Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA

Proiect
4.8/10 (4 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 257
Mărime: 7.97KB (arhivat)
Publicat de: Anghel Alexandru
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI DEPARTAMENTUL DE ADMINISTRATIE PUBLICA

Extras din proiect

I. PREZENTAREA FIRMEI “ALFA” S.A

Societatea comerciala “ALFA” S.A este persoana juridica romana avand forma de societate pe actiuni si este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/32660/1993.

Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Legii nr.31/1990 republicata, o legislatie privind regimul investitiilor directe si ale actului constitutiv.

S.C. “ALFA” S.A are cont deschis la BNR cu numarul 21573216. Sediul social al societatii este in Bucuresti, soseaua Colentina, nr.178, sector2. Durata de functionare a societatii este nelimitata cu incepere de la data inregistrarii acesteia la Registrul Comertului.

Constituirea societatii s-a realizat de un numar de 12 actionari iar actiunile ce revin fiecarui actionar sunt “nominative”.

Obiectul de activitate al S.C. “ALFA” S.A consta in producerea si comercializarea produselor electrocasnice. Firma a fost infiintata in 1993, la Bucuresti. In primul an de la demararea activitatii, societatea detine o cota de piata de 65% si are o cifra de afaseri de 600.000.000 lei.

In timp, datorita patrunderii pe piata de referinta (nationala) si a altor firme similare, cota de piata se reduce la 40%, in ciuda largirii dimensiunilor pietei si diversificarii produselor. Experienta acumulata si intensificarea activitatii de cercetare-dezvoltare au condus la reducerea costurilor unitare, la imbunatatirea imaginii produselor firmei si la atingerea in prezent a unei cote de piata de 50%. Aceasta s-a realizat in conditiile unei piete dinamice si a unui mediu concurential adecvat.

Pe scurt, situatia actuala a firmei se prezinta astfel:

19 cifra de afaceri: 150 mld lei

20 capital social: 200 mld lei

21 active fixe: 210 mld lei

22 numar salariati:1200 persoane

23 profit net: 25 mld lei

Gradul ridicat de inzestrare cu tehnologie avansata presupune o calificare corespunzatoare a personalului. Prelucrarea volumuli relative ridicat al informatiilor impune o pregatire de specialitate, atentie si concentrare sporita.

Personalul care desfasoara activitatea de cercetare-dezvoltare din cadrul firmei dispune de o serie de calitati ca: deschidere spre invatare permanenta, capacitate de inovare, receptivitate, dinamism.

Politica de produs, fiind componenta cea mai importanta a mixului de marketing, fundamentala pentru intreaga evolutie a afacerilor, beneficiaza de atentia cuvenita din partea firmei “ALFA” S.A.

Portofoliul de produse pentru care se realizeaza studiul de caz este alcatuit din: frigider, cuptor cu microunde, mixer, storcator de fructe, aragaz, hota.

II. ETAPE IN ANALIZA PORTOFOLIULUI DE PRODUSE

S.C. “ALFA” S.A, tinand cont de conditiile in care isi desfasoara activitatea a hotarat sa supuna unei analize complexe portofoliul de produse ales, unei anlize de tip BOSTON CONSULTING GROUP. Etapele construirii matricei sunt urmatoarele:

Preview document

Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 1
Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 2
Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 3
Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 4
Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 5
Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 6
Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Studiu De Caz - Boston Consulting Group - SC Alfa SA.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?