Hot Isostatic Pressing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Hot Isostatic Pressing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 41 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Stiinta Materialelor

Extras din document

In 1976, Howmet Corporation devine prima companie care ofera

( HIP) serviciile la industria spaţiului aerian. HIP prelucrează, care supune o componentă la o temperaturi elevate şi o presiuni pentru a elimina o micşorare internă, inginerii ajutaţi sunt receptiv la de spaţiu aerian industriei în creştere dispoziţiile riguroase. HIP au activat ingineri pentru a proiecta componente astfel ei ar putea să întâlnească specificaţii pentru folosire în critică, extrem de aplicaţiile presate.

Hip'ing Process.

Procesul HIP furnizează o metodă pentru componentele producătoare de la materialele diferite pudră, incluzând metale şi obiectele din ceramică. În timpul fabricare procesul, un amestec de pudră de câteva elemente este numite într-un container, caracteristic un oţel să poată

Containerul este după aceea sigilat şi cererea Hip'ed de presiunile gazelor inerte înalte şi rezultatele de temperatură de temperatură elevate în îndepărtare de golurile interne şi creează o legătură puternică metalurgică peste tot materialul. Rezultatul este un material curat omogen cu în mod uniform o dimensiune unei granulaţiei fină şi o densitate apropiată 100.

Avantaje de Hip'ed Materials

Porozitatea redusă de Hip'ed materială activează accesoriile îmbunătăţite mecanice şi au sporit aplicabilitatea. HIP prelucrează să elimine golurile interne şi creează curate, legăturile tare şi foarte bine, microstructurile uniforme. Aceste trăsături nu sunt posibile cu sudură sau mulaj. Eliminarea virtuală de golurile interne sporeşte realizarea de parte şi îmbunătăţeşte rezistenţa la oboseală. Procesul de asemenea are drept rezultat semnificativ îmbunătăţit non-distrugător evaluările de examinare.

Şold şi Maching

Unele dintre avantaje principale procesului HIP capacitatea de a de lui creează apropiată-plasa formele care necesită maşina mică. Convenţională fabricând metode folosind numai 10-30 materialului a cumpărat în produsul odihna finală este ştearsă în timpul maşinii. Hip'ed apropiată-o plasă o formă în parte caracteristic foloseşte 80-90 materialul cumpărat. Ca rezultat, maşină timpului de maşină şi costă să fiţi semnificativ redus. Combinaţia puternică de a îmbunătăţit materia primă foloseşte şi maşina eficienţei mai mari care rezultă din HIP prelucrează a condus creşterea de părţile de metal de pudră Hip'ed au fabricat de la nichel-a bazat şi aliajele de titan. De fapt, HIP să devină standard 'bill de material' pe virtual toate componente de metal de pudră au creat cu funcţionarea Howmet's HIP.

Ce tip de lucru poate să fie Produced cu Hip'ing?

HIP prelucrează să activeze inginerii pentru a crea materialele de toate forme şi dimensiuni, incluzând ordinele cilindrice, ordinele de bară de apartament dreptunghiulare, forme solide cu geometria complexă externă, şi forme complexe cu cavităţile interne. Deoarece metalele de pudră nu nu au trăsăturile de proprietate directionale de piesele forjati, procesul HIP poate să creeze materialele de la compoziţiile metalice care sunt dificile sau imposibile pentru a forja sau matriţa. De howmet's expertizei în compactarea de pudră HIP este afişată în fabricare de ideile abrazive, imaginaţi-vă 1. Idei abrazive sunt în mod unic stratul pline de de ceramică şi pudrele metalice care este folosite pentru protecţia de paletă de palet de turbinăă de turbină.

Figură 1. ceramică şi metal partea de sfarsit a maşini abrazive

La ce poate să se întrebuinţeze Hip'ing

HIP prelucreaza sa fie imediat nu numai folosit la, ensifying piesele turnati dar în multe cereri altfel ca de, xemplu legatura de raspândire de materialele. eosebite repara ia, e componenta oi consolidarea de metal de pudra:

- Consolidare de metalele de pudră( PM)

- Creaţie de aranjamentele de PM

- Producţie de apropiată-reţeaua conturează

O alta cerere fundamentală procesului HIP este îmbrăcat. Îmbrăcat este legătura absorbţiei selectivă de hardfacing materiale pe suprafeţele diverse de substrate. Un material mai puţin scump este o haină cu un strat subţire de a pudrat metal, creând un tampon pe suprafaţa de uzură lui. Acest reduce punerea în operă la rece de preţ scumpe, materialele durabile numai unde ei sunt avuţi nevoie de. Ca rezultat, accesoriile durabile sunt îmbunătăţite fără creând obligaţii pedepsele de preţ inutile. Un beneficiu adiţional de îmbrăcat este că el poate să creeze legăturile între altfel materialele incompatibile ca de exemplu metalul, metalic, şi pudre de ceramică.

Cel mai remarcabil, îmbrăcat este folosit în producţie de cleştii de scos supape de motor de motor Diesel, figură 2. Aici, hardfacing materialul( carbura de wolfram) este legătura pentru a lăsa în jos un material de preţ ca de exemplu un oţel aliat. Howmet a folosit de asemenea această capacitate într-o o seamă de alte industrii, ca de exemplu fără taxe vamale şi expulzare echipamentul industriile plastice, unde îmbrăcate este obişnuite să fortifică componentele diverse incluzând clopotele, zid gros casings, şi tuburile compuse, figură 2

Fisiere in arhiva (1):

  • Hot Isostatic Pressing.DOC

Alte informatii

UNIVERSITATEA „TRANSILVANIA” BRAŞOV FACULTATEA ŞTIINŢA ŞI INGINERIA MATERIALELOR