Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Brasov

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Brasov.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Stiinta Administratiei, Economie, Turism

Cuprins

Cap. I Consideratii generale 3
1.1. Localizarea geografica 3
1.2. Locul si rolul judetului Brasov in sistemul turistic national 4
Cap. II Elemente de favorabilitate in aparitia si dezvoltarea turismului in judetul Brasov 5
2.1. Cadrul natural 5
2.2. Cadrul istoric 6
2.3. Cadrul social-economic 8
Cap. III Analiza componentelor activitatii de turism 16
3.1. Resursele turistice 16
3.2. Structurile de primire 18
Cap. IV. Valorificarea spatiului turistic 20
4.1. Tipurile majore de turism 20
4.2. Fluxurile turistice 21
Cap V. Produsul turistic – strategii de promovare si eficientizare 25
5.1. Analiza SWOT a produsului turistic 25
5.2. Strategii de dezvoltare a activitatii turistice 27
Cap. VI Concluzii 32
Bibliografie 35

Extras din document

Cap. I Consideratii generale

1.1. Localizarea geografica

Judetul Brasov, al carui resedinta administrativa poarta acelasi nume, se gaseste in zona central-estica a Romaniei, la intresectia drumurilor comerciale care leaga Balcanii de restul Europei. Se intinde pe 5.363 km patrati, care reprezinta 2,3 % din teritoriul tarii. Terenul agricol al judetului insumeaza 2.975,2 km patrati, adica 55,5% din suprafata agricola totala a judetului, din care 1.182 km patrati teren arabil care reprezinta 22% din suprafata agricola a judetului. Populatia judetului numara peste 636.400 locuitori. Densitatea de 120 locuitori/ km patrat situeaza Brasovul pe locul 7 in Romania. Judetul Brasov detine unul dintre cele mai ridicate grade de urbanism din tara, 76,2 % din populatie traind in municipii si orase, si 23,8% in comune si sate. Populatia activa se ridica la cifra de 262,9 mii de persoane, si reprezinta 41,2% din totalul populatiei judetului, si este distribuita in sectoare de activitate dupa cum urmeaza: 49% in industrie, 15% in agrigultura, 6% in constructii si 30% in comert si servicii. Municipiul Brasov, resedinta administrativa, are o populatie de peste 320.000 locuitori. 50% din populatia judetului este concentrata aici, de asemenea reprezinta 65% din populatia urbana a judetului. Alte orase importante sunt: Fagaras (45 mii locuitori), Sacele (30 mii locuitori), Zarnesti (26,6 mii locuitori), Codlea (24.4 mii locuitori), Rasnov (16.4 mii locuitori), Victoria (10,7 mii locuitori), Predeal (6,9 mii locuitori), Rupea (6,2 mii locuitori).

1.2. Locul si rolul judetului Brasov in sistemul turistic national

In ansamblul miscarii turistice din Romania, judetul Brasov ocupa locul II (dupa judetul Constanta), constituind cea mai importanta si frecventata zona sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrand totodata o mare diversitate de obiective turistice. Amploarea deosebita a activitatii turistice a fost determinata aici de numerosi factori. Este vorba in primul rand de potentialul turistic natural, de o spectaculozitate si diversitate, precum si de patrimoniul cultural-istoric , alcatuit din obiective variate ce au si o certa valoare turistica. Un alt factor l-a constituit faptul ca judetul Brasov se inscrie intr-un vast teritoriu de interes turistic in imediata apropiere a altor zone cu un important flux turistic: Valea Prahovei, culoarul Bran-Rucar, zona Sibiu-Valea Oltului, bazinul Oltului superior cu frecvente statiuni balneo-climaterice (Covasna, Tusnad, Malnas, etc).

Brasovul, atestat documentar in 1235, este o destinatie preferata de turisti deoarece pastreaza si astazi un patrimoniu cultural de exceptie: Biserica Neagra, renumita in toata Europa ca fiind cea mai mare constructie in stil gotic din sud-estul Europei, Biserica Bartolomeu, una dintre cele mai vechi cladiri in stil romanic, Biserica Sf. Nicolae si Prima Scoala Romanească din Schei.

Ansamblurile satesti cu biserici fortificate din Prejmer si Viscri fac parte din lista patrimoniului mondial UNESCO.

Judetul Brasov concentreaza in limitele sale munti impunatori, plante si animale ocrotite, rezervatii naturale de arbori si pajisti, chei, etc. Raurile, lacurile, mlastinile imbogatesc atractia turistica a cadrului natural, diversificand oferta pentru turism (agrement, pescuit, vegetatie specifica, interes cinegetic). Masivele impadurite (Fagaras, Piatra Craiului, Postavarul, Piatra Mare), vaile (Timis, Tarlung, Olt) absorb si ele un flux turistic important.

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Valorificarea Spatiului Turistic in Judetul Brasov.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “DANUBIUS” DIN GALATI FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA ECTS