Tractoare JCB

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tractoare JCB.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: M. Toma

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

1.SCURT ISTORIC

JCB a fost fondată de Joseph Cyril Bamford în octombrie 1945 în Uttoxeter , Staffordshire, Anglia. El a închiriat un garaj unde, folosind un set de sudură pe care l-a cumpărat second-hand pentru 2-10 lire sterline de la English Electric , a realizat primul său vehicul, o remorcă basculantă din materiale excedentare de război. Părțile laterale și podeaua remorcii erau confecționate din tablă de oțel care făcuse parte din adăposturile de raid aerian . În aceeași zi în care s-a născut fiul său Anthony, a vândut remorca pe o piață din apropiere, cu suma de 45 de lire sterline și a făcut imediat o altă remorcă. La un moment dat, el a făcut vehicule în curtea cărbunelui Eckersley din Uttoxeter. Prima remorcă și setul de sudură au fost păstrate.

În 1948, șase persoane lucrau pentru companie și a făcut prima remorcă basculanta hidraulica din Europa. În 1950, s-a mutat într-o veche fabrică de brânzeturi din Rocester , angajând încă șase. Un an mai târziu, a început să-și picteze produsele galben. În 1953, primul său buldoexcavator a fost lansat, iar logo-ul JCB a apărut pentru prima dată. A fost proiectat de Derby Media și designerul de publicitate Leslie Smith. În 1957, firma a lansat „hydra-digga”, încorporând excavatorul și încărcătoarea majoră ca un instrument unic pentru toate scopurile utile pentru industria agricolă și construcții.

1960, tractoarele hidraulice ale JCB au intrat pe piața nord-americană, dovedind un succes de lungă durată. JCB a devenit, și încă este, liderul mărcii în lume .Până în 1964, JCB a vândut peste 3.000 de buldoexcavatoare 3C. Anul următor, a fost introdus primul excavator cu 360 de grade, JCB7.

2. CLASIFICAREA TRACTOARELOR

A) Tractoare agricole:

-JCB 4160 este Fastrac seria noastră entry-level 4000, oferind o putere nominală de 160 CP și o serie de caracteristici pentru a face productivitatea și confortul mai bune ca niciodată.

-JCB Fastrac 4190 oferă mai multă productivitate ca niciodată, cu putere nominală de 189 CP, transmisie CVT și cabină CommandPlus de ultimă generație.

-JCB 4220 este cel mai puternic FastCar seria 4000 încă. Se mândrește cu mai multă productivitate ca oricând, transmisie CVT și revoluționară cabină CommandPlus.

-8290 este seria Fastrac 8000 entry-level a JCB, oferind o putere nominală de 280 CP, precum și confort, viteză și siguranță lider pe piață.

-JCB 8330 este flagship-ul gamei Fastrac, cu o putere nominală de 335 CP, precum și niveluri de confort, viteză și siguranță inegalabile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tractoare JCB.docx