Pompa de Injectie in Linie

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Pompa de Injectie in Linie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Transporturi

Cuprins

CUPRINS
MEMORIU EXPLICATIV 2
CONŢINUT PROPRIU-ZIS
ROLUL 3
CONDIŢII IMPUSE 5
CLASIFICARE6
PĂRŢI COMPONENTE7
FUNCŢIONAREA 13
DERANJAMENTE ŞI REMEDIERI 25
ÎNTREŢINEREA 33
NORME DE PROTECŢIA MUNCII ŞI P.S.I. 39
BIBLIOGRAFIE40

Extras din document

Aparitia primelor automobile este strâns legata de descoperirea si perfectionarea masinii cu abur si a motorului cu ardere interna primele automobile au aparut pe la mijlocul secolului trecut si erau echipate cu motor cu abur iar spre sfârsitului secolului, motorul cu abur începe sa fie înlocuit cu motorul cu ardere interna. Aceste automobile erau prevazute cu roti fara pneuri, aveau o transmisie simpla, masa mare, iar viteza de deplasare era foarte redusa. Primele automobile au fost utilizate în special pentru transportul persoanelor.

În secolul nostru, începe folosirea rotilor cu pneuri s-au perfectionat motorul cu ardere interna si transmisia, au crescut vitezele de deplasare si s-a diversificat continuu constructia automobilelor.

Motorul MAN-D 2156 HMN este un motor cu aprindere prin compresie în patru timpi, cu sase cilindri în linie. Înclinati la 40 grade fata de verticala, cu camera de ardere în capul pistonului, cu injectie directa.

O varianta a motorului D2156 HMU, care se foloseste la echiparea unor autobuze, este motorul D2156 HMU. Acest motor are cilindri tot în linie, dar dispusi orizontal, fapt ce permite montarea acestuia sub podeaua autobuzelor. Din punct de vedere constructiv, cele doua motoare sunt identice, deosebindu-se doar prin modul de asezare a elementelor componente.

O alta varianta este si motorul D 2156 MTN 8 turbo care, prin atasarea unei turbine antrenata de gazele de esapament, introduce aer sub presiune în timpul admisiei, marind în felul acesta puterea de la 158 KW (215 CP) la 188 KW (256 CP).

Acestea au o constructie simplificata incluzând în acelasi corp si alte componente. Cea mai raspândita este pompa V.E. Bosch formata dintr-o pompa de alimentare cu palete, pompa de injectie propriu-zisa cu distribuitor a carui piston are miscare combinata (de rotatie si axiala), regulator de turatie hidromecanic sau vacuumatic si electrovalva distribuitorului (care asigura si întreruperea alimentarii cu motorina la oprirea motorului).

Continut propriu zis

Rolul

Functionarea motorului diesel se bazeaza pe auto-aprinderea combustibilului injectat si pulverizat în cilindrii motorului în momentul în care aerul respirat anterior atinge, prin comprimarea de catre pistonul cilindrului, o temperatura suficienta pentru a se produce auto-aprinderea.

Echipamentul de injectie are rolul de a alimenta camera de ardere a motorului cu combustibil, astfel încât arderea sa corespunda în orice moment regimului de functionare al motorului, determinat la rândul sau de sarcina exterioara a acestuia.

Pentru ca functionarea motorului sa fie corecta si economica în acelasi timp, echipamentul de injectie trebuie sa îndeplineasca o serie de cerinte, dintre care cele mai importante sunt urmatoarele:

- sa ridice presiunea combustibilului la o valoare determinata si sa îl pulverizeze în camera de ardere, astfel încât amestecul de aer si combustibil sa fie cât mai bun, iar arderea sa fie cât mai completa;

- sa înceapa injectarea combustibilului la un anumit moment si sa o termine într-un timp bine stabilit;

- injectarea combustibilului sa fie facuta corespunzator cu procedeul de ardere al motorului în ceea ce priveste pozitia si forma jetului;

- sa injecteze o cantitate de combustibil corespunzatoare în orice moment cu sarcina motorului.

Deoarece injectia combustibilului trebuie facuta cu mare precizie, atât cantitativ, cât si în timp, si la presiuni foarte ridicate, se impune ca jocurile dintre piesele în miscare care se afla în circuitul de pompare sa fie foarte mici (1–3 microni). Aceasta conduce la necesitatea executiei elementului de pompare, supapei de refulare si mai ales a pulverizatorului, cu o precizie dintre cele mai înalte întâlnite în constructia de masini. Ca urmare, abaterile dimensiunilor, precum si cele ale formei si pozitiei reciproce a suprafetelor de lucru ale acestor piese se prescriu si se executa în limite foarte strânse, iar rugozitatile acelorasi suprafete sunt foarte mici rezulta ca echipamentul de injectie este fabricat de înalta precizie, care necesita o atentie speciala din partea exploatarii si unitatilor de reparatii.

Echipamentul de injectie al combustibilului este compus, în ordinea în care îl parcurge combustibilul, din urmatoarele: rezervorul de combustibil, pompa de alimentare, conductele de joasa presiune, bateria de filtrare (filtru pentru curatare prealabila si filtru final), pompa de injectie cu regulator, conductele de înalta presiune, injectoare si pulverizatoare (vezi fig. 1).

Fisiere in arhiva (1):

  • Pompa de Injectie in Linie.doc