Practică Partidul Democrat Liberal

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4711
Mărime: 1.21MB (arhivat)
Publicat de: Ludovica Bota
Puncte necesare: 9
proiectul e facut in perioada alegerilor europarlamentare e pentru facultatea de stiinte politice anul 1.

Cuprins

  1. 1.Istoricul PD-L;
  2. 2.Activitate;
  3. 3. Organizarea PD-L:
  4. 3.1. Organizarea generală;
  5. 3.2. Organele de conducere la nivel central;
  6. 3.3. Dobândirea calităţii de membru. Drepturile şi obligaţiile acestuia;
  7. 3.4. Publicaţiile PD-L;
  8. 3.5. Colaborări, asocieri, afilieri,fuziuni.
  9. 4. Programul politic;
  10. 5. Organizare PD-L Iaşi;
  11. 6. Relaţiacentru- filială:
  12. 7. Activitatea PD-L Iaşi în campania electorală:
  13. 7.1. Programul electoral al lui Tudor Luchian (candidatul PDL Iasi la alegerile pentru Parlamentul European);
  14. 7.2. Activităţi politice iniţiate de PD-L Iaşi;
  15. 7.3. Cele mai importante teme dezbătute în şedinţele PD-L Iaşi ;
  16. 7.4. Promovarea candidaţilor prin intermediul materialelor publicitare ( sloganuri ).
  17. 8. Rolul organizaţiei de tineret PD-L Iaşi. Activiatea acesteia.
  18. 9. Influenţa mass-media şi rolul acesteia în promovarea imaginii şi a programelor electorale ale candidaţilor.
  19. 10. Anexe.

Extras din proiect

1.Istoricul PD-L.

Partidul Democrat Liberal a luat naştere în noiembrie 2007 prin fuziunea dintre Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat. Cu toate acestea, modul general in care PD-L este organizat şi regulile după care functionează sunt preluate din statutul Partidului Democrat.

PD a luat fiinta la 6 februarie 1990. Acesta este un partid modern, de cuprindere nationala, fiind succesorul Frontului Salvarii Nationale (FSN), al Partidului Democrat, al fuziunii prin absorbtie cu Partidul Democrat al Muncii, Partidul Unitatii Social Democrate, Frontul Democrat Roman, Partidul Alianta Nationala si Partidul Pensionarilor si al Protectiei Sociale. Prin vocatia sa nationala, PD este partidul intereselor actuale si de perspectiva ale natiunii romane, ale fiecarui cetatean al Romaniei.

Partid de centru dreapta, republican, cu doctrina popular europeana moderna ale carei principii sunt: o economie de piata eficienta, solidara, servicii publice moderne, performante, protectie sociala extinsa, activa si bine orientata, in accord cu o justitie independenta, accesibila, securizanta. PD-L este un partid pragmatic, modern, refomator, un partid cu experienta guvernarii, pregatit pentru provocarile acesteia, un partid care reprezinta si promoveaza voiinta politica, interesele si dezideratele unor largi categorii sociale. PD-L este un partid activ, conectat la realitatile politice din Uniunea Europeana, deschis la schimbare si la colaborarea cu exponentii curentelor politice dominante la nivel European.

2.Activitate.

Aparut ca o larga miscare de masa in timpul Revolutiei din decembrie 1989, FSN (Frontal Salvarii Nationale) isi incepe existenta documentara la 23 decembrie 1989 prin declaratia program redactata de Consiliul FSN. Presedinte al FSN a fost desemnat Ion Iliescu. In data de 6 februarie 1990, Tribunalul Municipiului Bucuresti a inregistrat FSN ca “miscare politica” , calitate care a permis participarea acestuia la alegerile locale si legislative din 1990. Conferinta Nationala a FSN a ales pe Ion Iliescu presedinte al partidului, a fixat strategia electorala, a elaborat documentele programatice si a propus candidature presedintelui FSN pentru alegerile prezidentiale.

