Instalatii si Echipamente Pentru Baruri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Instalatii si Echipamente Pentru Baruri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Tudor Ene

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Extras din document

Barul este un local public(unitate de alimentaţie publică cu caracter recreativ-distractiv), destinat servirii băuturilor alcoolice şi nealcoolice, simple sau în amestec, a unui sortiment relativ restrâns de gustări şi produse de cofetărie-patiserie, precum şi a unor mărfuri nealimentare(tutun etc).

Având în vedere exigenţele de funcţionare şi de dotare a barurilor moderne, felul(destinaţia), mărimea, amplasarea şi tipul de clientelă vizat, ele reprezintă factori cruciali în analiza pe care un investitor şi firmele la care apelează pentru construcţie şi echipare o vor efectua înainte de a dimensiona întregul ansamblu de bar, şi de necesarul de echipamente şi dotari.

Amenajarea tehnologică a unui bar presupune abordarea a numeroase probleme: construcţia propiu-zisă, instalaţiile tehnice, fluxul tehnologic optim, dotarea cu mobilier, utilaje şi inventar pentru servire.

Pentru atingerea parametrilor maximi de funcţionare într-un bar este necesar să se prevadă instalaţii tehnice precum: instalaţia electrică, instalaţia de încălzire, instalaţiile frigorifice, instalaţiile sanitare, instalaţia de ventilare-condiţionare, instalaţia de sonorizare, etc.

Buna funcţionare a unui bar presupune, în afara unor amenajări tehnologice corespunzătoare(construcţii, instalaţii, funcţionalitate), şi asigurarea mobilierului, uitilajului, inventarului de lucru, specifice barului.

Dotările şi echipamentele obligatorii pentru orice bar, care vor fi amplasate la suprafaţă, în spatele blatului de servire, sunt: staţia de cafea(care cuprinde espressorul, filtrul şi alte accesorii pentru preparare şi servire), staţia de băuturi alcoolice şi nealcoolice, staţia de spălare(cu un număr de chiuvete) şi eventual staţia specială de spălat pahare.

Pe lângă serviciile de proiectare pentru locaţii de acest tip, alte firme aduc  pe piaţă o gamă largă de echipamente de bar: gama de maşini super-automate de cafea, destinate în special locaţiilor cu trafic mare, semi-automate pentru maşinile de cafea, storcătoarele de citrice, legume si fructe, blendere, spărgătoarele de gheaţă manule şi automate, sisteme profesionale de spălat pahare, mixer de băuturi, dozator de băuturi şi ciocolată, cappuccinator, dedurizator de apă, depozit de gheaţă, ş.a .

Pentru constituirea unui bar de succes si adaptarea acestuia la cerinţele şi normele corespunzătoare, avem nevoie de o sumedenie de instalaţii şi echipamente care ne facilitează munca, şi ne aduc rezultate pe masură. Printre acestea, se regăsesc:

- Storcător de fructe - cromat

- manual

- Mixer de băuturi

- Blender

- Granită-distribuitor

- Dozator de - băuturi

- ciocolată

- Espressor

- Filtru de cafea

- Percolator Fig. 1. Blender Philips

- Maşină de măcinat cafea

- Dedurizator de apă

- Cappuccinator

- Distribuitor de apă fierbinte

- Automat de cafea

- Maşină de spart gheaţa

- Depozit de gheaţă

- Aparat de spart gheaţa

- Centrifuge

- Maşini de spălat pahare

- Vitrină rece pentru sticle

- Back bar, ş.a Fig. 2. Maşină de spart gheaţa

Fig. 3. Espressor DeLonghi Fig. 4 Maşină de spălat pahare

Pe plan naţional:

- Compania Arctic

- Compania Electroargeş

Pe plan internaţional:

- Compania Philips

- Compania IFI

- Compania La Cimbali

Fig. 5. Bar profesional IFI

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii si Echipamente Pentru Baruri.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA "TRANSILVANIA" BRASOV FACULTATEA DE ALIMENTATIE SI TURISM