Leadership în administrația publică locală

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 89 în total
Cuvinte : 36977
Mărime: 147.50KB (arhivat)
Publicat de: Andrei S.
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Popa

Cuprins

  1. INTRODUCERE.6
  2. 1. COMUNITATEA SI ADMINISTRATIA PUBLICA
  3. LOCALA.8
  4. 1.1. Aspecte teoretice privind comunitatea.8
  5. 1.1.1. Evolutia teoriilor despre comunitate.11
  6. 1.1.2. Dezvoltarea comunitara .15
  7. 1.2. Administratia publica locala.17
  8. 1.3. Conceptia manageriala asupra administratiei publice.21
  9. 1.4. Colectivitatile locale .23
  10. 1.5. Consultarea comunitatii în problemele locale de interes
  11. deosebit.26
  12. 2. LEADERSHIP SI LIDERI ÎN CONTEXT COMUNITAR.30
  13. 2.1. Aspecte teoretice privind conceptul de leadership si lider.30
  14. 2.1.1. Comportamente si capacitati necesare liderilor.33
  15. 2.1.2. Leadershipul si inteligenta emotionala.36
  16. 2.2. Arta de a convinge.37
  17. 2.2.1. Abilitati specifice artei de a convinge.39
  18. 2.2.2. Comunicarea mesajului si solicitarea întreprinderii
  19. de actiuni.41
  20. 2.2.3. Arta de a convinge persoane cu influenta.44
  21. 2.3. Construirea relatiilor.45
  22. 2.3.1. Caracteristicile unor relatii functionale.46
  23. 2.3.2. Mentinerea relatiilor.47
  24. 2.4. Lucrul în echipa .49
  25. 2.5. Leadershipul în organizatia militara .51
  26. 3. ASPECTE ALE LEADERSHIPULUI COMUNITAR.54
  27. 3.1. Procesul de luare al deciziilor prin consens.54
  28. 3.1.1. Metode de luare a deciziilor.54
  29. 3.1.2. Consensul - avantaje si dezavantaje .56
  30. 3.1.3. Utilizarea unui facilitator.59
  31. 3.2. Participarea comunitatii la procesul de luare al deciziilor.60
  32. 3.3. Colaborarea si leadershipul colaborativ.62
  33. 3.3.1. Caracteristici ale liderilor colaborativi .65
  34. 3.3.2. Practicarea leadershipului colaborativ.66
  35. 3.3.3. Leadershipul colaborativ în comunitatea locala.68
  36. 3.4. Facilitare si întâlniri.69
  37. 3.4.1. Facilitarea unei întâlniri eficiente.70
  38. 3.4.2. Facilitator comunitar.71
  39. 3.5. Leadership comunitar.73
  40. 4. PARTEA APLICATIVA.75
  41. 4.1. Studiu de caz privind implicarea liderilor comunitari
  42. în rezolvarea problemelor comunitatii.75
  43. 4.2. Studiu de caz privind colaborarea liderilor militari cu cei
  44. comunitari în cadrul operatiunii Antica Babilonia.
  45. CONCLUZII SI PROPUNERI.82
  46. BIBLIOGRAFIE.84
  47. De cele mai multe ori termenul de comunitate este definit folosind termeni geografici, comunitatile

Extras din proiect

Plenitudinea existentei umane, în mare parte, este determinata de confortul individual si social al individului. Acesta, la rândul lui poate fi regasit în mediul vietii curente în care omul se desfasoara în calitate de persoana fizica si actor social. Comunitatea, ca unul dintre platourile ambientale de baza în care omul îsi desfasoara activitatile cotidiene, este de importanta promordiala. Mediul comunitar, mai ales în regiunile rurale, reprezinta cel mai potrivit teren social în care omul este cunoscut si recunoscut. Mediul comunitar totodata constituie microuniversul care în cea mai mare masura reda omului rezultatele actiunilor proprii.

Dupa cum este cunoscut, România se afla în prezent în situatia de a raspunde unor cerinte si provocari impuse de procesul de dezvoltare socio-economica a tarii. Exista necesitati si constrângeri în numeroase domenii precum administratie publica, economie, mediu, cultura, sanatate, asistenta sociala. Multe dintre aceste domenii au o relatie si o influenta directa asupra comunitatilor locale, afectând într-un fel sau altul nivelul de trai al acestora. A rezultat astfel, nevoia implicarii comunitatilor în ansamblu în rezolvarea problemelor care le afecteaza în mod direct si carora au capacitatea de a le veni în întâmpinare. Toate aceste actiuni îndreptate înspre solutionarea unor necesitati ale comunitatilor, cu mobilizarea si implicarea efectiva a acestora, se traduc si formeaza un proces amplu, acela al dezvoltarii comunitare. Resursele ce pot fi alocate în cadrul procesului dezvoltarii comunitare variaza în functie de potentialul comunitatilor, de pozitia lor în structura administrativa a tarii, de gradul de pregatire si implicare a resurselor umane locale.