Prima Conventie Nationala a FSN are loc la 27-29 martie 1992 in Bucuresti. Delegatii la Conventie urmau sa voteze una dintre cele 3 motiuni sustinute de gruparile din partid. Motiunea “Viitorul azi”, sustinuta de gruparea Roman cumuleaza cele mai multe voturi si devine programul politic al FSN. Totodata, conform statutului, Petre Roman, sustinatorul motiunii adoptate devine Presedinte FSN. Situatia nu este acceptata de gruparea Iliescu care se desprinde din FSN. Divergentele din interiorul FSN privin ritmul si caracterul reformei au dus la conturarea treptata a doua grupari: gruparea Roman si gruparea Iliescu. Alegerile locale din mai 1992 definesc dimensiunile FSN dupa scindare. Partidul se mentine intre primele trei formatiuni politice din Romania. La 11 mai 1993 FSN fuzioneaza prin absorbtie cu PD, schimbandu-si denumirea in Partidul Democrat, inregistrat ca persoana juridica la 23 mai 1993, la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Din initiativa Partidului Democrat, la 1 iulie 1993 este creata Alianta Social Democrata (ASD) in scopul unirii fortelor politice care doresc cu sinceritate aplicare perceptelor social-democrate moderne. Din ASD faceau parte: Partidul Democrat, Partidul Social Democrat Traditional, Partidul Revolutiei Romane si Partidul Democrat al Muncii.

Conventia Nationala din 24-25 octombrie 1994 de la Cluj adopta motiunea”Pentru o noua Romanie, a muncii si a dreptatii” si il realege pe Petre Roman presedinte al PD. Totodata, delegatii la Conventie aproba fuziunea prin absorbtie la PD a Partidului Democrat al Muncii si reactualizarea statutului. La 27 septembrie 1995 se constituie Uniunea Social Democrata, alianta electorala a PD cu Partidul Social Democrat Roman.

Conventia Nationala din 29-30 august 1997 desfesurata la Iasi adopta motiunea”PD-un partid care priveste spre viitor”. Conventia a ratifica si o “rezolutie privind actuala guvernare” si modificarile aduse statutului (Biroul Executiv este inlocuit de Biroul Permannet National). De asemenea a fost aprobata fuziunea prin absorbtie a PD-ului cu Partidul Unitatii Social Democrate si cu Frontul Democrat Roman (Timisoara).

Alegerile locale si generale din anul 2000 gasesc PD-ul in cea mai mare pierdere de imagine. Uzura datorata guvernarii este cu atat mai adanca cu cat toti membrii Consiliului Politic au ocupat posturi de ministri. Nu trebuie neglijat nici efectul demoralizator al inlaturarii din fruntea partidului a unui numar semnificativ de vicepresedinti. Petre Roman initiaza demersurile pentru ”Alternativa 2004”, alianta electorala PD-PNL-ApR.

Initiativa lui Traian Basescu de a candida pentru presedintia PD a fost singura modalitate de a relansa partidul.Victoria in alegerile pentru primaria capitalei il legitimeaza pe Traian Basescu drept cel mai popular personaj al PD. Conventia Nationala Extraordinara a PD a avut loc la 18-19 mai 2001 la Palatul Parlamentului. A fost adoptata motiunea “Romania puternica – Romania Social Democrata”, sustinuta de grupul de promovare a lui Traian Basescu. Totodata, C.N.E. a adoptat si modificarea Statutului.

O modifiacre semnificativa a statutului a condus la cresterea numarului de locuri in conducerea centrala. Numarul de vicepresedinti s-a dubla de la 6 la 12 pentru a acoperi toate domeniile care interesau functionarea partidului. Cu tot cu secretarii executivi si responsabilii regionali, Biroul Permanent National a ajuns sa cuprinda 45 de membri fata de ce 19 de dinainte de C.N.E.

La alegerile din noiembrie – decembrie 2004, liderul PD, Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei, in turul al doilea de scrutin, invingandu-l pe presedintele PSD Adrian Nastase. Emil Boc, presedinte executiv al PD a devenit presedinte interimar al partiudului, pana la Conventia Nationala Extraordinara. Acest fort de conducere, format din 4000 de delegati, a ales la data de 25 iunie 2005 presedinte al PD, in persoana lui Emil Boc si presedinte executiv, in persoana lui Adriean Videanu.

