Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Cap.1. Prezentarea generală a S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L.

1.1. Date de identificare

- Denumirea: S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L. ;

- Cod Unic de Identificare: RO 6981790;

- Nr. Registrului Comerțului: J8/3570/1994;

- Forma juridică de constituire: societate cu răspundere limitată;

- Obiect de activitate: COD CAEN 1511- Producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii (exclusiv carnea de pasăre) grupa 15 – Industria alimentară şi a băuturilor.

- Adresa: str. Sub Masa Mare nr.618B

1.2. Mediul firmei

1.2.1 Mediul intern

Sistemul funcțional-organizatoric

S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L. are un design organizaţional piramidal, cu o structură departamentală formată din 5 funcţiuni: producţie de carne şi preparate din carne, departament economic, departament resurse umane, departament de dezvoltare şi departament comercial/vânzări. Managementul Sergiana urmăreşte aplicarea principiul de reducere a numărului de nivele ierarhice din cadrul structurii organizaţionale, în vederea aplatizării structurii piramidale. (organigrama S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L. se regăseșete la anexa nr.1).

Politica de produs

Principiile esenţiale ale politicii de produs a mărcii Sergiana Poiana Mărului sunt:

• menţinerea constantă a calităţii produselor

• diversificarea gamei de produse în funcţie de cerinţele pieţei.

Dacă în primul an de activitate fabrica putea produce zilnic aproximativ 3,5 tone de preparate, în 2004 nivelul mediu al producţie zilnice depăşeşte 8 tone, iar azi capacitatea de producție a ajuns la 30 tone/zi. În 1999 au fost obţinute următoarele licenţe de fabricaţie: nr.15760 – pentru abatorizare animale, nr. 15761 – pentru tranşare carne, nr.15762 – pentru prelucrarea subproduselor comestibile şi necomestibile, nr.15763 – pentru fabricarea grăsimilor animale. În 2000 a fost obţinută licenţa de fabricaţie nr.15887 pentru fabricarea semifabricatelor şi a preparatelor din carne.

Marca „Sergiana Poiana Mărului” reprezintă un semn de identitate pentru mai mult de 200 de produse din carne, a căror rețete sunt păstrate cu grijă din generație în generație. Carnea proaspătă, fragedă și rețetele tradiționale din Țara Bârsei sunt atributele care definesc identitateaa produselor Sergiana Poiana Mărului. Produsele crud-uscate sunt demonstrația maximă a priceperii unui mexelar, iar pentru recunoașterea acestor bunătăți Sergiana Prodimpex, au fost înregistrate, sub semnul mărcii Sergiana, o mare parte din produse în catalogul mărcilor din România .

Demersurile făcute pentru obţinerea licenţelor de fabricaţie precum şi a mărcilor înregistrate a fost un prim pas în politica firmei de îmbunătăţire calitativă a produselor. Pentru produsele din marca Sergiana Poiana Mărului criteriul calităţii a fost principalul element care le-a impus şi le-a susţinut pe piaţa.

Pe data de 24.05.1999 S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L. a obţinut următoarele certificate de înregistrare :

• marca 37891 – SERGIANA POIANA MĂRULUI

• marca 47592 – SALAM CRUD USCAT „BĂRDAŞ”

• marca 47593 – SALAM USCAT „CRACAUER”

• marca 47594 – CÂRNAŢI „PIATRA CRAIULUI”

• marca 47595 – CÂRNAŢI „PLAIUL FOII”

• marca 47596 – SALAM DE VARĂ USCAT „ŞOANCĂ”

• marca 47597 – SALAM „POIANA MĂRULUI”

• marca 48205 – SALAM „FERMIER”

În prezent se comercializează peste 200 de produse din carne grupate după sortimentaţie şi anume: cârnaţi, salamuri, produse crud-uscate, specialităţi, afumături, mezeluri şi piese tranşate din carne de porc şi vită.

Fig. 1.1. Structura principalelor categorii de produse

Sursa: Adaptare după datele interne ale societății, 2012

Salamurile, cârnații și șuncile din această gamă sunt maturate lent, iar alchimia tratamentelor cu fum rece transformă acest tip special de produse în delicatese picante. Specialitățile și afumăturile sunt produse din bucăți de caren de porc tăiate cu grijă, cremwurștii și parizerul sunt produse din carne de porc, vită sau piept de pui, iar nuncșoara și enibaharul adaugă o nuanță subtilă acestor produse preparate prin fierbere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE