Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 94 în total
Cuvinte : 30232
Mărime: 1.82MB (arhivat)
Publicat de: Melinda Costache
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. ARGUMENT 4
  2. CAPITOLUL I. RELAŢIILE PUBLICE – NECESITATE ACTUALĂ ÎN SOCIETATEA
  3. ROMÂNEASCĂ 6
  4. I.1. Definirea conceptului de “relaţii publice” 7
  5. I.2. Repere istorice ale relaţiilor publice 12
  6. I.3. Tipuri de relaţii publice organizaţionale 15
  7. CAPITOLUL II. RELAŢIILE PUBLICE – FUNCŢIE MANAGERIALĂ ŞI DE COMUNICARE 20
  8. II.1. Definiţii şi funcţii ale managementului organizaţional 20
  9. II.2. Managementul resurselor umane – preocupare a managementului modern 25
  10. II.3. Comunicarea internă şi rolul ei în managementul organizaţiei 28
  11. CAPITOLUL III. MOTIVAREA PUBLICULUI INTRAORGANIZAŢIONAL – EXIGENŢĂ ACTUALĂ ÎN RELAŢIILE PUBLICE 34
  12. III.1. Motivaţie, motivare, demotivaţie – delimitări conceptuale 34
  13. III.2. Motivele şi factorii motivaţionali – componente ale procesului motivaţional 37
  14. III.3. Importanţa relaţiilor publice interne în creşterea motivaţiei profesionale a angajaţilor 39
  15. III.4. Principalele teorii ale motivaţiei 43
  16. CAPITOLUL IV. STUDIU DE CAZ. STRATEGII ALE PR INTERNE DE MOTIVARE
  17. A PERSONALULUI ÎN CADRUL S.C. BIJOUX S.R.L. 49
  18. IV.1. Prezentarea firmei S.C. “Bijoux” S.R.L. 49
  19. IV.2 Strategii de motivare a publicului intra-organizaţional în cadrul S.C. BIJOUX S.R.L. 59
  20. CONCLUZII 84
  21. BIBLIOGRAFIE 86
  22. ANEXE 88

Extras din proiect

ARGUMENT

Managementul modern a început să pună în centrul preocupărilor sale angajatul, ca principal factor al succesului organizaţiei şi astfel preocuparea pentru calitatea şi dezvoltarea resurselor umane a devenit prioritară pentru conducerea organizaţiei.

Realizând faptul că succesul unei companii este dat de o bună desfăşurare a lucrurilor în interiorul organizaţiei, că o imagine pozitivă trebuie construită mai întâi în interiorul companiei şi abia apoi transmisă spre exterior, managerii au început să se concentreze din ce în ce mai mult asupra personalului, asupra comportamentului şi nevoilor acestuia.

Resursele umane devin astfel principalele resurse ale unei organizaţii, având în vedere că acestea sunt singurele capabile să producă şi să reproducă toate celelalte resurse utilizate de o companie: informaţionale, materiale, financiare etc. Aşadar, angajaţii nu mai sunt priviţi ca simpli ocupanţi ai unor locuri de muncă, ci li se atribuie un rol extrem de important în cadrul companiei, care îşi asumă ca obiectiv facilitarea dezvoltării profesionale pentru angajaţi, şi de a-i conduce pe aceştia spre atingerea obiectivelor comune, într-un mediu motivant.

Toate acestea se pot realiza doar cu ajutorul comunicării, care devine, astfel, o condiţie extrem de importantă în reuşita pe plan organizaţional.

Dar aceste principii nu sunt decât tendinţe generale, susţinute şi argumentate în literatura de specialitate. Pentru a confirma veridicitatea acestor lucruri, trebuie analizată cât mai aprofundat situaţia reală din practica organizaţională.

Conceptul cheie în jurul căruia gravitează întreaga lucrare este cel de relaţii publice, devenit o necesitate actuală a societăţii româneşti în condiţiile integrării în Uniunea Europeană şi aderării la standardele impuse de acest context. În scopul unei bune înţelegeri a acestui domeniu, încă din primul capitol am definit relaţiile publice din perspectiva teoretică plecând de la principalele repere istorice ale acestui proces şi am identificat principalele tipuri de relaţii publice organizaţionale, prezentate în literatura de specialitate.

De asemenea este foarte importantă definirea domeniului de PR şi din perspectiva managerială, subliniind astfel şi funcţia de comunicare pe care o au relaţiile publice organizaţionale.

Comunicarea este un factor vital al unei companii având în vedere faptul că este esenţială în recrutarea şi selecţia personalului, precum şi în informarea şi evaluarea acestuia, dar şi în stabilirea obiectivelor sau a desfăşurării activităţilor.

Relaţiile publice ca şi domeniu de activitate sau ca ştiinţă practică nu se pot dezvolta şi nu îşi pot exercita atribuţiile decât în cadrul unei organizaţii, a unei comuniuni. De aceea pentru a putea realiza o analiză cât mai complexă a acestui fenomen, se impune şi cunoaşterea organizaţiei în cadrul căreia se desfăşoară activitatea de relaţii publice. Astfel, în cel de-al doilea capitol, mi-am propus ca, plecând de la câteva noţiuni introductive de management organizaţional, să identific o delimitare a managementului resurselor umane şi a funcţiilor acestuia în cadrul organizaţiei şi nu în ultimul rând ce este şi cât de importantă este comunicarea pe plan intra-organizaţional.

Pornind de la perspectiva managementului resurselor umane, am intenţionat să aprofundez, în cel de-al treilea capitol, procesul de motivare a publicului intra-organizaţional. Ca şi în cazul celorlalte concepte, am definit termenul de motivare şi l-am delimitat de alte concepte precum: motivaţia sau demotivarea, continuând prin a identifica principalele componente ale procesului motivaţional: motivele, nevoile şi factorii motivaţionali din cadrul unei organizaţii.