Preocuparile unei autoritati a administratiei publice locale tin de aspecte legate de viata de zi cu zi a oamenilor. Cel putin din acest motiv, autoritatea respectiva, indiferent care ar fi ea, intra în contact cu cetatenii care îi solicita rezolvarea a fel de fel de probleme si se afla în permanenta sub observatia cetatenilor respectivi. Nu întâmplator, de-a lungul timpului, la acest nivel s-a dezvoltat o întreaga teorie si au fost puse la punct o serie de instrumente prin care cetatenii pot fi implicati nemijlocit în activitatea administratiei publice locale, inclusiv în latura decizionala a acestei activitati. Iata însa, ca si în România, ca membru al Uniunii Europene, implicarea membrilor comunitatii în dezvoltarea acesteia îsi gaseste din ce în ce mai mult locul si rostul.

Astfel comunitatea devine durabila si viabila prin efortul comun al membrilor ei. Orice tentativa de acest gen, deci, trebuie considerata salutara si benefica. Unul din cei mai importanti factori din cadrul comunitatii care doreste rezolvarea unora din problemele stringente cu care se confrunta comunitatea, utilizând resursele disponibile, este leadershipul comunitar.

Lideri comunitari pot fi nu numai reprezentanti ai autoritatilor locale, ai organizatiilor neguvernamentale sau oameni de afaceri ci si oameni obisnuiti care sunt interesati de îmbunatatirea calitatii vietii în comunitatea din care fac parte.

Implicarea cetatenilor în dezvoltarea comunitatii în care traiesc este nu numai benefica, dar si necesara. Cei alesi în administratia publica locala pot lua cunostinta atât de nevoile si grijile cetatenilor, cât si de eventuale sugestii privind modul de rezolvare a unor probleme, numai printr-o permanenta si strânsa legatura cu acestia. Pe de alta parte, dialogul între reprezentantii administratiei publice locale si cetateni poate oferi celor dintâi ocazia sa-si justifice unele decizii si actiuni si sa explice care sunt cauzele anumitor nerealizari. Prin aceasta, administratia unei comunitati poate obtine nu numai întelegerea cetatenilor din respectiva comunitate legata de unele demersuri si, mai cu seama, de unele nereusite ale sale, dar si sprijinul în rezolvarea anumitor probleme.

Pentru ca dialogul sa fie însa eficient, trebuie ca cetatenii sa cunoasca atributiile diferitilor factori ai administratiei locale, cât mai exact. Aceasta le va da posibilitatea sa ridice în fata administratiei publice locale numai probleme ce sunt de competenta ei si sa înteleaga limitele cu privire la atributiile acesteia. Atunci, presiunea cetatenilor, manifestata prin opinii si initiative, îi va face pe primari, consilieri si pe functionarii primariilor sa nu se mai simta singurii în masura sa decida asupra modului în care trebuie sa rezolve anumite probleme, sau asupra prioritatilor.

Dar în acelasi timp, aceasta presiune va schimba, în perspectiva reprezentantilor si lucratorilor din administratie, imaginea cetatenilor, din cea de depunatori de cereri la primarie, într-una de cautatori si initiatori de solutii, precum si de persoane care se intereseaza în permanenta de ceea ce fac cei pe care îi aleg si pe care îi platesc.

CAPITOLUL I. COMUNITATEA SI ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA

1.1. Aspecte teoretice privind comunitatea

De cele mai multe ori termenul de comunitate este definit folosind termeni geografici, comunitatile fiind legate de o anumita locatie, spre exemplu pot fi comunitati un oras, cartier, un grup de oameni, etc. Când comunitatea este definita prin localizare fizica, ea poate fi delimitata prin granite precise care sunt deja întelese si acceptate de ceilalti. Definirea comunitatilor în termeni geografici este numai o modalitate de a le aborda. Comunitatile pot fi definite prin mostenire culturala comuna, limbaj, credinte si interese împartasite. De foarte multe ori sunt denumite comunitati de interese. Chiar si atunci când comunitatile se refera la localizare geografica, ele nu includ întotdeauna pe oricine din zona. În centrele umane mari, comunitatile sunt definite cel mai adesea în termenii cartierelor. Majoritatea oamenilor apartin mai mult decât unei comunitati, chiar daca suntem constienti sau nu de acest fapt. De exemplu, un individ poate fi, în acelasi timp, parte a unei comunitati reprezentate de cartier, o comunitate religioasa si o comunitate ce împarte interese comune.

