Lovitură de imagine - Dacia Logan

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3207
Mărime: 186.17KB (arhivat)
Publicat de: Alma Cristian
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stefan Andrei

Extras din proiect

Despre Dacia

Cu ajutorul Renault, Dacia a devenit o marca accesibila pe plan international, recunoscuta prin modernitatea si accesibilitatea produselor sale.

Dupa 1999, Renault a investit peste 600 de milioane de euro în echipamentele de productie ale uzinei Dacia de la Pitesti, care astazi respecta cele mai înalte standarde ale uzinelor din cadrul grupului Renault.

Obiectivul pentru 2010 este producerea a 500.000 de autoturisme marca Dacia, dintre care 200.000 in Romania, iar restul în alte centre de productie din strainatate.

Obiectivul grupului Renault este de a transforma Dacia într-o marca recunoscuta pe plan international pentru modernitatea si accesibilitatea produselor sale, Logan fiind prima etapa în construirea unei game complete.

Dacia este moderna, robusta si accesibila.

Moderna :Dacia este în pas cu timpul, face totul pentru a raspunde asteptarilor clientilor sai oferind automobile moderne, care raspund nevoilor de mobilitate ale timpului nostru.

Robusta :Dacia ofera tehnologii moderne si testate, provenind de la Renault, de conceptie simpla dar nu simplista, rezistente în timp, adaptate conditiilor dificile si ale caror costuri de întretinere si reparatie sunt moderate.

Accesibila :Dacia este aproape de clienti prin densitatea retelei sale. Ea ofera produse si servicii auto la un pret competitiv, cu un raport pret / prestatii inedit.

Afirmarea identitatii de marca Dacia este însotita de un nou univers vizual care contribuie la afirmarea ambitiilor si a personalitatii marcii. El însoteste reînnoirea marcii pornind de la istoria acesteia.

În 2005, Dacia a ajuns pe patru continente, iar Logan pe cinci. Pentru ca peste 90.000 de români si peste 30.000 de cetateni ai lumii au ales-o, au cumparat-o si o conduc.

Logan

Cea mai dorita masina din clasa ei, cu o habitabilitate record si numeroase dotari standard. O masina de familie, o masina pentru prieteni, pe care te poti baza in viata de zi cu zi. Începând de la

6400 EUR*.

Design :Un stil care exprima înainte de toate robustete, Logan se distinge prin aspectul contemporan si un design interior sobru si functional.

Viata la bord :Confortul este cuvântul cheie al interiorului Logan. Totul se traduce prin spatiu si perspectiva. Primitor, dar si functional, habitaclul ofera posibilitati multiple de depozitare.

Post de conducere :Ambianta interioara surprinde în mod placut, atât estetic si ergonomic, cât si functional. Consola centrala este foarte accesibila soferului, acesta putând sa actioneze cu usurinta toate comenzile.

Calitate, robustete, fiabilitate :Un raport pret / prestatii / habitabilitate fara concurenta. Logan are calitatile unei adevarate masini familiale, fiind o berlina tricorp cu 5 locuri adevarate si un portbagaj încapator de 510l.

Mediul :Echipata cu un catalizator specific normelor de poluare Euro 4 - pentru versiunile pe benzina si pentru versiunea Diesel - si constituita în proportie de 80% din piese reciclabile, Dacia Logan a fost conceputa cu dorinta de a respecta mediul înconjurator.

Logan este o berlina familiala si polivalenta, caracterizata printr-o arhitectura care ii confera un stil modern. Liniile bine definite, de la capota pana la partea din spate, dinamizeaza profilul acestei masini. Dimensiunile generoase ii asigura un spatiu interior extrem de incapator, pe bancheta din spate putand lua loc in conditii confortabile chiar si 3 pasageri de talie mare.

Vânzarile Logan vs. concurenta

Fata de perioada similara a lui 2006, vânzarile Daciei Logan berlina au scazut cu 17%, în timp ce restul concurentilor, cumulat, au înregistrat o crestere de 24,37%. Adica o parte din clientela lui Logan a preferat modele din import, iar numarul acestor clienti a fost mai mare ca anul trecut. Surprinzator (sau nu), cel mai vândut model de categoria lui Logan a fost chiar... varul acestuia, Renault Clio Symbol, care, cu peste 9.000 de unitati, devanseaza (cumulat!) concurenta coreeana Chevrolet Aveo si Hyundai Accent, primul model cu o crestere clara fata de anul trecut, de 200%.

Italienii se tin destul de bine, prin cele doua modele Albea si mai noul Linea (bazat pe Grande Punto), în timp ce Skoda Fabia Sedan de-abia reuseste sa depaseasca 1.000 de unitati (însa, în cazul cehilor-nemti, caimacul vânzarilor a fost luat de versiunea hatchback, cu un numar dublu de unitati vândute). Pot surprinde cifrele relativ bune ale lui Seat Cordoba sau cele chiar bune ale lui Peugeot 206 Sedan (desi modelul 207 este deja de ceva vreme pe piata), în timp ce KIA Rio Sedan, "sora" lui Hyundai Accent, are o prezenta chiar palida, înregistrând un regres de peste 30% fata de anul trecut. Despre involutia lui Daewoo Cielo nu mai are rost sa comentam, fabrica de la Craiova fiind preluata de Ford. Deci Cielo "is bye-bye, Kansas!".

Preview document

Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 1
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 2
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 3
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 4
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 5
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 6
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 7
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 8
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 9
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 10
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 11
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 12
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 13
Lovitură de imagine - Dacia Logan - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Lovitura de Imagine - Dacia Logan.doc

Ai nevoie de altceva?