Economia Transportului Urban

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Economia Transportului Urban.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Extras din document

Economia transportului public urban

Transportul local in orasul Milano

Aeroporturi

Milano are un aeroport internaţional (Aeroportul Internaţional Milano-Malpensa) (MXP), care se află în apropiere de Varese, Italia, de unde au loc zboruri şi spre aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aeroportul este situat în apropiere de oraşele industriale Busto Arsizio şi Gallarate. "Malpensa Express" face legătura între aeroport şi oraş (de la staţia Cadorna). Design-ul aeroportului Malpensa a fost realizat de reputatul Ettore Sottsass.

Mai există două aeroporturi deschise doar pentru traficul european: Aeroportul Linate (LIN), aflat în limitele actuale ale oraşului ( deservit de linia de autobuz 73 - de la staţia Babila), şi Aeroportul Internaţional Orio al Serio (BGY) în Bergamo.

Metrouri, troleibuze şi autobuze

Tranvaiul clasic introdus la începutul secolului XX (1920) mai circulă încă şi astăzi pe străzile aglomerate ale metropolei păstrând acea imagine desuetă a unui oraş de altă dată.

Milano mai are trei linii de metrou (M1-de culoare roşie, M2-verde şi M3-galben) şi un sistem specific numit Milan Metro - "M", ce se deplasează peste 80 km . Mai există şi "Metrò S.Raffaele" ce leagă Spitalul San Raffaele de staţia Cascina Gobba. Extensii la liniile 1,2 şi 3, precum şi linia 5 sunt în construcţie şi se preconizează că vor fi terminate în prima jumătate a anului 2008. Proiectul vizează de asemeni realizarea într-o fază ulterioară a liniilor 4 şi 6.

Sistemul de tramvaie din Milano este de asemeni cotat ca fiind unul dintre cele mai extinse din lume, el având 20 de linii ce însumează o lungime de 286 km.

În acest oraş se poate circula şi cu troleibuzul. Există 4 linii, iar flota include zece troleibuze "Cristalis" prevăzute cu aer condiţionat.

În afara acestora metropola mai este deservită de un număr de 93 de autobuze, ce acoperă peste 1,070 km.

Trenuri

Milano este al doilea nod de cale ferată al Italiei, şi cele cinci gări de primă importanţă ale oraşului sunt printre cele mai aglomerate din Italia. Prima cale ferată construită în Milan a fost Milano şi Monza, care a fost dată în folosinţă în 1840.

Linii de mare viteză sunt în construcţie în întreaga Italie. În Milano gările pentru TAV (Treni ad alta Velocità) vor fi la:

Milano Rogoredo

Milano Certosa şi Milano / Rho Fiera (pentru vest)

Milano Pioltello (pentru Veneţia şi Trieste)

[modifică] Seviciul de cale ferată metropolitan regional

Seviciul de cale ferată care deserveşte suburbiile "S" (similar celor din Franţa şi Germania) se compune momentan din opt linii suburbane, urmând să se construiască altele zece până în 2008. Ele conectează Milano la oraşe ca Como şi Varese. Serviciul de cale ferată regional ("R"), în schimb leagă oraşul de restul Lombardiei şi de reţeaua naţională. "Passante ferroviario" este un metrou ce deserveşte câteva linii "S", asemănându-se foarte mult celorlalte linii de metrou (cum de altfel este marcat şi pe hartă), numai că face conexiunea cu reţelele LeNord şi Trenitalia.

[modifică] Taxi

Milano este deservit de un serviciu privat de taxiuri, companiile obţinându-şi licenţa de la "Comune di Milano". Toate taxiurile sunt aici de culoare albă. Preţurile se stabilesc în funcţie de distanţa parcursă şi de timpul scurs. Deoarece numărul de licenţe acordate este foarte scăzut, preţurile sunt foarte mari (mult mai ridicate decât de exemplu în New York). De asemeni este dificil să găseşti un taxi la ore de vârf.

Transportul public local in orasul Budapesta

Transportul public în Budapesta este asigurat de Regia Autonomă de Transport Public al Budapestei (BKV). Acesta are o reţea de 224 linii de autobuz, 35 linii de tramvai şi 14 linii de troleibuz, precum şi trei linii de metrou şi cinci linii de trenuri de interes local (HÉV) care circulă spre periferiile oraşului. Majoritatea mijloacelor de transport urban circulă de la ora 5 până la ora 23.

Pentru a folosi mijloacele de transport urban înainte de urcare trebuie să cumpăraţi bilet sau abonament, şoferii nu vând bilete. Pentru turişti cel mai indicat este să cumpere abonament pentru o zi, trei zile sau şapte zile, aceste abonamente sunt valabile pentru un număr nelimitat de călătorii, pot fi cumpărate la casele de bilete ale BKV. Biletele trebuie validate la urcare, în cazul metroului validarea se face înainte de a păşi pe scările rulante.

Transportul local in orasul Cluj Napoca

Pe fondul cresterii numãrului de locuitori si a extinderii orasului în a doua jumãtate a secolului XIX, apar primele forme de organizare a transportului public în oras.

Dezvoltarea transportului public a fost stimulatã de legarea în circuitul feroviar a gãrii Cluj(anul 1870).

Tendinta initialã a transportului public a fost sã lege cartierele orasului cu gara Cluj.

Primele forme de transport public au fost pe cale feratã cu tractiune hipo iar apoi tractiunea a fost asiguratã de locomotiva cu aburi(1898).

Desi dezvoltarea municipiului continuã, proiectele de introducere a tractiunii electrice la tramvaie nu pot fi puse in aplicare pânã la sfârsitul primului rãzboi mondial din cauza lipsei de capital si a surselor de energie.

Dupã primul rãzboi mondial odatã cu înviorarea activitãtii economico-sociale si cresterea semnificativã a numãrului de locuitori(in 1920 ajunge la 83.000 locuitori), problema transportului public devine stringentã.

Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Transportului Urban.doc