Propunere de politică publică - turism

Proiect
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 7788
Mărime: 56.84KB (arhivat)
Publicat de: Eric Marcu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pacesila Mihaela
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MANAGEMENT SPECIALIZAREA: ADMINISTRATIE PUBLICA

Cuprins

  1. I. Prezentarea domeniului de elaborare a politicii publice.
  2. 1) Agentiile de turism retrag ofertele pentru romania.
  3. 2) Din nou, ne lipeste strategia!
  4. 3) Dupa 16 ani de economie de piata, litoralul romanesc st in pragul falimentului.
  5. 4) Strainii ne arta obrazul!
  6. 5) Din puncy de vedre turisyic ne indreptam spre nicaieri.
  7. 6) Plictisit in romania!
  8. 7) Drumuri proaste.
  9. 8) Propunerile si masurile prezentate de ANAT pe data de 3 iunie 20009.
  10. 9) Obiective.
  11. 10) Prioritati pe termen mediu in domeniul turismului.
  12. 11) Proiecte.
  13. II. Analiza diagbostica a turismului.
  14. III. Trei probleme din turism de interes public.
  15. 1) Intretinere defectuasa a partiilor de schii.
  16. 2) Administrarea proasta a litoralului
  17. 3) Preturi ridicate- una dintre principalele probleme in turism.
  18. IV. Prioritizarea problemelor
  19. V. Completarea formularului de propunere de politica publica.

Extras din proiect

. Prezentarea domeniului de elaborare a politicii publice :

Ministerul Turismului este organul de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, aflat în subordinea Guvernului, care realizeazã politica Guvernului în domeniul turismului.

<< Agentiile de turism ameninta ca retrag ofertele pentru România. >>

Pachetele turistice pentru petrecerea vacantei in tara ar putea sa dispara din oferta agentiilor de turism, din cauza serviciilor slabe oferite turistilor si a unei promovari ineficiente a acestui sector. Potrivit reprezentantilor patronatelor din domeniu, in ultimul timp romanii au ingrosat cererea pentru destinatiile externe, agentiile inregistrand vanzari de numai 20% la intern.

In plus, strainii sunt nemultumiti de drumurile proaste din Romania si de gunoaiele din jurul hotelurilor. Problemele din turism ar putea fi rezolvate daca ar exista o strategie clara si un brand de tara, asa cum are orice stat cu potential turistic, spun tour-operatorii. Autoritatea Nationala pentru Turism promite ca in decembrie Romania va avea o strategie nationala in domeniu, care va fi evaluata de trei specialisti independenti.

Calitatea slaba a serviciilor turistice din Romania, slaba promovare a destinatiilor din tara, precum si imaginea negativa pe care o are turismul romanesc in prezent ar putea determina agentiile de turism sa renunte la ofertele interne, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat. In plus, tara noastra nu are o strategie clara care sa defineasca foarte bine de ce turistul ar trebui sa aleaga Romania. Spre deosebire de noi, strainii au un brand de tara, o promovare eficienta si preturi pe masura serviciilor. Asa reiese din declaratiile facute de reprezentantii din domeniu, in cadrul «Forumului de bune practici in turism»,

In ultima perioada, turismul romanesc a primit tot mai multe reprosuri, din diverse parti, tocmai pentru ca nu se ridica la standarde europene, iar tarifele practicate nu justifica raportul calitate-pret. Dragos Anastasiu, reprezentant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Incoming Romania, a declarat ieri ca, „din pacate, exista varianta sa dispara destinatiile interne din oferta agentiilor de turism, pentru ca trebuie sa traiasca si ele, mai ales ca cele mai multe vanzari sunt, in prezent, pentru extern“. El a subliniat ca „dupa 40-50 de ani de «inchisoare», romanii vor sa plece, nu mai vor sa vada muntele romanesc, marea si Delta, chiar daca sunt atat de frumoase“.

