Infrastructura Transporturilor

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Infrastructura Transporturilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Herta Steluta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Transporturi, Mecanica

Cuprins

Argument
INFRASTRUCTURA TRANSPORTURILOR - 2 -
CAPITOLUL I. TRANSPORTUL RUTIER - 2 -
I.1 DRUMUL ELEMENT DE BAZA ÎN ORGANIZAREA SI DERULAREA TRAFICULUI RUTIER - 3 -
CAPITOLUL II.TRANSPORTUL NAVAL - 9 -
II.1 NAVELE DE TRANSPORT SI CARACTERISTICILE DE EXPLOATARE ALE ACESTORA - 9 -
II.2 CAILE NAVIGABILE SI ROLUL LOR ÎN DESFASURAREA TRANSPORTULUI PE APA - 13 -
II.3 PORTURILE ÎN CONTEXTUL SISTEMULUI DE TRANSPORT NAVAL - 15 -
II.4 TEHNICA EFECTUARII TRANSPORTULUI NAVAL - 16 -
II.5 ASIGURARI ÎN TRANSPORTUL NAVAL - 17 -
CAPITOLUL III. TRANSPORTUL AERIAN - 18 -
III.1 AERONAVELE DE TRANSPORT — CARACTERISTICI TEHNICE SI DE EXPLOATARE - 18 -
III.2 INFRASTRUCTURA SISTEMULUI DE TRANSPORT AERIAN - 20 -
III.3 ORGANIZAREA PROCESULUI DE TRANSPORT AERIAN - 22 -
CAPITOLUL IV.TRANSPORTURILE FEROVIARE - 25 -
IV.1 CALEA FERATA — ELEMENT AL INFRASTRUCTURII SISTEMULUI UNITAR AL TRANSPORTURILOR - 25 -
IV.2 STRUCTURA PUNCTELOR DE SECTIONARE A CAII FERATE SI ORGANIZAREA LOR - 26 -
CUPRINS
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

ARGUMENT

Utilizarea automobilelor la întreaga lor capacitate si cu siguranta maxima în exploatare necesita masuri tehnico-organizatorice adecvate, care trebuie sa conduca atât la asigurarea unei stari tehnice ireprosabile a mijloacelor de transport pe tot parcursul ciclului de exploatare al acestora, cât si la realizarea conditiilor favorabile pentru îndeplinitrea în mod cât mai eficient a sarcinilor de transport.

Transportul persoanelor cât si a marfurilor constituie o principala necesitate zilnica atâr nationala cât si mondiala, de aceea am ales ca tema de studiu INFRASTRUCTURA TRANSPORTURILOR pentru a detalia principalele modalitati de trnsport.

Am caracterizat transportul rutier, naval, aerian si feroviar punând accentul pe infrastructura fiecarui tip.

Am conceput aceasta lucrare în urma unui studiu îndelungat al literaturii de specialitate, sub îndrumarea coordonatorului de proiect si pe baza cunostintelor acumulate de-a lungul studiului disciplinelor de specialitate pe parcursul tuturor anilor de studiu din cadrul liceului..

Prin aceasta lucrare doresc sa fac dovada gradului de pregatire în calificarea „Tehnician în transporturi” cunostinte dobândite în cadrul disciplinelor tehnice si a laboratoarelor practice în perioada anilor de studiu de studiu.

INFRASTRUCTURA TRANSPORTURILOR

Capitolul I. Transportul rutier

Prin transport rutier se întelege orice operatiune de transport care se realizeaza cu vehicule rutiere pentru deplasarea marfurilor sau a persoanelor chiar daca vehiculul rutier este, pe o anumita portiune a drumului, transportat la rândul sau pe de un alt mijloc de transport (vagon de cale ferata, bac).

Transportul rutier de marfuri cât si transportul rutier de persoane se pot desfasura în:

- trafic national - operatiune de transport rutier care se efectueaza între doua localitati situate pe teritoriul aceluiasi stat, fara a depasi teritoriul statului respectiv;

- trafic international - operatiune de transport rutier care se efectueaza între o localitate de plecare si o localitate de destinatie, situate pe teritoriul a doua state diferite, cu sau fara tranzitarea unuia sau mai multor state;

Atât transportul de marfa cât si cel de persoane, pot îmbraca forma de:

- transport rutier public – si anume când transportul rutier este efectuat pe baza de contract, contra plata, de catre operatorii de transport rutier care detin în proprietate sau cu orice alt titlu vehicule rutiere.

- transport in cont propriu - si anume când transportul se efectueaza fara încasarea unui tarif sau a echivalentului în natura ori în servicii al acestuia.

I.1 DRUMUL ELEMENT DE BAZA ÎN ORGANIZAREA SI DERULAREA TRAFICULUI RUTIER

Rolul deosebit al drumurilor în desfasurarea transporturilor auto se manifesta atât în diversificarea retelei care permite efectuarea transportu¬rilor între punctele de încarcare si descarcare, cât si prin efectele starii dru¬murilor asupra autovehiculelor. Acest ultim aspect influenteaza nemijlocit eficienta transporturilor auto. În cazul circulatiei pe un drum modernizat se obtin economii la carburanti si piese de schimb si reducerea cheltuielilor pentru întretinere si reparatii. Drumurile modernizate ofera conditii pentru deplasarea autovehiculelor cu viteze economice, pentru folosirea autovehi¬culelor de mare capacitate, pentru dezvoltarea turismului intern si international etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Infrastructura Transporturilor.doc

Alte informatii

O incursiune in lumea transporturilor