În Dictionarul explicativ al limbii române comunitatea este definita ca:  1. Faptul de a fi comun mai multor lucruri sau fiinte ; posesiune în comun. 2.Grup de oameni cu interese, credinte sau norme de viata comune ; totalitatea locuitorilor unei localitati, ai unei tari, etc.

Dictionarul de sociologie (Zamfir si Vlasceanu, 1993) defineste comunitatea ca entitate social-umana, ai carei membri sunt legati împreuna prin locuirea aceluiasi teritoriu si prin relatii sociale constante si traditionale (consolidate în timp).

The New Shorter Oxford Dictionary face distinctia între doua tipuri de întelesuri:

Preview document

Leadership în administrația publică locală - Pagina 1
Leadership în administrația publică locală - Pagina 2
Leadership în administrația publică locală - Pagina 3
Leadership în administrația publică locală - Pagina 4
Leadership în administrația publică locală - Pagina 5
Leadership în administrația publică locală - Pagina 6
Leadership în administrația publică locală - Pagina 7
Leadership în administrația publică locală - Pagina 8
Leadership în administrația publică locală - Pagina 9
Leadership în administrația publică locală - Pagina 10
Leadership în administrația publică locală - Pagina 11
Leadership în administrația publică locală - Pagina 12
Leadership în administrația publică locală - Pagina 13
Leadership în administrația publică locală - Pagina 14
Leadership în administrația publică locală - Pagina 15
Leadership în administrația publică locală - Pagina 16
Leadership în administrația publică locală - Pagina 17
Leadership în administrația publică locală - Pagina 18
Leadership în administrația publică locală - Pagina 19
Leadership în administrația publică locală - Pagina 20
Leadership în administrația publică locală - Pagina 21
Leadership în administrația publică locală - Pagina 22
Leadership în administrația publică locală - Pagina 23
Leadership în administrația publică locală - Pagina 24
Leadership în administrația publică locală - Pagina 25
Leadership în administrația publică locală - Pagina 26
Leadership în administrația publică locală - Pagina 27
Leadership în administrația publică locală - Pagina 28
Leadership în administrația publică locală - Pagina 29
Leadership în administrația publică locală - Pagina 30
Leadership în administrația publică locală - Pagina 31
Leadership în administrația publică locală - Pagina 32
Leadership în administrația publică locală - Pagina 33
Leadership în administrația publică locală - Pagina 34
Leadership în administrația publică locală - Pagina 35
Leadership în administrația publică locală - Pagina 36
Leadership în administrația publică locală - Pagina 37
Leadership în administrația publică locală - Pagina 38
Leadership în administrația publică locală - Pagina 39
Leadership în administrația publică locală - Pagina 40
Leadership în administrația publică locală - Pagina 41
Leadership în administrația publică locală - Pagina 42
Leadership în administrația publică locală - Pagina 43
Leadership în administrația publică locală - Pagina 44
Leadership în administrația publică locală - Pagina 45
Leadership în administrația publică locală - Pagina 46
Leadership în administrația publică locală - Pagina 47
Leadership în administrația publică locală - Pagina 48
Leadership în administrația publică locală - Pagina 49
Leadership în administrația publică locală - Pagina 50
Leadership în administrația publică locală - Pagina 51
Leadership în administrația publică locală - Pagina 52
Leadership în administrația publică locală - Pagina 53
Leadership în administrația publică locală - Pagina 54
Leadership în administrația publică locală - Pagina 55
Leadership în administrația publică locală - Pagina 56
Leadership în administrația publică locală - Pagina 57
Leadership în administrația publică locală - Pagina 58
Leadership în administrația publică locală - Pagina 59
Leadership în administrația publică locală - Pagina 60
Leadership în administrația publică locală - Pagina 61
Leadership în administrația publică locală - Pagina 62
Leadership în administrația publică locală - Pagina 63
Leadership în administrația publică locală - Pagina 64
Leadership în administrația publică locală - Pagina 65
Leadership în administrația publică locală - Pagina 66
Leadership în administrația publică locală - Pagina 67
Leadership în administrația publică locală - Pagina 68
Leadership în administrația publică locală - Pagina 69
Leadership în administrația publică locală - Pagina 70
Leadership în administrația publică locală - Pagina 71
Leadership în administrația publică locală - Pagina 72
Leadership în administrația publică locală - Pagina 73
Leadership în administrația publică locală - Pagina 74
Leadership în administrația publică locală - Pagina 75
Leadership în administrația publică locală - Pagina 76
Leadership în administrația publică locală - Pagina 77
Leadership în administrația publică locală - Pagina 78
Leadership în administrația publică locală - Pagina 79
Leadership în administrația publică locală - Pagina 80
Leadership în administrația publică locală - Pagina 81
Leadership în administrația publică locală - Pagina 82
Leadership în administrația publică locală - Pagina 83
Leadership în administrația publică locală - Pagina 84
Leadership în administrația publică locală - Pagina 85
Leadership în administrația publică locală - Pagina 86
Leadership în administrația publică locală - Pagina 87
Leadership în administrația publică locală - Pagina 88
Leadership în administrația publică locală - Pagina 89

