Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5102
Mărime: 41.52KB (arhivat)
Publicat de: Dochia Rebeca Rus
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Spania 3
  2. Date generale 3
  3. Instituţia Avocatului Poporului 4
  4. Portugalia 6
  5. Date generale 6
  6. Instituţia Avocatului Poporului 6
  7. Elemente comparative 9
  8. 1. Asemănări identificate în cadrul instituţiei Avocatului Poporului din cele 2 state 9
  9. 2. Deosebiri identificate în cadrul instituţiei Avocatului Poporului din cele 2 state 10
  10. 3. Avantajul comparativ evidenţiat prin compararea celor două state 10
  11. 4. Transfer de know-how 11
  12. Bibliografie 12

Extras din proiect

Spania

Date generale

Regatul Spaniei (spaniolă Reino de España) sau Spania (spaniolă España) este o țară situată în sud-vestul Europei, membră a Uniunii Europene. În nord-est se învecinează cu Franța și Andora de-a lungul Munților Pirinei. Face parte din Peninsula Ibericăîmpreună cu Portugalia și Gibraltar, având de asemenea două arhipelaguri, situate unul în Marea Mediterană (Insulele Baleare) și celălalt în Oceanul Atlantic (Insulele Canare). De asemenea, de Spania aparțin două mici teritorii din nordul Africii (care includ orașele autonome Ceuta și Melilla), precum și enclava Llivia din Pirinei.

Potrivit Constituţiei care a fost intrată in vigoare la data de 29.12.1978, Spania este o monarhie parlamentară. În ceea ce priveşte modul de organizare din punct de vedere administrativ al Spaniei, aceasta este alcătuita din 50 de provincii grupate în 17 regiuni autonome şi teritoriile dependente, teritoriile posedate de către Italia din partea de nord a Africii. Mellila şi Ceuta, din cele 17 regiuni care sunt autonome, au un grad de independenţă ridicat.

Puterea legislativă este exercitată de către un parlament bicameral care are în componenţă: Adunarea Naţională (numită Cortes Generales), formată din Senat- alcătuit dintr-un număr de 208 membri aleşi prin vot direct şi 47 aleşi de parlamentele regionale- şi Congresul Deputaţilor- alcătuit din 350 de membri care sunt aleşi prin voi direct. Mandatul Parlamentului se întinde pe o perioadă de 4 ani. Puterea executivă este exercitată de Consiliul de Miniştri care este condus de Prim-Ministru, ce este desemnat de un rege şi aprobat de către Adunarea Naţională. Primul Ministru este cel care îi numeşte pe ceilalţi miniştri. Organul consultativ suprem este reprezentat de Consiliul de Stat, compus din 23 de membri.

Cele 17 regiuni se bucură de o importantă autonomie, deţinând organe legislative şi executive proprii.

Spania prezintă o anumită particularitate care este reprezentată de faptul că niciuna din autorităţile statului nu integrează instituţia care cuprinde Şeful Statului, şi anume Coroana. Conform Constituţiei, regele are 2 categorii de funcţii împărţite în două categorii de funcţii: generice (simbol al unităţii statului cu respect faţă de guvernele regionale, reprezentare în ceea ce priveşte relaţiile internationale, arbitru) şi specifice (promulgarea şi avizarea actelor parlamentare, initierea alegerilor generale, convocarea Parlamentului şi demiterea acestuia, iniţierea referendumului naţional).

Asemeni tuturor statelor democratice, Spania a aderat la separarea puterilor în stat, în acest fel puterea executivă este responsabilă pentru procesul politicilor publice, iar autoritatea juridică are responsabilitatea de a urmări modul în care politicile publice sunt aplicate şi respectate atât de către administraţie, cât şi de către cetăţeni.

Instituţia Avocatului Poporului

Avocatul Poporului în Spania este considerat a fi Înalt Comisar al Parlamentului care este responsabil cu apărarea drepturilor fundamentale si ale libertăţilor civile ale cetăţenilor prin monitorizarea activităţii a Administraţiei şi a autorităţilor publice.

Acesta este ales de către Congres şi de către Senat cu o majoritate de trei cincimi. Poate fi ales în această funcţie orice cetăţean care se bucură de complete drepturi civile şi politice şi obţine majoritatea voturilor. După ce atât Congresul, cât şi Senatul şi-au exprimat voturile favorabile pentru alegerea canditatului pentru această funcţie, decizia va fi publicată în Buletinul Oficial de Stat. Odată ales, Avocatul va promite în faţa Comitetelor de Procedură reunite a celor 2 Camere că îşi va exercita funcţia într-o manieră fidelă. Acesta se bucură de autonomie decizională intrucât, potrivit legislaţiei în vigoare spaniole, nu poate primi ordine sau instrucţiuni de la o altă autoritate.

Postul acesta este incompatibil cu oricare alte funcţie electorală, co orice altă poziţie politică or altă activitate ce presupune propagandă politică. Candidatul pentru această funcţie publică nu poate aparţine niciunui partid politic, nu poate exercita activităşi în cadrul niciunui alt serviciu din cadrul administraţiei publice. De asemenea nu poate avea profesia de judecător sau de procuror, nu poate deţine nicio alta afacere sau profesie liberală. Drept consecinţă, cu zece zile înainte de a ocupa acest statut, candidatul va trebui sa renunţe la orice activitate incompatibilă cu statutul ce-l va dobândi.

Prin urmare, Avocatul Poporului în Spania îşi poate exercita funcţia sa independent, imparţial şi autonom de celelalte autorităţi, el bucurăndu-se de inviolabilitate şi de imunitate a deciziilor pe care le ia. Acesta nu poate fi supus procedurii disciplinare, amendat, judecat sau tras la răspundere pentru opiniile sale. Deciziile sunt luate doar pe baza bunei judecăţi a celui care ocupă această funcţie, desigur în limitele Constituţiei aflate în vigoare, iar acestea nu ii pot fi combătute. În cursul investigaţiilor efectuate Avocatul poate oferi sfaturi şi recomandări autorităţilor si oficialilor din Administraţia Publică cu privire la măsurile adoptate. Autorităţile au obligaţia de a oferi un răspuns în scris acestuia intr-o perioadă de maxim o lună. În cazul în care autorităţile nu iau în calcul recomandările făcute de către Avocat sau nu îl informează cu privire la motivele care le-au determinat să nu implemtenteze aceste recomandări, Avocatul Poporului are dreptul sa informeze Ministerul sau autoritatea ierarhic superioară autorităţii în cauză, ulterior acest fapt va fi stipulat în raportul anual sau în cel special pe care il prezintă Parlamentului.

Avocatul trebuie să prezinte părţii implicate rezultatul investigaţiilor şi ale operaţiunilor efectuate, excepţie făcând situaţia în care acestea pot fi considerate a fi confidenţiale ori declarate ca fiind secrete.

Preview document

Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 1
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 2
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 3
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 4
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 5
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 6
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 7
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 8
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 9
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 10
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 11
Studiu Comparativ Privind Instituția Avocatului Poporului în Spania și Portugalia - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Studiu Comparativ Privind Institutia Avocatului Poporului in Spania si Portugalia.docx

Ai nevoie de altceva?