Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4423
Mărime: 48.69KB (arhivat)
Publicat de: Gheorghe Păduraru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriela Stanciulescu
Am prezentat respectivul proiect in cadrul ASE-ului

Extras din proiect

I. Prezentarea municipiului Galati

Municipiul Galati este situat in zona estica a Romaniei, in extremitatea sudica a platoului Moldovei, la 45° 27' latitudine nordica si 28° 02' longitudine estica.

Situat pe malul stang al Dunarii, ocupa o suprafata de 241,5 kmp, la confluenta raurilor Siret (la vest) si Prut (la est), langa Lacul Brates, la cca. 80 de kilometri de Marea Neagra.Cel mai apropiat oras este Braila, aflat la mai putin de 20 km. Orasul se intinde pe trei terase : Valea orasului, cu altitudine intre 5 - 7 m si altele doua, trasate aproape in forma de evantai; prima cu o altitudine intre 20 - 25 m (nucleul orasului medieval, actualmente centrul orasului) si a doua cu altitudini care depasesc 40 m (orasul modern). Nava cu zbaturi Tudor Vladimirescu(construita în perioada 1850-1853)

Viata comunitatilor umane a fost influentata in mod direct de catre Dunare, cel de-al doilea fluviu din Europa ca lungime (2.850 km), cu un debit mediu pe acest sector de 6.199 mc/s, dupace primeste in amonte apele raului Siret cu un debit mediu de 210 mc/s (cel mai mare afluent de pe teritoriul romanesc). Fluviul isi continua drumul spre Marea Neagra dupa ce primeste, in avalul porturilor din Galati, apele raului Prut, cu un debit mediu de 86 mc/s. Debitele Dunarii au o variatie importanta, in functie de anotimp si an, cu valori maximale in luna mai (18.000 - 19.000 mc/s) si minimale in cursul verii (2.000 - 2.450 mc/s). Datorita senalului adanc pana in zona orasului Braila,Dunarea este declarata maritima (adica navele maritime pot naviga, daca nivelul apei la gurile Dunarii din Sulina si Sf. Gheorghe este destul de ridicat).

Municipiul Galati este situat la aproximativ 230 km de Bucuresti (capitala Romaniei), Chisinau (capitala Republicii Moldova) si Odessa (Ucraina). Distantele aproximative la care este situat de celelate mari orase ale tarii sunt: Brasov - 285 km, Cluj Napoca - 518 km, Constanta - 191 km, Craiova - 461 km, Iasi - 242 km, Ploiesti - 219 km, Sibiu - 427 km, Timisoara - 678 km.

Populatia municipiului Galati este de 361.000 locuitori (1 Iulie 2007) cu o densitate a populatiei judetului de 138.4 loc/ km2 . Prin infrastructura moderna, in conjunctie cu avantajele naturale oferite de canalul de navigatie al Dunarii, Zona Libera Galati ofera avantaje speciale pentru investitori, deopotriva romani si straini. Exonerarile de taxe, garantiile de stat pentru investitiile realizate, operatiile financiare realizate in moneda straina convertibila sunt masuri pentru a atrage investitorii straini. Galatiul are mai multe banci, institutii si agentii de credit, economice si de consiliere manageriala, o piatã de actiuni si o puternica retea de comert privat organizata de Camera de Comert si Industrie. Orasul Galati este cel mai important centru roman de industrie maritima. Santierul Naval 'Damen' SA ansambleaza si repara nave de pana la 65000 tdw. In Galati se afla de asemeni cel mai mare combinat siderurgic, MITAL STEEL SA, care, impreuna cu alte unitati specializate, formeaza un sector metalurgic si siderurgic puternic.

Din punct de vedere statistic, din totalul populatiei stabile a municipiului Galati, la nivelul anului 2000, salariatii reprezinta un procent de 34,93%, din care 43,76% sunt in industrie.

Luand ca indicator produsele industriale, municipiul Galati este cel de-al patrulea centru industrial al tarii ca marime. Principalele sectoare industriale sunt metalurgia si constructiile navale.

