Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3759
Mărime: 32.48KB (arhivat)
Publicat de: Mioara Petre
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1.PREZENTAREA INSTITUTIEI

Administraţia publică în unitaţi administrativ-teritoriale se organizează şi funcţionează în temeiul principiilor autonomiei locale, descentralizării serviciilor publice, eligibilitaţii autorităţilor administraţiei publice locale, legalităţii si al consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit.

1.1.Baza legală de înfiinţare

Aparatul propriu al Primăriei Sectorului 6 funcţioneaza în temeiul Legii 215/2001 privind administraţia publica locala, în organizarea acesteia urmarindu-se realizarea condiţiilor de operativitate si eficienţă.

Primarul conduce serviciile publice ale Sectorului 1 în condiţiile prevăzute de art. 68 alineatul (1) din Legea 215/2001 republicată.

1.2. Structura organizatorică a Primăriei Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 are în componenţa sa direcţii si compartimente cu atribuţii specifice.

Instituţiile subordonate Consiliului Local care compun aparatul propriu de specialitate al Primăriei Sectorului 6 sunt următoarele:

• Asistenţa socială 6

• Administraţia Şcolilor Sector 6

• Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale

• Administraţia Pieţelor, Târgurilor, Bazarelor si Oboarelor- Sector 6

• Protecţia Civilă

• Centrul Militar Sector 6

• Administraţia Domeniului Public Sector 6

• Direcţia Poliţie Comunitară

• Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei

• Direcţia Investiţii Sector 6

• Serviciul Stare Civilă Sector 6

Au fost stabilite 3 priorităţi ( creşterea calificării personalui; introducerea de noi instumente; proceduri; dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunităţilor locale ) şi identificarea a 6 domenii , printre care dezvoltarea locală, evidenţa persoanelor, servicii de voluntariat pentru situaţii de urgenţă, servicii de poliţie comunitară specifice la care să se refere proiectele.

Strategia Primariei sectorului 6 vizeaza realizarea obiectivelor legate de bunastarea cetaţenilor avand domicilui sau resedinţa pe raza sectorului 6.

Printre proiectele demarate de Primaria Sectorului 6 este sistemul de acceptare a plăţilor online prin Internet.

Acest sistem a fost realizat folosind modulul de plaţi din cadrul Ghiseului Virtual de Plăţi, dezvoltat de Ministerul Comunicaţiilor si Tehnologiei Informaţiei.

Aplicaţia va da posibilitatea cetaţenilor din Sectorul 6 sa plăteasca taxe si impozite online cu ajutorul cardului bancar.

Sistemul implementat de primarie imbina infrastructura de tehnologia informaţiei cu aplicaţii software. Obiectivul este atât eficientizarea activitaţilor interne (de tip back-office), cât si imbunatăţirea calităţii serviciilor publice oferite populaţiei ( de tip front-office).

MCTI susţine informatizarea administraţiilor publice şi în acest sens, în cea de-a doua parte a acestui an vor fi lansate apeluri de proiecte din fonduri structurale pentru patru operaţiuni destinate dezvoltării si eficientizării serviciilor electronice: eGuvernare, Interoperabilitatea serviciilor existente, eLearning si eHealth. Bugetul disponibil pentru aceste patru operaţiuni este de 75 milioane euro.

Ministerul Comunicaţiilor si Tehnologiei Informaţiei a lansat proiectul "Ghişeul Virtual de Plaţi" la finele anului 2005. Serviciul de plată online a amenzilor de circulaţie a presupus interfaţarea sistemului de gestiune a amenzilor de circulaţie la nivelul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucuresti si a Ghişeului Virtual de plăţi.

Această modalitate de plată a fost inclusa în cadrul programului de e-Government. În prezent, intreţinerea proiectului este efectuată de către specialiştii Direcţiei Generale pentru Tehnologia Informaţiei şi Programe Europene din cadrul Ministerul Comunicaţiilor si Tehnologiei Informaţiei.

Preview document

Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 1
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 2
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 3
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 4
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 5
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 6
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 7
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 8
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 9
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 10
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 11
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 12
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 13
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 14
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 15
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 16
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 17
Infochioșcuri în Primăria Sectorului 6 - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Infochioscuri in Primaria Sectorului 6.doc

Alții au mai descărcat și

Practică - Primăria Comunei Malu

1. Prezentarea institutiei publice 1.1.Denumirea institutiei, date generale, profil, obiect de activitate Alegerea institutiei in care sa imi...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Dezvoltarea Locală

ARGUMENT Dezvoltare locală. Instituţii şi politici "Tendinţele pleacă de jos în sus, ciudăţeniile vin de sus în jos, iar tendinţele pot fi mai...

Imaginea publică a instituțiilor

REZUMAT Prin prezenta lucrare s-a incercat dezvoltarea conceptului de “imagine publica”, accentul fiind pus pe cadrul institutional si...

Marketingul Serviciilor în Administrația Publică

CAPITOLUL I CONCEPTUL DE MARKETING ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ Încă de la 20 august 1789, când a fost promulgată Declaraţia Drepturilor Omului şi...

Te-ar putea interesa și

Proiecte economice - primăria orașului Roznov

Prezentarea generală a organizaţiei 1.1. Profil Primăriile reprezintă instituţiile administraţiei publice care asigură autonomia locală şi...

Infochiosc

I. Generalitati Conform HG nr. 1007/2001, administratia publica locala va fi informatizata, iar pentru acest lucru se are in vedere infiintarea de...

Ai nevoie de altceva?