitate a Primăriei Municipiului Botoşani se subordonează principiului legalităţii, gestionării responsabile şi eficiente a problemelor publice, în interesul colectivitatii locale.

Atribuţiile Primăriei Municipiului Botoşani se concretizează în activităţi executive cu caracter de dispoziţie şi activităti cu caracter de prestaţie.

Prin activităţile executive cu caracter de dispoziţie se realizează procesul de organizare şi executare a legilor, hotarârilor Consiliului Local şi altor acte normative, stabilindu-se conduita concretă pe care trebuie să o urmeze diferite persoane fizice şi juridice..

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica Primaria Botosani.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