Adrian Videanu este desemnat candidatul partidului la Primăria Capitalei, funcţie rămasă vacantă datorită câştigării alegerilor prezidenţiale de Traian Băsescu. Videanu câştigă cu 53,01%, din primul tur de scrutin, promiţând în campania electorală să continue programul lui Traian Băsescu.

Guvenarea P.N.L.-P.D. este plină de tensiuni încă de la început C.P. Tăriceanu răzgândindu-se cu privire la demisia sa pentru a declanşa alegerile anticipate în iulie 2005. Apar conflicte între miniştrii celor două partide, alimentate şi de vizibila tensiune între premier şi preşedinte. Conflictul atinge punctul culminant pe 3 aprilie 2007 când Premierul Tăriceanu restructurează Guvernul şi nu îi mai include pe miniştrii P.D.. Astfel P.D. intră în opoziţie.

Preview document

Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 1
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 2
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 3
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 4
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 5
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 6
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 7
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 8
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 9
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 10
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 11
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 12
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 13
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 14
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 15
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 16
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 17
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 18
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 19
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 20
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 21
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 22
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 23
Practică Partidul Democrat Liberal - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Practica Partidul Democrat Liberal.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul Politic

- Sistemul politic Reprezinta un subsistem al sistemului social cuprinde relatiile politice, institutiile politice si conceptiile politice,...

Organizația tinerilor sociali-democrați - implicarea tinerilor în viața politică

Introducere – obiectivele cercetării Chiar dacă întreaga putere statală pornește într-o democrație, de la popor, trebuie să avem în vedere faptul...

Problema Corupției în Finanțarea Partidelor Politice

Introducere: Diferitele cheltuieli ale partidelor politice precum şi campaniile electorale sunt adeseori pretexte pentru atragerea de fonduri. O...

Rolul Partidelor Politice în Democrație

Partidele politice Partidele politce işi au adânci rãdãcini în substratul economic al vieţii sociale şi în cel sufletesc sub formã de idei....

Conceptul de partid politic - trăsăturile partidului politic

Introducere 1.Conceptul de partid desemneaza o grupare relativ organizata si stabila care exprima sintetic interesele unui grup social, le...

Politici Publice

În sensul comun, termenul politica se considera de obicei ca se aplica la ceva “mai mare” decât deciziile particulare, dar la ceva “mai mic” decât...

Organizații Regionale latino-americane

Organizaţie Data creãrii Ţãri membre (Nr). Ţãri membre AEC Asociaţia Statelor din Caraibe 1994 26 Antigua şi Barbuda, Bahamas, Barbados,...

Triunghiul violenței în Columbia

Triunghiul violentei in Columbia Format din: 1. Miscarile de gherila 2. Cartelurile de droguri 3. Organizatiile paramilitare Miscarile de...

Te-ar putea interesa și

Alegerile din 1946 din România

Introducere Marea Unire din 1918 încheia o etapă fundamentală în evoluţia istorică a naţiunii române. România Mare intra în concernul european ca...

Despre Socialism și Capitalism

I. Date Generale Unul dintre principalele scopuri ale acestui tratat este acela de a dezvolta şi de a explica instrumentele conceptuale şi...

Partidele politice - principalii pioni ai exercițiului puterii

Introducere Relația popor - putere politică- stat - putere de stat are nu doar un caracter simbolic ci și unul juridic deoarece raporturile...

Actori Politici Colectivi

CAP I: Aspecte generale privind partidele politice 1.1 Definirea noţiunii de partide politice şi scopul acestora În societatea modernă partidele...

Organizația Municipală PD-L Iași

1. Istoricu PD-L Partidul Democrat Liberal a luat naştere în noiembrie 2007 prin fuziunea dintre Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat....

Organizația Județeană PD-L Neamț

1. Introducere. La momentul actual, putem spune că în ciuda „tinereţii sale”, deşi este doar un „copil”, PD-L a ajuns să fie unul dintre cele mai...

Partidele Politice

Partidele politice sunt astăzi o realitate a vietii politice. Apariţia acestora este strâns legată de apariţia şi dezvoltarea democraţiei...

Forme de organizare politică a poporului - partidele politice

Daca ar fi sa facem o istorie a partidelor politice putem spune ca forme incipiente nepurtand aceasta denumire au existat inca din Antichitate,...

Ai nevoie de altceva?