Rolul Politicii de Amenajare a Teritoriului in Intarirea Coeziunii Teritoriale la Nivelul UE

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Rolul Politicii de Amenajare a Teritoriului in Intarirea Coeziunii Teritoriale la Nivelul UE.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Alina Profiroiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Cuprins

1. Conceptul de amenajare a teritoriului
2. Amenajarea teritoriului în context european
3. Principalele documente europene la care România îşi aliniază politicile sale în domeniul amenajării teritoriului
3.1. Carta europeană a amenajării teritoriului
3.2. Schema de Dezvoltare a Spaţiului Comunitar (SDEC)
3.3. Principii directoare pentru o dezvoltare teritorială durabilă a continentului european
3.4. Agenda Teritorială a Uniunii Europene - document al COMISIEI EUROPENE
4. Amenajarea teritoriului în context naţional
4.1. Atribuţiile administraţiei centrale în domeniul amenajării teritoriului
4.2. Atribuţiile administraţiei publice judeţene în domeniul amenajării teritoriului
4.3. Atribuţiile administraţiei publice locale în domeniul amenajării teritoriului
4.4. Structura instituţională
5. Bibliografie

Extras din document

1. Conceptul de amenajare a teritoriului

Amenajarea teritoriului urmăreşte obiective de justiţie teritorială şi rentabilitate economică. Astfel, Legea privind amenajarea teritoriului adoptată în Franţa la 4 februarie 1995, răspunde la două principii cheie, şi anume:

1) principiul echităţii – stipulează că egalitatea şanselor poate fi compatibilă cu tratamente fiscale inegale, în funcţie de puterea contributivă;

2) principiul eficienţei – conform căruia amenajarea teritoriului trebuie să favorizeze o dezvoltare echilibrată şi durabilă.

Amenajarea teritoriului reprezintă expresia spaţială a politicilor economice, sociale, culturale şi ecologice ale societăţii.

Ea este în acelaşi timp o disciplină ştiinţifică, o tehnică administrativă şi o politică condusă ca o abordare interdisciplinară şi cuprinzătoare îndreptată spre o dezvoltare teritorială echilibrată şi spre o organizare fizică a spaţiului realizată în interesul colectivităţilor care îl folosesc, în concordanţă cu valorile şi aspiraţiile societăţii şi cu cerinţele integrării în spaţiul european.

2. Amenajarea teritoriului în context european

La începutul anilor `60 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei preocupată de concentrarea excesivă a disparităţilor regionale, declară în cadrul rezolutiei 210/1961: că este convinsă că dezvoltarea spaţială armonioasă a activităţilor economice, sociale, culturale este irealizabilă fără o politică de amenajare a teritoriului .

Prin Rezoluţiile 525 si 526/1968 Adunarea Parlamentară propune Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei să angajeze o nouă formă de cooperare europeană în domeniul amenajării teritoriului şi să instituie pentru aceasta o conferinţă europeană ministerială permanentă, însărcinată cu elaborarea noilor orientări politice de dezvoltare teritorială a continentului european şi să asigure armonizarea politicilor naţionale în domeniul amenajării teritoriului.

Prin Rezoluţiile 525 si 526/1968 Adunarea Parlamentară propune Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei să angajeze o nouă formă de cooperare europeană în domeniul amenajării teritoriului şi să instituie pentru aceasta Prima Conferinţă Europeană a Miniştrilor Responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT) a avut loc în 1970 la Bonn – Germania.

Din 1970 CEMAT s-a reunit în 12 sesiuni şi a adoptat de-a lungul timpului, documente fundamentale pentru amenajarea teritoriului european. Dupa 1991 România a participat constant la Sesiunile CEMAT prin reprezentanti ai ministerului responsabil cu amenajarea teritoriului.

„Carta Europeană a amenajării teritoriului” adoptată în 1983, de CEMAT la Torremolinos - Spania defineşte amenajarea teritoriului ca « expresia spaţială ale politicilor economice, sociale, culturale şi ecologice a tuturor societăţilor » cu următoarele obiective fundamentale:

• Dezvoltarea socio-economică echilibrată a regiunilor;

• Ameliorarea calităţii vieţii;

• Gestionarea responsabilă a resurselor naturale şi protectia mediului;

• Utilizarea ratională a solului.

3. Principalele documente europene la care România îşi aliniază politicile sale in domeniul amenajării teritoriului

3.1. Carta europeană a amenajării teritoriului – “document al Consiliului Europei, adoptat de cea de a 6-a Conferinţă Europeană a Ministrilor Responsabili cu Amenajarea Teritoriului (CEMAT), care a avut loc la Torremolinos, Spania (mai 1983)„ .

La invitaţia Guvernului spaniol, Conferinţa Europeană a Miniştrilor responsabili de Planificarea Regională, care s-a întrunit în mod regulat începând cu 1970, şi-a susţinut cea de-a VI-a sesiune în Torremolinos (Spania) pe 19 şi 20 mai 1983. Dl. Julian CAMPO, ministrul spaniol pentru Lucrări Publice şi Planificare Urbană, a prezidat conferinţa, la care au participat miniştrii şi reprezentanţi din cele 16 State membre în Consiliul Europei ,un stat cu rol de observator şi reprezentanţi ai două organizaţii europene.

Conferinţa a dispus de următoarele rapoarte:

- Perspective de dezvoltare şi amenajare a regiunilor maritime europene

- Carta Europeană pentru Amenajare Teritorial/Spaţială

- Statutul şi Programul de Lucru al Conferinţei.

În urma prezentării şi a dezbaterii asupra rapoartelor conferinţei, miniştrii au adoptat rezoluţii referitoare la subiectele amintite mai sus şi la Documentul European de Amenajare Teritorială.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Politicii de Amenajare a Teritoriului in Intarirea Coeziunii Teritoriale la Nivelul UE.doc

Alte informatii

SESIUNEA DE CERCETARE APRILIE 2009 ASE