Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 132 în total
Cuvinte : 40180
Mărime: 283.53KB (arhivat)
Publicat de: Ilona Tofan
Puncte necesare: 11
Lucrarea de practica prezentata in cadrul Faculrtatii de Management, Administratie Publica si ASE.

Extras din proiect

1.PREZENTAREA INSTITUTIEI PUBLICE IN CARE SE DESFASOARA PRACTICA

1.1.Denumirea institutiei publlice, profil, obiect de activitate predominanta.

Institutia publica analizata poarta denumirea de DIRECTIA PENTRU PROTECTIA COPILULUI AFLAT IN DIFICULTATE-SECTOR 5 (denumita in continuare D.P.C.D.) si functioneaza ca institutie de interes local, cu personalitate juridica.

D.P.C.D. asigura copiilor aflati in dificultate protectie si asistenta in realizarea si exercitarea drepturilor lor si acorda sprijin si asistenta parintilor pentru prevenirea situatiilor ce pun in pericol, securitatea si dezvoltarea copilului, potrivit atributiilor ce ii revin.

Cheltuielile pentru activitatile desfasurate de D.P.C.D. in indeplinirea atributiilor ce ii revin se finanteaza de la bugetul local. D.P.C.D. poate folosi, pentru desfasurarea si largirea activitatii sale, din tara sau strainatate, sub forma de donatii si sponsorizari, cu respectarea dispozitiilor legale .

D.P.C.D. are sediul in municipiul Bucuresti, sector 5, b-dul Regina Elisabeta, nr.29-31.

Conducerea D.P.C.D. se asigura de catre directorul executiv si colegiul director.

1.2.BAZA LEGALA DE INFIINTARE

Directia pentru Protectia Copilului aflat in Dificultate este infiintata prin H.C.L.nr.47/25.09.1997 si functioneaza ca institutie de interes local, cu personalitate juridica, tinand cont de prevederile art.20 lit. “a”, art. 32, art. 33, art.34 si art. 39 din Decretul nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele juridice, Ordonanteide urgenta nr26/1997 privind protectia copilului aflat in dificultate si ale hotararii si ale Hotararii Guvernului nr. 205/1997 cu privire la organizarea activitatii autoritatilor administratiei publice locale in domeniul protectiei drepturilor copilului, precum si in temeiul art. 20 al.2 lit. r si art. 28 din legea nr. 69/1991 privind administratia publica locala modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 22/1997.

1.3.LEGISLATIA PE BAZA CAREIA ISI DESFASOARA ACTIVITATEA

Directia pentru Protectia Copilului aflat in Dificultate isi desfasoara activitatea pe baza O.U.G. nr. 26/1997, aprobata prin legea 108/1998 si Hotararea de Guvern 117/1999(ce stabileste normele metodologice de aplicare a O.U.G. ).

De asemenea, Directia pentru Protectia Copilului aflat in Dificultate-sector 5 si- aadoptat un Regulament de Organizare si Functionare, care a fost aprobat prin Hotarare de Consiliu Local.

1.4.OBIECTIVELE FUNDAMENTALE URMARITE PE URMATORII 2 ANI

Realizari pana in prezent

- Servicii dezvoltate incepand cu anul 1997.

Prin Hotararea 47/25.09.1997 a fost infiintata Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului aflat in Dificultate Sector 5, in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 26/1997, aprobata si modificata prin legea 108/1998, institutie de interes local care coordoneaza activitatea celor 4 (patru) Centre de Plasament: Centrul de Plasament „Sf.Maria”, Centrul de Plasament „Sf. Nicolae”, Centrul de Plasament „Sf. Ana”, Centrul de Plasament in regim de urgenta „Ciresarii II” si a serviciilor existente in aparatul propriu: Serviciul Protectie de tip Rezidential, Serviciul Protectie de tip Familial, Serviciul Monitorizare si Biroul Primire Copil, Biroul Prevenire Abandon si Biroul Anchete Psiho-sociale. In cadrul Centrului de Plasament Sf. Maria functioneaza leaganul pentru copii cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani pe o structura deja existenta. S-a creat „Adapostul de zi si de noapte pentru copiii strazii din Sectorul 5” pe terenul aferent Centrului de Plasament in Regim de Urgenta Ciresarii II. S-au infiintat in cadrul Centrului de Plasament Sf. Ana in parteneriat cu Fundatia Pestalozzi si Fundatia „Familia si Ocrotirea Copilului” Centrul de zi si Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Parinti, in scopul reducerii numarului de copii aflati in institutii de protectie de tip rezidential clasic, precum si prevenirea intrarii in sistemul de protectie a celor cu risc crescut de a fi in dificultate.

Reteaua de asistenta maternala.

- Servicii asigurate cu succes – in perioada 2000 – 2001 in cadrul Programului de Interes National avand ca obiectiv prevenirea abandonului si protectia copilului in mediul familial:

- au fost distribuite ajutoare materiale copiilor aflati in situatie de risc si care provin din familii cu deprivari materiale accentuate, prevenirea abandonului in institutii clasice de tip rezidential a copiilor aflati in dificultate s-a realizat, de asemenea, prin extinderea retelei de asistenti maternali profesionisti. Reducerea numarului de copii institutionalizati s-a facut prin reintegrarea in familia naturala sau largita precum si prin plasamente la familii asistate.

Programe de finantare in derulare:

Adapostul de zi si de noapte pentru copiii strazii este un proiect derulat in colaborare cu Banca Mondiala prin care se urmareste crearea unui adapost de noapte si de zi pentru copiii strazii care le asigura acestora consiliere juridica, adapost de noapte si de zi, educatie invatamant si asistenta medicala in scopul socializarii si educarii lor, adapost ce va functiona permanent.

