Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2332
Mărime: 16.18KB (arhivat)
Publicat de: Mircea Moga
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Felea
Facultatea de Comert din cadrul ASE. Logistica.

Extras din proiect

OTELINOX a luat fiinta la data de 1 iunie 1974 in urma unei licitatii internationale pentru furnizarea tehnologiilor si echipamentelor, castigata de firmele japoneze NISSHIN STEEL CO Ltd. pentru fabricarea de table si benzi inoxidabile laminate la rece si DAIDO STEEL Co pentru fabricarea profilelor mici si sarmei laminate la cald.

Cele doua capacitati de productie au fost puse in functiune in anii 1979, respectiv 1980.

In octombrie 1997, pachetul majoritar de actiuni al S.C. OTELINOX S.A.( 51%) a fost achizitionat de SAMSUNG DEUTSCHLAND GmbH - filiala a grupului SAMSUNG CORPORATION. Samsung Deutschland GmbH detine in prezent 94,25% din capitalul social al OTELINOX.

S.C. OTELINOX S.A. acorda o mare atentie personalului, prin perfectionarea acestuia si educarea in spiritul imbunatatirii continue a calitatii. In prezent OTELINOX are un numar de 892 angajati.

SC OTELINOX SA este singurul producator de produse plate inoxidabile dintre fostele tari socialiste din centrul si estul Europei.

Produsele realizate sunt exportate in special in Europa dar si in Asia si America de Nord. Livrarea se poate face atat pe uscat, cat si pe mare ( 300 km fata de Constanta – port la Marea Neagra).

Societatea comerciala OTELINOX S.A. Targoviste a fost infiintata prin Hotarirea Guvernului Romaniei nr. 29/14.01.1991 si inregistrata la Camera de Comert si Industrie a Romaniei –Oficiul Registrului Comertului al judetului Dambovita cu nr. J15/288/06.02.1991.

Societatea comerciala OTELINOX S.A.Targoviste este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni. Aceasta isi desfasoara activitatea in baza statutului propriu si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Scopul societatii comerciale OTELINOX S.A. Targoviste este cel prevazut in statutul propriu, si anume : producerea si comercializarea de table si benzi inoxidabile laminate la rece si de laminate finite pline - in domeniul fabricatiei de table, benzi si laminate inoxidabile.

Obiectul de activitate al S.C. OTELINOX S.A. Targoviste, conform art.6 din statutul propriu este: producerea si comercializarea de table si benzi inoxidabile, laminate la rece si de laminate finite pline in colaci si bare.

Principala activitate a intreprinderii este producerea prin laminare la rece si comercializare a tablelor si benzilor din otel inoxidabil si producerea prin laminare la cald si comercializarea de oteluri in colaci si bare.

2. Identificarea activităţilor logistice

La SC Otelinox SA sistemul logistic cuprinde toate activitatile care urmaresc realizarea unei armonizari a timpului si spatiului cu bunurile si persoanele, prin gruparea lor corespunzatoare. Astfel logistica este definita prin planificarea integrata, organizarea si controlul tuturor fluxurilor de produse si materiale, stocarea eficienta si eficace a materiilor prime, a produselor in curs de prelucrare, a produsele finite impreuna cu fluxurile de informatii legate de acestea, incepand de la furnizori prin etapele de creare a valorii pana la livrarea produselor catre clienti, inclusiv gestionarea si eliminarea deseurilor in vederea protejarii mediului.

Sistemul activitatilor logistice al SC Otelinox SA, ca firma producatoare, este mult mai complex decat al firmelor de comert; activitatile logistice pot fi rapid si corect identificate in baza organigramei, care poate fi definita si ca o structura organizatorica a activitatilor logistice.

Preview document

Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 1
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 2
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 3
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 4
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 5
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 6
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 7
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 8
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 9
Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic - SC Otelinox SA.doc

Ai nevoie de altceva?