Având în vedere faptul că motivaţia publicului intern este factorul cheie în realizarea obiectivelor organizaţionale, se impune ca necesară identificarea celor mai eficiente strategii de motivare a angajaţilor şi rolul departamentului de PR în acest proces.

Prezentarea şi explicarea principalelor teorii motivaţionale va servi drept suport teoretic fundamental pentru studiul de caz prezentat în ultimul capitol al acestei lucrări.

Aşadar, pornind de la aceste perspective teoretice privind motivaţia în muncă şi rolul relaţiilor publice în creşterea motivării organizaţionale, voi analiza situaţia concretă şi reală din cadrul unei firme româneşti, utilizând ca metodă principală de lucru anchetei prin chestionar. Acest instrument de cercetare mă va ajuta să observ dacă există sau nu o concordanţă între teoriile motivaţionale şi practica din cadrul firmei, dacă pot fi identificate anumite tehnici de comunicare internă şi rolul acestora în motivarea personalului.

Pornind de la premisa importanţei maxime a Departamentului de PR în cadrul organizaţiei, datorită rolului pe care îl are în desfăşurarea optimă a unui proces vital: comunicarea, îmi doresc să ajung la o concluzie optimistă în ceea ce priveşte practica organizaţională. Altfel spus, chiar dacă situaţia din organizaţia analizată nu este identică cu cea prezentată drept etalon de către literatura de specialitate, îmi propun să identific acele elemente importante pentru obţinerea performanţei organizaţionale: existenţa unui departament autonom de PR în organigrama firmei, care să fie responsabil cu gestionarea strategiilor de comunicare şi motivare a personalului, implementarea şi dezvoltarea unor strategii de comunicare eficiente, atât pe plan intern cât şi pe plan extern, aprecierea şi acordarea unui rol fundamental resurselor umane şi utilizarea de strategii motivaţionale pe termen lung (non-financiare) a angajaţilor.

CAPITOLUL I

RELAŢIILE PUBLICE – NECESITATE ACTUALĂ ÎN SOCIETATEA

ROMÂNEASCĂ

“Dinamice”, “în mişcare rapidă”, “întotdeauna în evoluţie”, “în mijlocul acţiunii”, sunt termeni care definesc practica relaţiilor publice în secolul al XXI-lea . Domeniul relaţiilor publice se dezvoltă din ce în ce mai mult, pe măsură ce tot mai multe organizaţii recunosc importanţa comunicării. Astfel, profesioniştii PR îşi demonstrează utilitatea şi influenţa în toate aspectele şi segmentele vieţii sociale: de la cele mai înalte autorităţi ale unui stat până la cel mai mic grup de voluntari.

În ceea ce priveşte situaţia actuală din România, putem afirma că din ce în ce mai multe companii sau instituţii româneşti resimt nevoia de relaţii publice, care era privită la început mai degrabă ca un moft promovat de firmele străine care operează la noi în ţară şi care folosesc acest tip de servicii. Totuşi, nevoia de relaţii publice este în creştere, deşi multe firme, companii româneşti au bugete mici şi nu sunt dispuse să aloce prea mulţi bani pentru comunicare.

Preview document

Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 1
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 2
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 3
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 4
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 5
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 6
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 7
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 8
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 9
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 10
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 11
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 12
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 13
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 14
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 15
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 16
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 17
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 18
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 19
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 20
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 21
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 22
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 23
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 24
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 25
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 26
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 27
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 28
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 29
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 30
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 31
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 32
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 33
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 34
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 35
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 36
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 37
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 38
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 39
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 40
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 41
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 42
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 43
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 44
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 45
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 46
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 47
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 48
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 49
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 50
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 51
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 52
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 53
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 54
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 55
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 56
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 57
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 58
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 59
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 60
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 61
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 62
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 63
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 64
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 65
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 66
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 67
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 68
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 69
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 70
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 71
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 72
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 73
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 74
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 75
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 76
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 77
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 78
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 79
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 80
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 81
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 82
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 83
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 84
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 85
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 86
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 87
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 88
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 89
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 90
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 91
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 92
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 93
Strategii de Motivare în Cadrul Firmei SC Bijoux SRL - Pagina 94

Conținut arhivă zip

  • Strategii de Motivare in Cadrul Firmei SC Bijoux SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Campanie de relații publice pentru organizația școlară - Liceul Teoretic Nichita Stănescu Ploiești

1.Prezentarea liceului “ La Noi Succesul este garantat!” Liceul Teoretic “Nichita Stănescu” Ploieşti MINISTERUL EDUCATIEI,CERCETARII ŞI...

Tehnici de Redactare a Textelor Jurnalistice

The Elements of Style, avându-i ca autori pe William Strunk Jr. si E.B White este manualul care, de la prima ediţie şi până astăzi, a format...

Lobby-ul realizat de către europerlamentarii români la Parlamentul European

Master Relatii Publice An 1 Prin lobbying se întelege activitatea unui grup care incearca sa determine puterea legislativa sau executiva sa adopte...

Comunicare noțiuni generale și interpersonală

Definirea comunicării COMUNICAREA: reprezintă un proces de transmitere de informații (fapte, idei, impresii) necesita cel puțin doi poli...

Anti Fumat

1 . Introducere Tutunul este original din Mexic, unde în secolul al VI – lea era folosit pentru anumite ritualuri religioase. Indienii numeau...

Dimensiunea socială a publicității

In societatea de astazi se poate remarca prezenta tot mai pregnanta a publicitatii. Strans legata de comunicarea de masa, aceasta isi trage...

Ai nevoie de altceva?