Pentru aceasta se propune construirea unei cladiri pe raza Sectorului 5, pentru a fi in zona de sedere a copiilor strazii (zona Pietei Unirii, zona Eroilor, zona Ferentari-Rahova). In acest centru copiii vor primi educatie si li se vor asigura conditii pentru invatare, hrana pe durata intregii zile, li se vor asigura conditii pentru petrecerea timpului liber, consultatii medicale, consiliere psiho-pedagogica, consiliere pentru orientare scolara si profesionala.

In timpul cat copii vor fi gazduiti aici, asistentii sociali stradali vor lucra pentru gasirea celor mai bune solutii, pentru a evita institutionalizarea copilului sau intoarcerea sa in strada.

Modalitatile si mijloacele de realizare a acestui proiect vor fi:

- prezenta in strada a echipelor de asistenta sociala stradala pe timp de zi si in situatii exceptionale, chiar noaptea;

- rezolvarea problemelor specifice in strada si a celor care au un caracter urgent (probleme de ordin medical si material), prin:

a). insotirea copiilor la un serviciu medical competent;

b). indrumarea copiilor spre un adapost in conditii climaterice severe;

c). acordarea unui minim ajutor material (hrana, imbracaminte si incaltaminte) numai in situatii de urgenta.

- oferirea de protectie si sprijin moral si educativ copiilor din strada (cu prioritate copiilor mai mici si fetelor), prin:

a). interventia echipelor sociale in mediul strazii, aplicand metode si mijloace adecvate situatiilor intampinate;

b). activitati educative (organizarea de activitati la cinematografe, muzee, parcuri, stadioane);

- identificarea copiilor contactati pentru a face posibila ancheta sociala. Se doreste intocmirea unei preanchete sociale si predarea acesteia coordonatorului de program aflat in legatura cu institutiile non-guvernamentale responsabile in luarea masurilor de protectie sociala;

- informarea copiilor strazii asupra drepturilor lor si asupra existentei centrelor socio-educative de zi si rezidentiale prin distribuirea unor materiale informative si discutii pe marginea lor (brosuri ce contin Conventia ONU privind drepturile copilului, pliante care prezinta D.P.C.D.Sector 5 etc.).

Preview document

Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 1
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 2
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 3
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 4
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 5
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 6
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 7
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 8
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 9
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 10
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 11
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 12
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 13
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 14
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 15
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 16
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 17
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 18
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 19
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 20
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 21
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 22
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 23
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 24
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 25
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 26
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 27
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 28
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 29
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 30
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 31
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 32
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 33
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 34
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 35
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 36
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 37
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 38
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 39
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 40
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 41
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 42
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 43
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 44
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 45
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 46
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 47
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 48
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 49
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 50
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 51
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 52
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 53
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 54
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 55
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 56
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 57
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 58
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 59
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 60
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 61
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 62
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 63
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 64
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 65
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 66
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 67
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 68
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 69
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 70
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 71
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 72
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 73
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 74
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 75
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 76
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 77
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 78
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 79
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 80
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 81
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 82
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 83
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 84
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 85
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 86
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 87
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 88
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 89
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 90
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 91
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 92
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 93
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 94
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 95
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 96
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 97
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 98
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 99
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 100
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 101
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 102
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 103
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 104
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 105
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 106
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 107
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 108
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 109
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 110
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 111
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 112
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 113
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 114
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 115
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 116
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 117
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 118
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 119
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 120
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 121
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 122
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 123
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 124
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 125
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 126
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 127
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 128
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 129
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 130
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 131
Direcția pentru Protecția Copilului în Sectorul 5 - Pagina 132

Conținut arhivă zip

  • Directia pentru Protectia Copilului in Sectorul 5.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Adopția - instrument juridic intern și internațional de protecție a copilului

Capitolul 1 1. NOŢIUNI INTRODUCTIVE “ Adopţia (adoptio) era un mod de creare a puterii părinteşti care consta în trecerea unui fiu de familie,...

Răspundere și Responsabilitate în Administrația Publică

Capitolul I Teoria responsabilităţii în dreptul administrativ 1.1 Noţiunea de responsabilitate. Aspecte generale Se ştie că, libertatea fără...

Protecția Copilului în Legislația Română și Internațională

INTRODUCERE Nivelul de perfecţionare la care a ajuns în prezent protecţia fiinţei umane - atât pe plan mondial, cât şi în Europa, este, fără...

Proiect de practică - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

1. Prezentarea instituţiei publice în care se desfăşoară practica 1.1. Denumirea instituţiei, profil, obiect de activitate profesională Direcţia...

Implementare sistem de management al calității în administrația publică - studiu de caz

I.INTRODUCERE 1.Abordarea şi dezvoltarea managementului calităţii Conceptul de calitate nu este o invenţie a timpurilor moderne. Respectarea...

Proiect de practică desfășurat în cadrul Primăriei Sectorului 2 al Municipiului București

Proiect de practica desfasurat in cadrul Primariei Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti 1.Prezentarea institutiei publice in care se desfasoara...

Parteneriat Public-privat

CAP. I. DATE DE IDENTIFICARE A ORGANIZATIEI Indiferent de cum se numesc ONG-urile - "organizaţii necomerciale", "organizaţii non-profit",...

Tehnici de Intervenție în Asistență Socială - Abuz asupra Copilului

Tehnici de interventie în asistenta sociala – Abuz asupra copilului 1.Referirea cazului În cazul de fata vom studia problema unei fetite de 9 ani...

Ai nevoie de altceva?