Candidatul Victor Ponta

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Candidatul Victor Ponta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Stiinte Politice

Extras din document

I. Cine este Victor Ponta?

Victor Ponta este președintele Partidului Social Democrat. Începând din luna Mai 2012, este prim-ministrul României, fiind cel mai tânăr premier din istoria României.

Victor-Viorel Ponta s-a născut la 20 septembrie 1972, în Bucureşti. În 2006 a divorțat de prima soție, cu care a avut un băiat pe nume Andrei, ca un an mai târziu să se recăsătorească cu Daciana Octavia Sârbu , membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din cadrul Parlamentului European . Aceștia au împreuna o fiica pe nume Irina.

În 1995 devine absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti iar opt ani mai târziu devine doctor în Drept Penal Internaţional. Din 1995 până în 1998, Ponta a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, iar din 1998 până în 2001 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie - Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică. Din octombrie 2002 a fost lector universitar la catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane, iar din martie 2007 - conferenţiar universitar la aceeaşi universitate.

Victor Ponta a fost secretar de stat, şeful Corpului de Control al Guvernului, în perioada 2001-2004, când premier era Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public. În noiembrie 2003 a fost ales președinte al Tineretului Social Democrat, funcție pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006.

În iulie 2003 a devenit vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD). A îndeplinit această funcție până în 10 iulie 2004, când a avut loc o restructurare în PSD, prin suspendarea delegației permanente și înființarea unui Birou Coordonator. Cu acest prilej, Adrian Năstase a declarat că activitatea lui Ponta de finalizare a negocierilor de integrare este foarte importantă. A ocupat funcția de vicepreședinte PSD din 10 decembrie 2006 și până la 20 februarie 2010. La 18 februarie 2010, Victor Ponta și-a depus candidatura la conducerea Partidului Social Democrat. Acesta a câștigat președinția PSD, la alegerile din cadrul Congresului Extraordinar al partidului din 20 februarie 2010, cu 856 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Mircea Geoană, a obținut 781 de voturi. În mai 2012 devine cel mai tânăr premier din istoria României, iar în decembrie 2012 a fost desemnat pentru a doua oară consecutiv pentru a ocupa aceeaşi funcţie.

Victor Ponta si-a anuntat în de 29 iulie 2014, la Consiliul National PSD de la Craiova candidatura la prezidentialele din noiembrie . Pe 20 septembrie şi-a lansat candidatura, tocmai în ziua în care a împlinit 42 de ani. Show-ul cu 70.000 de mii de membri de partid şi simpatizanţi ai PSD i-a făcut pe contracandidaţi să-l declare “Kim Jong Un al României” .

Fisiere in arhiva (1):

  • Candidatul Victor Ponta.doc

Bibliografie

1. www.agerpres.ro (site-ul oficial al agenției de presa Agerpres)
2. www.europarl.europa.eu (site-ul oficial al Parlamentului European)
3. www.evz.ro (site-ul oficial al ziarului Evenimentul Zilei)
4. www.gandul.info (site-ul oficial al ziarului Gândul)
5. www.hotnews.ro (site-ul oficial al agenției de presa Hotnews)
6. www.mediafax.ro (site-ul oficial al agenției de presa Mediafax)
7. www.realitatea.net (site-ul oficial al postului de televiziune Realitatea)
8. www.stirileprotv.ro (site-ul oficial al postului de televiziune Pro TV)
9. www.victorponta.ro (site-ul oficial al premierului Victor Ponta)
10. www.ziare.com (site-ul oficial al portalului de știri Ziare.com)