Fondul International al Natiunilor Unite pentru Urgente ale Copiilor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fondul International al Natiunilor Unite pentru Urgente ale Copiilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Armenia Androniceanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Cuprins

1. Prezentarea organizației 3
2. Prezentarea Summit-ului global 5
3. Analiza situației prezentate cu indentificarea particularităților acesteia, a aspectelor pozitive, constructive, din perspectiva misiunii, a greșelilor, a impactului asupra statelor lumii 9
4. Recomandări din perspectiva MPI, privind îmbunătățirea activității organizației internaționale alese, cu accent pe soluții de îmbuntățire și relevanța acestora pe relație cu România 10

Extras din document

1. Prezentarea organizației

Fondul Internațional al Națiunilor Unite pentru Urgențe ale Copiilor (UNICEF), reprezintă cea mai puternică organizație internațională care apără interesele copilului la nivel mondial.

UNICEF este mandatat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite să promoveze protecția drepturilor copiilor , să contribuie la satisfacerea nevoilor de bază ale acestora și să mărească posibilităție copiilor de a-și valorifica la maxim potențialul.

După cel de-al doilea Război Mondial, copii din Europa s-au confruntat cu foametea şi bolile. Pentru a se asigura copiilor hrană, îmbrăcăminte şi servicii de sănătate, a fost creat în 1946 UNICEF de către Organizaţia Naţiunilor Unite, sediul aflându-se la New York.

În 1953, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite extinde mandatul UNICEF pe termen nelimitat, de asemenea numele său a fost scurtat în Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, dar mai este încă cunoscut sub acronomimul său popular.

Pentru promovarea spiritului de fraternitate între naţiuni în 1965, UNICEF a primit Premiul Nobel pentru Pace.

Fondat prin voluntariat, UNICEF supravieţuieşte şi astăzi prin fonduri guvernamentale, colaborări cu organizaţii non – guvernamentale, organizaţii ONU, donatori.

UNICEF funcţionează pe baza Convenției Drepturilor Copilului, având misiunea de a asigura protecție specială și suport copiilor defavorizați, victime ale războiului, dezastrelor, sărăciei extreme, tuturor formelor de violență și exploatare, precum și copiilor cu dizabilităţi.

UNICEF activează în peste 190 de ţări, prin intermediul programelor de ţară şi Comitetelor Naţionale. În România, reprezentanţa UNICEF a fost înfiinţată în 1991, susţinând drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.

UNICEF îşi concentrează eforturile pe 4 priorităţi de bază:

- educaţia fetelor,

- protecţia copilului,

- HIV/SIDA şi

- copilărie pentru copii.

La nivel mondial priorităţile UNICEF în domeniul educaţiei includ:

- accesul egal la educaţia primară

Se ştie că foarte mulţi copii din întreaga lume abandonează şcoala de timpuriu, asta în primul rând datorită sărăciei. Regiunea cu cel mai mare procent în ceea ce priveşte abandonul şcolar este Africa Centrală şi de Vest. Potrivit estimărilor, numărul copiilor care abandonează şcoala este de 93 de milioane, mai mult decât întreaga populaţie din Filipine, majoritatea acestora fiind fete.

- emanciparea femeilor prin educaţia fetelor şi egalitatea între sexe

Un punct foarte important atins de UNICEF, deoarece ştim că în anumite culturi, încă mai există prejudecăţi tradiţionale şi religioase care limitează şi discriminează accesul fetelor şi al tinerelor femei la educaţie. Un studiu arată că două treimi dintre persoanele analfabete din lume sunt femei.

- educaţia în situaţii de urgenţă şi post-criză

Suntem conştienţi cu toţii că în urma unor dezastre naturale, fie conflicte armate este necesară înfiinţarea unor spaţii de învăţare sigure, pentru atragerea copiilor, şi nu numai.

- dezvoltarea timpurie a copiilor şi pregătirea şcolară, un lucru de asemenea foarte important pentru evitarea abandonului şcolar.

- o altă prioritate a UNICEF este îmbunătăţirea calităţii în învăţământul primar şi secundar.

Fondurile UNICEF provind din contribuțiile voluntare individuale, ale corporațiilor, ale fundațiilor și ale guvernelor statelor membre. Deși dispunde de aceste contribuții, UNIVEF mai beneficiază de un buget anual de trei miliarde de dolari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fondul International al Natiunilor Unite pentru Urgente ale Copiilor.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI ADMINISTRAŢIE ŞI MANAGEMENT PUBLIC