Leogrand Hotel & Convention Center

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Leogrand Hotel & Convention Center.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 77 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Leon Bugan, Suhodol N.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Stiinta Administratiei, Industria Alimentara

Cuprins

Prezentarea generală a hotelului 3
Sectia legume 13
Sectia de carne si peste 19
Sectia de bucate calde 34
Sectia de bucate reci 43
Secția de patiserie 46
Încăperi de depozit 53
Linia de distribuire 56
Utilaje tehnologice 60
Standartizarea și controlul calitații 62
Igiena și sanitarie 63
Protecția muncii și tehnica securitații 65
Organicare și producere 66
Bibliografia 66

Extras din document

INTRODUCERE

Hotelul este unitatea care oferă servicii de cazare şi masă oricărei persoane care acceptă să plătească tariful pentru serviciile oferite, fără a fi necesară existenţa prestabilită a unui contract. În practica internaţională se întâlnesc mai mulţi termeni, respectiv hotel, motel, motor hotel, han (inn). Specialiştii din industria hotelieră au admis faptul că definiţia exactă a fiecăruia dintre termenii utilizaţi este mai puţin importantă, în comparaţie cu imaginea pe care o au acestia in randul vizitatorilor. Atât în România, cât şi în Republica Moldova, hotelul este considerat o structură de primire amenajată în clădiri sau corpuri de cladiri, care pune la dispoziţia turiştilor camere, garsoniere sau apartamente dotate corespunzator, care asigură prestări de servicii specifice, dispune de recepţie şi spaţii de alimentaţie în incinta lor.

Nu pretindem că aceatea este cea mai bună definiţie a hotelului. Ea cuprinde însă elemente indispensabile perceperii corecte a noţiunii de hotel şi anume:

- faptul că este vorba despre o unitate comercială, al cărei principal produs este cazarea;

- faptul că avem de a face cu o unitate ospitalieră specializată, excluzând formele de închiriere rezidenţială sau întâmplătoare;

- faptul că nu orice adăpost poate oferi serviciul de cazare.

Am ales pentru ilustrare, din varietatea unităţilor ospitaliere specializate, structura organizatorică a unui hotel. Pentru a înţelege mai bine raţiunea organizării unui hotel, va trebui să ne oprim asupra noţiunii de “cazare” ca principal serviciu hotelier, cel fără de care unitatea de cazare nu şi-ar justifica existenţa.

Prezentarea generală a hotelului

Scurt istoric

Complexul hotelier Leogrand Hotel & Convention Center, face parte din lanţul hotelier Leogrand. Iniţial hotelul a fost numit Dedeman Grand Chişinău Hotel şi a fost construit în anul 2002, însă din data de 1 iulie 2006 hotelul şi-a schimbat denumirea în Leogrand Hotel & Convention Center odată cu schimbarea managementului companiei. Lansarea brandului hotelier “Leogrand” este parte componentă a planului strategic de dezvoltare a businessului hotelier de către compania “Leogrant SRL”, care prevede crearea unei reţele de hoteluri în Europa de Sud-Est. Leogrand reprezintă în totalitate o investiţie a companiei turceşti „Leogrand SRL”.

Leogrand Hotel & Convention Center este primul hotel de lux din Chişinău, care corespunde tuturor standardelor internaţionale, recunoscut prin eleganţa serviciilor prestate şi ospitalitatea sa.

Caracteristicile de ansamblu a hotelului

Situat în ultra centrul oraşului hotelul este aproape de oficiile guvernamentale şi de afaceri, centre comerciale, teatre şi alte atracţii culturale. Amplasat într-o locaţie superbă, oferind facilităţi de conferinţă exclusive şi o ambianţă elegantă, Leogrand este apreciat drept cel mai bun hotel de afaceri din Moldova.

Decorul confortabil se combină aici cu toate particularităţile aşteptate de oamenii de afaceri sau de turişti. În calitatea sa de reşedinţă şi centru de convenţii de calitate superioară, Leogrand se concentrează asupra prestării serviciilor de înaltă calitate într-o atmosferă placută. Confortul interiorului se îmbină cu toate atributele necesare, existenţa cărora se aşteaptă de turişti şi bussinesmani care se află în călătorie. Fiind un hotel şi centru de convenţii de clasă înaltă, "Leogrand" acordă o deosebită atenţie prestării serviciilor de cea mai înaltă calitate şi crearea atmosferei comode pentru ospeţi.

În cadrul hotelului activează un restaurant cu o bucătărie internaţională, un bar irlandez şi trei buticuri, unul dintre ele fiind buticul Casa Mare unde oaspeţii pot cumpară suvenire şi vinuri moldoveneşti, celelalte două buticuri comercializează bijuterii şi dulciuri, cele din urma fiinde produsele unei fabrici turcesti.

Hotelul este constituit din parter şi cele 7 etaje care dispun de 143 de numere, dintre care – unul este Presidenţial, 6 numere “lux”, 8 apartamente, 10 numere de colţ, 117 numere standard (French bed and twins) şi un numar predestinat invalizilor.

De la inaugurare şi până astăzi, Leogrand Hotel & Convention Center a fost destins cu citeva premii şi diplome semnate de autorităţi locale şi internaţionale. Printre acestea se menţionează: Diploma pentru excelenţa în oferirea serviciilor turistice de înaltă calitate, pentru anii 2002-2003; Diploma de excelenţă pentru promovarea imaginii turistice a Moldovei peste hotare la expoziţiile internaţionale. De asemenea, compania “Leogrand” SRL deţine şi premiul investitorul anului pentru Europa de Sud-Est, 2002.

Fisiere in arhiva (2):

  • Leogrand Hotel & Convention Center.doc
  • Raume.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI