Stomatologie

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Stomatologie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Stomatologie

Extras din document

Utilizarea metodei moderne de tratament cu ajutorul sistemului de izolare cu digă, alături de folosirea microscopului endodontic Carl Zeiss constituie premisele pentru obținerea unor rezultate remarcabile în intervențiile endodontice.

Sistemul de Digă

Indicația de elecție pentru utilizarea sistemului de digă este endodonția , dar ea poate fi utilizată și în alte specialități stomatologice cum ar fi:pedodonție, estetică dentară, terapia cariilor. Este foarte important că în timp ce medicul efectuează un tratament endodontic să nu pătrundă salivă în interiorul canalelor, pentru că se produce contaminarea acestora cu bacterii. Succesul tratamentului depinde în mare măsură de păstrarea unui mediu steril. În cazul unui dinte izolat de salivă, numărul ședințelor de tratament este mai mic, iar vindecarea postoperatorie este mai rapidă. 

Componenta

Folia de digă Dimensiuni: Folia de digă este disponibilă în forme pătrate de dimensiuni 6x6 pentru dinții posteriori și 5x5 pentru dinții anteriori. Grosime: Folia de digă poate fi mai groasă : pentru ododntologie; sau mai subțire : pentru endodonție; Culoarea: Foliile sunt disponibile într-o varietate mare de culori : verde , albastru , bleu , roz mov , albă și poate fi aromată sau nearomată.

Rama de digă Rama este necesară pentru a stabiliza folia și a o întinde bine de jur împrejurul dintelui. Ramele pot fi metalice sau de plastic. Ambele sunt autoclavabile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Stomatologie.pptx