In ceea ce priveste volumul de vanzari la intern, oficialul ANAT a explicat ca „maximum 20% din ceea ce se vinde reprezinta destinatiile din tara, restul fiind destinatii externe“.

<< Din nou, ne lipseste strategia! >>

Problemele din turism ar putea fi rezolvate daca ar exista o strategie coerenta, care sa nu se mai schimbe in functie de culoarea politica, pentru ca turismul nu are o «astfel» de culoare“, a mai spus Dragos Anastasiu.

Intrebat de ce Bulgaria este cu mult inaintea noastra la acest capitol, oficialul ANAT Incoming Romania a raspuns ca „la noi au fost foarte multe probleme cu privatizarile, care s-au facut mult mai tarziu in comparatie cu vecinii nostri de la sud de Dunare“. El a mai spus ca principalele probleme din turism sunt lipsa de comunicare intre unitatile administrative si pregatirea profesionala, care lasa de dorit.

Pe de alta parte, Octavian Arsene, director la Directia Strategie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), a anuntat ca „in decembrie vom avea o strategie clara, care ne va arata cum sa ne miscam la nivel national, strategie evaluata de trei specialisti independenti ANT“.

<< Problemele din turism, vazute cu ochii strainilor.>>

Infrastructura proasta, teancurile de gunoaie, serviciile slabe, plajele urate si lipsa hotelurilor de 3 si 4 stele in zonele rurale sunt doar cateva din nemultumirile tour-operatorilor germani, care au raspuns unui chestionar cu 28 de intrebari despre Romania, a declarat ieri Winfried Hildebrandt, reprezentant GTZ. Printre cei chestionati s-a aflat si cunoscutul tour-operator TUI, care s-a retras anul trecut de pe piata romaneasca. Potrivit studiului, sejururile in tara noastra sunt considerate monotone, din cauza ca lipsesc programele de divertisment.

Winfried Hildebrandt a precizat ca „germanii au cerut mai multa curatenie, dar si un raport corect calitate-pret“.

Totodata, tour-operatorii germani vor mai multe zboruri catre Germania, mai ales ca, in prezent, nu exista nici un zbor catre Berlin si Dusseldorf.

Hildebrandt a mai spus ca „tour-operatorii germani cred despre TAROM ca are probleme cu serviciile oferite grupurilor“.

<< Dupa 16 ani de economie de piata, litoralul romanesc se afla in pragul falimentului. >>

Sezonul estival pe litoral este deja compromis pentru acest an, iar voci importante din turismul national si international spun ca destinatia Romania este tot mai putin vizibila pe harta turistica a lumii.

Litoralul romanesc este un dezastru. E suficient sa te uiti la televizor ca sa intelegi ce se intampla acolo. Sunt multe hoteluri minunate, dar daca elimini hotelurile din discutie vezi adevaratele probleme. Ce se intampla cu plajele este uimitor pentru mine", spune neamtul Wilfried Hildebrand. El este expertul in turism al IBD-GTZ, un program al guvernului german pentru Promovare Economica si Ocupare a Fortei de Munca in Romania.

In ultimii cinci ani, Hildebrand a venit in mod constant in Romania si a calatorit foarte mult prin tara noastra. “Cei care trebuie sa se implice in turism nu stiu ce trebuie sa faca. Ma intreb daca au creier sau nu”. Ar trebui sa mearga in strainatate, sa vada cum merg lucrurile acolo, cum se fac investitiile, ce si cum se construieste, sa vina apoi cu aceste informatii in tara. Nu trebuie sa inventeze nimic, macar sa copieze ce vad la altii", spune expertul. El recunoaste ca in strainatate Romania nu are in general o imagine buna, iar in aceste conditii, cu atat mai mult, turismul trebuie sa fie un factor important in redefinirea imaginii.

