Tehnologia Informatiei - Bateriile Li-Ion

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnologia Informatiei - Bateriile Li-Ion.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, pptx de 23 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Valentin Iordache

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Compania ZTE

ZTE Corporation este un furnizor de la nivel global, lider de echipamente de telecomunicații și de rețea de soluții. Cu operatiuni in 160 de tari, compania este un lider în inovație tehnologică, oferind produse superioare si solutii de afaceri pentru clientii din intreaga lume. Fondată în 1985, ZTE este listat pe ambele Hong Kong și Shenzhen stoc schimburi și este cel mai mare din China de telecomunicații enumerate companie de echipamente.

Oferind soluții din industrie cele mai cuprinzătoare gamă de produse și end-to-end, ZTE oferă tehnologie de ultimă oră pentru clienții de telecomunicații wireless, acces si purtător, servicii cu valoare adăugată, terminale, servicii de rețea gestionate, și soluții TIC pentru întreprinderi și agenții guvernamentale expertiza companiei și flexibilitate în aceste domenii permite operatorilor de telecomunicații și a întreprinderilor la nivel global pentru a atinge obiectivele de afaceri și atinge creșterea competitivității. Tehnologia ZTE este implementat de către principalii operatori internaționali și Fortune-500 de întreprinderi la nivel global. Compania este al patrulea cel mai mare producator telefon din lume, oferind dispozitive elegante și inteligente pentru consumatorii din întreaga lume.

ZTE crede în inovație tehnologică ca o valoare de bază a societății, investind mai mult de 10% din veniturile anuale în cercetare și dezvoltare. Compania a stabilit 18 de state-of-the-art centre de cercetare și dezvoltare în China, Franța, India și are peste 30.000 de profesionisti de cercetare. Cu 107 de filiale dedicate inovării la nivel global, ZTE a fost cel mai mare inițiatoare din lume de brevete de tehnologie în fiecare dintre ultimii doi ani, potrivit datelor de la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale.

Ca membru al UN Global Compact, ZTE este angajat la o viziune de dezvoltare echilibrată și durabilă în arenele sociale, economice și de mediu. Promovarea libertății de comunicații din întreaga lume, compania a incorporat inovare, convergența tehnologică și conceptul de "merge verde" în ciclul de viață al produsului. Aceasta include R & D, producție, logistică și servicii pentru clienți. De asemenea, compania se angajeaza sa maximizarea eficienței energetice și reducerea la minimum a emisiilor de CO2.

Activă în programe comunitare, ZTE a participat la eforturile de ajutorare legate de tsunami-ul din 2004, în Indonezia, cutremurul din Sichuan 2008, China, iar cutremurul din Haiti 2010. ZTE a stabilit, de asemenea, Fondul de îngrijire ZTE speciale pentru copii, cel mai mare fond de caritate din China.

Privind în perspectivă, ZTE va continua să modeleze industria de telecomunicații la nivel mondial, lucrul cu clienții și partenerii noștri pentru a rămâne pe partea de sus a schimbări în tehnologie, modele de afaceri și nevoile pieței.ZTE are cel mai complet linia de produse de telecomunicații din lume, acoperind fiecare sector vertical de rețele radio, rețele de bază, rețele de acces și purtător, servicii și piețe terminale.

Cu independent și creativ R & D capacitate și orientată spre client și strategia de determinat de piață, ZTE este capabil de dezvoltarea și producerea, tehnologii de primă clasă-lider de piata in wireless, distribuirea, acces, transmisie optică, date, telefoane și software de telecomunicații. ZTE folosește această expertiză pentru a oferi soluții end-to-end, adaptate la nevoile specifice ale clienților din întreaga lume.

Oxidul de zinc

Oxidul de zinc: proprietăţi generale şi utilizări curente

ZnO este un semiconductor de tip AIIBVI. Din punct de vedere al structurii cristaline, este stabil sub formă hexagonal-compactă de tip wurtzit, unde fiecare ion se află în coordinaţie tetraedrică, având patru ioni vecini de tipul opus. Celula elementară are constantele de reţea a = 3,25 A şi respectiv c = 5,2 A. Are o bandă interzisă largă, de 3,4 eV, făcându-l potrivit pentru o serie de aplicaţii ce utilizează radiaţii din domeniul ultraviolet. Prezintă o conducţie intrinsecă de tip n.

În mod curent se utilizează mai ales la fabricarea de senzori, celule solare şi diverse alte dispozitive optoelectronice. Sub formă de straturi subţiri este transparent, fiind folosit pentru electrozi insensibili la radiaţia din spectrul vizibil. Datorită lipsei din celula elementară a unui centru de simetrie la inversie, prezintă proprietăţi piezoelectrice ce pot fi exploatate la construirea de traductori. La fel ca alţi semiconductori oxidici precum TiO2 [1] este şi un bun material pentru senzori de gaz, fiind sensibil la prezenţa unui număr de compuşi atât organici, cât şi anorganici.

Referitor la doparea ZnO cu scopul de a-i modifica unele caracteristici, se disting două direcţii principale. Pentru a creşte concentraţia purtătorilor, Al şi Ga sunt deseori utilizaţi. Se ating concentraţii electronice de peste 1020 cm-3 şi rezistivităţi de ordinul 10-4 Ω∙cm. Pentru controlul lărgimii benzii interzise şi obţinerii de valori utile în diverse aplicaţii din optoelectronică, se realizează aliaje cu oxizi de Mg, Be (creştere) şi Cd (scădere).

Fisiere in arhiva (2):

  • Tehnologia Informatiei - Bateriile Li-Ion.docx
  • Tehnologia Informatiei - Bateriile Li-Ion.pptx

Alte informatii

Proiect Tehnologia Informatiei-tipuri de baterii