Plan afaceri - service auto

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan afaceri - service auto.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Domeniul principal de activitate al societatii este totodata cel pe care se doreste accesarea alocatiei financiare nerambursabile si se regaste in activitatile prevazute de codul CAEN 4520 - Intretinerea si repararea autovehiculelor.

FOLD AUTO SERVICE si-a inceput activitatea in anul 2013 odata cu accesarea finantarii prin "Programul de stimulare pentru infiintarea de microintreprinderi de catre tineri", implementarea planului de afaceri aprobat facandu-se in conditii foarte bune. Experienta dobandita in cei doi ani de activitate si lucrul in conditiile respectarii cerintelor impuse de autoritatea de management, sunt un bun garant ca administratorul firmei va manageria in conditii optime si prezentul proiect de investitii.

Actualmente societatea desfasoara activitatea de service la punctul de lucru din comuna Frumusita adresa: comuna Frumusita nr.617, judetul Galati. Spatiul comercial in care este autorizata activitatea de prestari servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor autovehicolelor este unul inchiriat, aici sunt instalate echipamentele din dotarea firmei si tot in acesta locatie se vor instala si noile echipamente ce vor fi achizitionate prin prezentul proiect.

Prin proiect vor fi achizitionate noi echipamente care vor diversifica gama serviciilor oferite de firma: stand de franare, analizor gaze ardere, aparat reglat faruri, recuperator ulei uzat, presa hidraulica, aparat incarcare freon auto, banc scule auto, aerisitor lichid frana. Aceasta investitie va genera o crestere a clientilor ce vor apela la serviciile societatii si totodata incasari mai mari.

Misiunea societatii este atat aceea de a veni in sprijinul posesorilor de autovehicole printr-o oferta variata de servicii de intretinere si reparatii a autovehicolelor, precum si obtinerea unei marje de profit care sa asigure mentinerea in piata a firmei.

Obiectivul principal al societatii este acela de crestere constanta a afacerii si beneficiilor furnizate clientilor, precum si extinderea afacerii prin diversificarea serviciilor oferite, care sa conduca la atragerea unui numar cat mai mare de clienti si fidelizarea clientilor actuali ai firmei.

Pana la acest moment, societatea a reusit sa isi creeze un bun vad comercial in zona in care isi desfasoara activitatea, sa isi stabileasca parteneriate solide cu furnizorii si sa isi formeze o imagine in zona in care activeaza.

Clientii societatii sunt persoane fizice si juridice care folosesc autoturisme si care locuiesc sau isi desfasoara activirtatea economica pe raza comunei Frumușița,. precum si in localitatile apropiate.. Beneficiarii directi ai implementarii proiectului vor fi atat clientii existenti ai societatii, cat si cei potentiali, intrucat acestia vor avea posibilitatea sa apeleze la o gama mai diversificata de servicii pentru intretinerea si repararea autovehicolelor.

Beneficiarul indirect va fi Bugetul de Stat, prin cresterea taxelor si impozitelor colectate.

Obiectivele planului de investitii sunt:

- cresterea cifrei de afaceri in 2015 cu circa 55% fata de 2014 si dublarea acesteia in 2016, ca urmare a implementarii proiectului de investitii propus prin prezentul program;

- cresterea cu 20% a cifrei de afaceri in 2017 si 2018;

- obtinerea unei marje brute de profit de minim 10% pe parcursul anului implementarii si celor 3 ani post-implementare;

Societatea va fi in 2015, 2016 si 2017 microintreprindere cu impozit pe venit de 3%, neplatitoare de TVA, urmand ca din 2018 sa devina platitoare de TVA si de impozit pe profit de 16%.

Obiectivul general al societatii este acela de dezvoltare a afacerii pe termen lung, prestarea de servicii de calitate persoanelor fizice si juridice din mediul rural si cautarea permanenta de noi solutii pentru imbunatatirea activitatii si a rezultatelor economice ale societatii,

- stoc de marfa foarte mic, se asigura astfel un flux de numerar optim desfasurarii activitatii;

- preturi cu 10% mai mici decat piata, aspect generat de faptul ca firma nu are cheltuieli pentru amortizarea investitiei facuta in echipamente;

- pozitionare buna a atelierului intr-o intersectie cu trafic auto intens;

- buna reputatie a administratorului si societatii in piata;

- gama variata a serviciilor oferite in domeniul service-lui auto;

- personal profesionist cu experinta in furnizarea acestor servicii;

- experienta managerului in domeniul de activitate si buna reputatie de care se bucura , faptul ca aceasta se implica direct in afacere si ca a mai manageriat implementarea unui program de finantare;

- management eficient al resurselor, cash-flow pozitiv.

- personal insuficient in raport cu obiectivele stabilite- prin implementarea proiectului, vor mai fi angajate inca 3 persoane, ceea ce se va reflecta in cresterea volumului de activitate;

- lipsa unor echipamente care sa asigure diversificarea serviciilor de intretinere si reparatii a autovehicolelor furnizate - acesta fiind si motivul pentru ca firma doreste sa acceseze finantare prin prezentul program;

- dezvoltarea afacerii prin diversificarea serviciilor oferite odata cu achizitionarea noilor echipamente;

- atragerea de noi clienti si fidelizarea celor existenti odata cu oferirea noilor servicii de reparatii si intretinere a autovehicolelor

- diversificarea serviciilor oferite odata cu achizitionarea noilor echipamante

- eventuala deschidere a unui nou atelier de reparatii auto in zona - in acest sens, societatea organizeaza mereu promotii si aduce produse noi pentru a-si fideliza clientii, astfel ca impactul deschiderii altor service-uri auto sa fie minim.

- modificari legislative privind functionarea vulcanizarilor si a atelierelor de reparatii si intretineri auto - in acest sens administratora firmei va studia in permanenta legislatia din domeniu si va anticipa masurile care vor trebui sa le ia, astfel incat activitatea curenta a firmei sa nu fie obstructionata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan afaceri - service auto.docx