Potentialul Romaniei este mult mai mare, dar nu este exploatat. Administrarea este una dintre cele mai mari probleme ale turismului. Nu vreau sa spun eu asta, dar pana si Traian Basescu a afirmat ca performanta institutiilor statului lipseste. Institutiile nu sunt capabile sa aiba grija de tara, sa accepte sfaturi, sa vada cum se fac lucrurile. Problemele cu turismul romanesc nu tin de mentalitate, ci de administratie, care nu a fost capabila sa adopte un plan. Este o pierdere de oportunitate economica", spune expertul german. Iar cifrele o dovedesc.

Preview document

Propunere de politică publică - turism - Pagina 1
Propunere de politică publică - turism - Pagina 2
Propunere de politică publică - turism - Pagina 3
Propunere de politică publică - turism - Pagina 4
Propunere de politică publică - turism - Pagina 5
Propunere de politică publică - turism - Pagina 6
Propunere de politică publică - turism - Pagina 7
Propunere de politică publică - turism - Pagina 8
Propunere de politică publică - turism - Pagina 9
Propunere de politică publică - turism - Pagina 10
Propunere de politică publică - turism - Pagina 11
Propunere de politică publică - turism - Pagina 12
Propunere de politică publică - turism - Pagina 13
Propunere de politică publică - turism - Pagina 14
Propunere de politică publică - turism - Pagina 15
Propunere de politică publică - turism - Pagina 16
Propunere de politică publică - turism - Pagina 17
Propunere de politică publică - turism - Pagina 18
Propunere de politică publică - turism - Pagina 19
Propunere de politică publică - turism - Pagina 20
Propunere de politică publică - turism - Pagina 21
Propunere de politică publică - turism - Pagina 22
Propunere de politică publică - turism - Pagina 23
Propunere de politică publică - turism - Pagina 24
Propunere de politică publică - turism - Pagina 25
Propunere de politică publică - turism - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Propunere de Politica Publica - Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu Aplicativ Privind Eficientizarea Activității Consiliului Județean Neamț

Studiu aplicativ privind eficientizarea activității Consiliului Județean Neamț CAP. I. ORGANIZAREA ȘI FUNCTIONALITATEA CONSILIULUI JUDEȚEAN NEAMȚ...

Propunere de Politici Publice

1) Instituţia iniţiatoare Centrul Comunitar de Sănătate Mintală 2) Formularea problemei Nu se cunoaşte numărul persoanelor care au nevoie de...

Propunere de politici publice în domeniul turismului

I. Prezentarea domeniului de elaborare a politicii publice Între ţările din centrul şi estul Europei, România este înzestrată cu cele mai bogate...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Politici Publice și Schimbare Instituțională

Introducere Începând cu data de 1 ianuarie 2007 România este membră a Uniunii Europene. Agenda publică din ultimii ani a fost ocupată într-o...

Actori ai Dezvoltării Urbane

1.1. Dezvoltare locală Shimbările intervenite după 1989 au determinat o creştere semnificativă în România pentru interesul care este acordat...

Particularități ale calității serviciilor hoteliere

INTRODUCERE Serviciile oferite de unităţile hoteliere sunt componente ale produselor turistice, alături de transport, atracţii, agrement şi alte...

Politică de preț - Hotel Ceahlău

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre fenomenele care s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa constituind o trăsătură...

Propunere de politică publică în domeniul turismului

I. Prezentarea generală Ministerul Turismului se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în...

Protecția consumatorului privind servicile de cazare turistică

Introducere Turismul se poate dezvolta satisfăcător numai în situaţia în care există suficiente posiblităţi pentru odihna şi cazarea...

Propunere de politici publice în domeniul turismului

I. Prezentarea domeniului de elaborare a politicii publice Între ţările din centrul şi estul Europei, România este înzestrată cu cele mai bogate...

Propunere de Politici Publice

1). Institutia initiatoare: Ministerul Transporturlor,Constructiilor si Turismului 2). Formularea problemei: A).Evolutia turismului pe litoralul...

Ai nevoie de altceva?