Comunicarea Institutionala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comunicarea Institutionala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Stiinta Administratiei, Comunicare

Extras din document

In societatea contemporana in care mass-media sunt reinnoite, in care moda se schimba neincetat, in care oamenii sunt din ce in ce mai putin fideli fata de obiceiurile de cumparare, trebuie ca imaginea institutionala sa evolueze si sa se modernizeze. Institutia, organizatia sau intreprinderea trebuie sa se adapteze epocii sale pentru a arata publicului ca evolueaza odata cu timpul. Sistemul mass-media se constituie intr-un partener de care trebuie sa se tina seama, care poate facilita sau complica realizarea unei imagini pozitive.

Imaginea institutionala este apanajul institutiei si reuneste, in acelasi timp, calitatea produselor sale, nivelul sau de reusita, gradul sau de participare sociala si suma eforturilor intreprinse pentru construirea unei specificitati.

Imaginea institutionala trebuie dezvoltata deopotriva in directia publicului intern, cat si a celui extern. Intr-o epoca in care s-a produs standardizarea produselor, cresterea concurentei, proliferarea produselor identice, fiecare organizatie sau intreprindere trebuie sa se delimiteze de celelalte, sa-si afirme prezenta, legitimitatea si personalitatea.

Pentru a se integra cat mai bine in mediul de care depinde tot mai mult, organizatia, intreprinderea trebuie sa comunice cu privire la ea insasi. Semnalele, documentatia, manifestarile, actiunile de patronaj si de mecenat, publicitatea, sunt tot atatea modalitati care ii permit organizatiei sa-si creeze sau sa-si intareasca imaginea, sa suscite in jurul ei un climat de incredere si simpatie favorabil dezvoltarii afacerilor.

Prezentare generala

Organizatia evolueaza intr-un mediu in care crearea unei identitati proprii este din ce in ce mai dificil de realizat. Pentru a reusi acest lucru, ea trebuie sa informeze, sa animeze, sa reconforteze si, mai ales, sa seduca publicul. Acesta este motivul pentru care organizatia comunica in mod regulat date despre organizarea sa, activitatile, proiectele, rezultatele sale. Imaginea intreprinderii, organizatiei, sau cu ale cuvinte imaginea institutionala, depinde de modul in care este transmisa publicului prin intermediul comunicarii.

Comunicarea institutionala reuneste toate formele de comunicare destinate valorizarii personalitatii unei organizatii. Principalul sau obiectiv il reprezinta intreprinderea sau institutia care concepe, fabrica sau distribuie un produs sau un serviciu. Publicitatea institutionala se intereseaza de vanzarea ideilor si nu a produselor. Ea incearca sa influienteze perceptia si viziunea publicului. A vinde idei insa nu este un lucru usor, deoarece nu raspundem tot atat de spontan la o idée, asa cum o facem la un produs.

Institutia sau intreprinderea trebuie sa-si creeze o personalitate independenta de marca, produs sau servicii. Ea isi va dezvolta credibilitatea si notorietatea sa.

Comunicarea institutionala se refera la organizatia insasi si imprumuts stilul comunicarii de masa. Atunci cand o organizatie a reusit sa-si impuna imaginea, ii este mult mai usor sa faca acceptate produsele sale; in alte imprejurari, produsul este cel care face ca organizatia sa fie acceptata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea Institutionala.doc