Portul International Giurgiulesti

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Portul International Giurgiulesti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Eugen Popa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Terminalul de pasageri și mărfuri din gestiunea statului a fost finalizat în anul 2009 de către

Guvernul Republicii Moldova, în paralel cu deschiderea unei curse de pasageri spre Istanbul. 

Acesta constă din clădirea terminalului de pasageri și o zonă de ancorare cu spațiu pentru încărcare și descărcare. Clădirea terminalului de pasageri de asemenea include oficiul Căpeteniei Portului și Serviciului Vamal. Ea pare să nu fie folosită la capacitate maximă.

Terminalul de petrol rafinat este localizat în partea de est a portului cu o adâncime a apei de șapte metri și este capabil să manipuleze atât vase maritime de până la 12.000 DWT (capacitate brută de transport) cât și barje fluviale.

Adițional terminalul constă din opt rezervoare cu o capacitate totală de depozitare de 63.600 m3 (capacitatea fiecăruia variind între 4.200 și 12.600 m3) și un utilaj de încărcare a autocisternelor. Actualmente în proces de construcție se află un terminal de cale ferată cu ecartament mixt și un utilaj de încărcare a uleiurilor vegetale.Capacitatea anuală de transbordare a terminalului petrolier depășește 1 milion de tone.

În noiembrie 2011 construcția terminalului de încărcare a uleiurilor vegetale a fost finalizată și el si-a început activitatea. Capacitatea de stocare este de 6.000 tone. Terminalul de uleiuri vegetale asigură o adâncime a apei de șapte metri. Acest terminal este dedicat pentru exporturi.

Terminalul cerealier a fost instalat în 2009 de către Trans Cargo. Terminalul are o adâncime de ancorare de cinci metri ce face posibilă încărcarea vaselor maritime cu o capacitate de până la 7.000 tone metrice, cu o rată de încărcare de 300 tone metrice pe oră. Terminalul poate recepționa până la 3.000 de tone metrice de produse cerealiere pe zi .

Fisiere in arhiva (1):

  • Portul International Giurgiulesti.ppt