Metalurgia acopera 55,6% din productia de otel a Romaniei, 55% din productie fiind sub forma de produse laminate si 90,4% produse laminate la rece. Peste 50% din produsele metalurgice sunt exportate. Constructia navala este aici o industrie traditionala. La santierul naval se construiesc nave fluviale si maritime pana la 65.000 dwt. (nave container, mineraliere, remorchere si petroliere) cat si instalatii de foraj marin. Galati este una dintre cele mai mari conexiuni ale tarii fiind legat la coridoarele europene de transport: canalul Rhine-Main-Dunare care leaga Marea Nordului de Marea Neagra; legatura pe calea ferata este capabila sa faca trecerea de la standardul de cale ferata european la cel din tarile CSI, iar reteaua de drumuri nationale si judetene strabate intreg teritoriul judetului.

Rata somajului inregistrata in cursul lunii iunie 2007 la nivelul municipiului a fost de 5,9%, mai mica decit cea aferenta aceleiasi luni a anului precedent, care a fost de 7,8%. Numarul somerilor aflati luna iunie 2007 in evidente a fost de 13.231, dintre care 5.457 primeau ajutor de somaj. Rata somajului feminin inregistrata luna iunie 2007 a fost de 5,4%.

Din totalul de 17.614 de operatori economici înregistrati la Registrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Galati la sfârsitul anului 2005, 150 de mari întreprinderi asigura locuri de munca pentru majoritatea salariatilor din judet. Firmele private reprezinta 97,5% din numarul total al întreprinderilor si ofera locuri de munca pentru 18% din populatia activa. Structura firmelor dupa forma de proprietate: dintre cei 17.614 agenti economici, 1165 sunt asociatii familiale si persoane fizice; 138 sunt regii autonome sau organizatii cooperatiste si 16.311 sunt societati comerciale. Dintre cele 16.311 societati comerciale, 15.743 sunt cu capital privat integral român, 404 cu participare de capital strain, 125 cu capital mixt, de stat si privat si 39 cu capital integral de stat. La 31 decembrie 2005, cele 100 de firme exportatoare situau judetul Galati printre primele din România, având un export total de peste 250 milioane de dolari americani, din care 53,8% produse metalurgice si 20,5 % nave.

Preview document

Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 1
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 2
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 3
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 4
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 5
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 6
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 7
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 8
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 9
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 10
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 11
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 12
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 13
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 14
Furnizarea și gestionarea serviciilor și utilităților publice în municipiul Galați - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Furnizarea si Gestionarea Serviciilor si Utilitatilor Publice in Municipiul Galati.doc

Alții au mai descărcat și

Politici Publice

În sensul comun, termenul politica se considera de obicei ca se aplica la ceva “mai mare” decât deciziile particulare, dar la ceva “mai mic” decât...

Blocada Berlinului

Sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial aduce cu sine era Razboiului Rece,o confruntare deschisa, nonmilitara si limitata intre doua grupuri de...

Organizații Regionale latino-americane

Organizaţie Data creãrii Ţãri membre (Nr). Ţãri membre AEC Asociaţia Statelor din Caraibe 1994 26 Antigua şi Barbuda, Bahamas, Barbados,...

Triunghiul violenței în Columbia

Triunghiul violentei in Columbia Format din: 1. Miscarile de gherila 2. Cartelurile de droguri 3. Organizatiile paramilitare Miscarile de...

Rusia după Încheierea Războiului Rece

Rusia si strainatatea apropiata Dupa încheierea razboiului rece, fiecare tara europeana a blocului socialist a fost confruntata cu problemele...

Planul de dezvoltare rurală și ocuparea forței de muncă în Comuna Feleacu, județul Cluj

Prezentarea generalǎ a comunei Feleacu Transilvania este consideratǎ de cǎtre mulţi specialişti ca fiind ţara tuturor formelor de relief, de la...

Ai nevoie de altceva?