Fenomenul Tuning în România

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 18 în total
Mărime: 4.54MB (arhivat)
Publicat de: Janeta Rotariu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Doua masini alearga pe sosea, una langa alta, in mijlocul noptii, chiar in mijlocul Bucurestiului. Viteza creste pe masura ce piciorul apasa pedala acceleratiei pana la capat, turometrele indica nivele mult superioare unei utilizari “regulamentare” a masinii.

Soferii nu par insa sa tina seama de acest aspect semnificativ doar pentru unii. Liniuta - sfertul de mila american sau kilometrii europeni - o clipa traita la intensitate maxima in care masina si soseaua devin un tot, in care omul si masina se completeaza si se simt reciproc… in acele 10 secunde sau mai putin te simti liber. Infuzie de adrenalina sau nebunie ar zice unii, iresponsabilitate sau limite duse la extrem pentru pasionati… StreetRacing. Aici se termina sau incepe totul.

Pentru multi dintre proprietarii de masini, momentele in care si-au instalat primul filtru de aer sport, prima evacuare din inox sau primul set de jante de aliaj raman amintiri de nepretuit. Acelea sunt inceputurile, momentele in care simti gustul tuningului. Cand dupa o munca asidua si tot felul de compromisuri iti vezi masina iesita gata de la vopsitor si nerabdatoare sa muste din asfalt cu noile gume special instalate simti o satisfactie pe care putini o pot descrie.

Apare si prima distinctie in explicatia termenului de tuning. Pentru cunoscatori, tuningul se imparte in racing si car styling. Tot ceea ce tine de motor si de modificarile acestuia necesare obtinerii unor performante cat mai mari din punct de vedere tehnic intra la partea de racing: suspensii, frane, cipuri de putere, evacuare din inox, filtre de aer - doar parte dintr-o lista lunga de accesorii necesare ca masina ta sa “zboare”. Tot ce tine, pe de alta parte, de kitul exterior, de la faruri cu xenon pana la praguri, eleroane si jante, designul interior care include neaparat sistemul audio, vine sa dea contur car-stylingului.

Datorita pasiunii nebune pentru a-ti transforma masina dintr-un automobil de serie intr-o aparitie care sa trezeasca fiori privitorilor, in ultimii zece ani a luat amploare foarte mult industria generic denumita “aftermarket”, in cadrul careia constructori auto s-au specializat pe fabricarea de produse care vin sa completeze modele si piesele stoc ale masinilor de serie. Si cum orice fenomen are nevoie de promovare intensa, au devenit de traditie evenimente de tuning si saloanele auto precum Sema Show in SUA si Essen Motor Show in Europa.

Conținut arhivă zip

  • Fenomenul Tuning in Romania.ppt

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - SC Double Tuning SRL

3. Descrierea afacerii: S.C. Double Tuning S.R.L se va infiinta avand forma juridica de proprietate cu raspundere limitata, obiectul de activitate...

Plan de Afaceri - Tuning

Puterea de cumparare creste si evident Romania se indreapta cu pasi repezi spre a deveni o societate de consum in adevaratul sens al cuvantului. ....

Proiect Marketing - Speed Tuning SRL

I. Descrierea firmei Speed Tuning este o companie recent lansată pe piaţa din România, ea se doreşte a fi un adevărat sprijin pentru pasionaţii de...

Ai nevoie de altceva?