Conținut arhivă zip

  • Leadership in Administratia Publica Locala.doc

Alții au mai descărcat și

Studiul privind formarea profesională a specialiștilor în administrația publică

INTRODUCERE Integrarea României în Uniunea Europeana înseamna pe lânga armonizarea legislativa si o preluare a valorilor si mentalitatilor...

Modalități de îmbunătățire a activității în Primăria Sectorului 2

Capitolul 1 Instituţia publică în România 1 1 Conceptul şi caracteristicile instituţiilor publice din sistemul administraţiei publice româneşti...

Considerații Generale asupra Comportamentului Organizațional

I. Consideraţii generale asupra comportamentului organizaţional 1.1. Introducere în comportamentul organizaţional Modul de comportare a oamenilor...

Rolul administrației publice

INTRODUCERE In tara noastra, dupa Revolutia din Decembrie, problemele financiare au capatat valente noi. Tranzitia la economia de piata presupune...

Motivații și recompense în administrația publică

Motto: “Omul e masura tuturor lucrurilor” Cap. 1. Notiuni introductive Locul Mangementului Resurselor Umane e bine precizat in contextul...

Funcționari publici

Consideratii generale Functionarul public este investit cu atributiile care îi determina competenta, nu de catre cel care l-a numit, ci de catre...

Statutul Primarului în România

CONSIDERAŢII GENERALE În ţara noastră ,funcţia de primar a fost reglementată pentru prima dată ,prin art.83 din Legea Comunelor nr.394/1864...

Dezvoltarea Leadership-ului în Administrația Publică din România în Viitor

Ce este leadership-ul? Subiectul leadership-ului a fost de interes pentru sute de ani, de la filozofii greci cum ar fi Platon si Socrates, pana la...

Te-ar putea interesa și

Analiza activității de comunicare publică la Primăria Uricani - propuneri pentru îmbunătățirea comunicării

INTRODUCERE Omniprezentă, comunicarea este o dimensiune fundamentală a existenţei şi dezvoltării umane din cele mai vechi timpuri. Practic nici un...

Administratorul public în sistemul public românesc

Administraţia publică, în orice societate, fie ea clasică, fie modernă, reprezintă în esenţă un instrument al statului indispensabil în atingerea...

Perspective Europene și Românești privind Administrația Publică Locală

SUMMARY The concept of the management board or the public or to private, has led to the birth of multiple questions to which answers are given in...

Liderul și Procesul de Conducere în Administrația Publică Locală

Introducere Alegerea temei de licenţă a fost o acţiune care personal m-a provocat. Din amalgamul de cursuri făcute am fost nevoită să aleg unul...

Stadiul serviciilor electronice în România și Uniunea Europeană

Capitolul 1 : INTRODUCERE 1.1. Importanta si actualitatea temei Orientarea pe calitatea serviciilor publice online este o parte a reformei...

Managementul Public

INTRODUCERE Lucrarea cuprinde informaţii referitoare la activitatea pe care o desfăşoară Consiliul Local. Se pune un accent deosebit pe importanţa...

Modul de implementare a funcțiilor managementului în Primăria Orașului Avrig

Consilui Local al orasului Avrig, ca autoriate deliberativa, aleasa in conditiile legii realizeaza autonimia locala in orasul Avrig si organizeaza...

Dezvoltarea și Promovarea Serviciului de e-government în România și Impactul Său Asupra Mediului de Afaceri

Introducere Una dintre cele mai frecvente întrebări referitoare la e-guvernare este „Ce este?”. Pentru că studierea şi aplicarea guvernării...

Ai nevoie de altceva?