Transportul Aerian - Avionul

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 53 în total
Cuvinte : 16079
Mărime: 13.04MB (arhivat)
Publicat de: Nae Solomon
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf.dr.ing.MSc. Walter Thierheimer
Universitatea Transilvania Braşov Facultatea de Alimentaţie şi Turism Sisteme de transport

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. ISTORIC 5
  3. CAP.I DATE GENERALE 10
  4. 1.1.Avionul de transport actual 10
  5. 1.2. Clasificarea zborurilor avioanelor de transport 11
  6. 1.3. Clasificarea avioanelor de transport 12
  7. CAP. II. CONTROLUL, DIRIJAREA ŞI COORDONAREA ZBORURILOR 15
  8. 2.1.Organizarea spaţiului aerian 15
  9. 2.2. Executarea zborurilor şi eşalonarea avionelor de transport 17
  10. CAP.III. PREGĂTIREA ECHIPAJULUI ŞI AVIONULUI PENTRU ZBOR 19
  11. 3.1 Pregătirea echipajului pentru zbor 19
  12. 3.2. Pregătirea avionului pentru zbor. 20
  13. 3.3. Decolarea 23
  14. 3.4. Zborul în urcare 25
  15. 3.5. Zborul orizontal (de croazieră) 25
  16. 3.6. Zborul în coborâre 26
  17. 3.7. Aterizarea 27
  18. CAP. IV. CONSTRUCŢIA ŞI CERINŢELE IMPUSE AVIONULUI 29
  19. 4.1.Construcţia fuzelajului şi cerinţe de ordin aerodinamic 29
  20. 4.2 Construcţia aripii 34
  21. 4.2.1 Eleroanele şi mecanizarea aripii 43
  22. 4.3 Ampenajul orizontal şi vertical 46
  23. CONCLUZII 51
  24. BIBLIOGRAFIE 52

Extras din proiect

INTRODUCERE

Transporturile constituie una dintre cele mai importante componente ale vieţii socio-economice. Când ne referim la transporturi trebuie să abordăm acest concept din două perspective şi anume sisteme sau servicii.

Prin intermediul sistemelor de transport, operatorii sau alte entităţi economice prestează servicii de transport la cererea clienţilor. Clienţii la rândul lor pot fi persoane fizice (indivizi) sau persoane juridice. Serviciile de transport pot fi caracterizate prin faptul că sunt intangibile, iar calitatea acestora nu poate fi determinată decât prin calitatea bazei tehnice cu care se realizează prestaţia (vehicule, infrastructura, confortul vehiculelor) şi a efectelor prestaţiei (călătorie confortabilă, fără riscuri, în timp scurt etc.).

Prin sisteme de transport se înţelege totalitatea mijloacelor, instalaţiilor şi echipamentelor de transport, grupate după un anumit criteriu. Transporturile după mijloacele de întrebuinţare pot fi: feroviare, navale, rutiere, aeriene, speciale, combinate, iar din punct de vedere al obiectului pot fi de călători sau de mărfuri.

Transportul aerian atât pentru pasageri cât şi pentru mărfuri, cunoaşte un ritm de dezvoltare neobişnuit comparativ cu celelalte mijloace de transport, deoarece prezintă maximum de siguranţă, la cea mai mare viteză de deplasare în spaţiu. Mijloacele de transport aerian, aeronavele, se caracterizează prin: rapiditate, convertibilitate, regularitate şi frecvenţă, accesibilitate, oportunitate, confort, siguranţă şi economicitate.

Rapiditatea este dată de viteza de deplasare a aeronavelor şi constituie un avantaj hotărâtor, în special pentru două situaţii cum ar fi distanţele lungi şi foarte lungi cât şi pentru traseele unde deplasarea mijloacelor de transport terestre se face prin zone care, prin configuraţia terenului, determină un parcurs deosebit de lung şi dificil de parcurs.

Viteza mare a aeronavelor le oferă acestora posibilitatea evitării zonelor cu condiţii meteorologice ostile. Convertibilitatea (adaptabilitatea) presupune flexibilitate în adaptarea aeronavei, fără modificări majore, pentru diverse genuri de transport, servicii, acţiuni (transport de marfă, pasageri în mai multe clase, mixt etc.). Astfel, avioanele uzate moral, dar încă funcţionale (cu resursă de zbor), pot fi utilizate cu bune rezultate în transportul de marfă, prospecţiuni geologice, cercetări ştiinţifice, iar cele moderne pot fi utilizate în mai multe variante, pentru transportul de pasageri, în special. Un avantaj, în acest sens, pe care-l are o aeronavă faţă de celelalte mijloace de transport este faptul că, dispunând de trei grade de libertate şi un echipaj bine instruit, poate evita confruntarea cu anumite intemperii sau impedimente în timpul zborului, astfel că, în condiţiile creşterii timpului de deplasare prin parcurgerea unei rute ocolite, se poate îndeplini misiunea de zbor.

Oportunitatea se menifestă prin punerea la dispoziţia beneficiarilor a capacităţilor de transport necesare la locul şi în timpul solicitat, la stabilirea de orarii în conformitate cu cererile beneficiarilor, la aprecierea structurii activităţii de transport în curse regulate, charter şi utilitare cât şi la menţinerea, extinderea şi înfiinţarea de noi linii.

Între regularitatea şi frecvenţa curselor aeriene există o strânsă legătură reflectată în eficacitatea transportului aerian. În timp ce regularitatea presupune respectarea cu stricteţe a programului curselor (se determină ca un raport între numărul curselor plecate conform orarului, fără întârzieri sau anulări, şi numărul curselor programate), frecvenţa curselor aeriene evidenţiază numărul de curse efectuate de companie aeriană, pe o anumită rută, într-o anumită perioadă de timp (zi, săptămână). Această regularitate este dependentă de condiţiile meteorologice, de starea tehnică a aparatelor de zbor cât şi de condiţiile de navigaţie aeriană şi organizarea serviciilor la sol.

Accesibilitatea este în strânsă legătură cu creşterea (descreşterea) posibilităţilor economice ale populaţiei de a folosi ca mijloc de transport aeronava, având în vedere că în prezent transportul aerian nu mai este un lux, ci un mijloc de transport la îndemâna oricui.

Confortul presupune realizarea unei călătorii scurte, fără a obosi organismul omului (rezultat al vitezei de deplasare), precum şi asigurarea pentru pasageri a unor condiţii civilizate, plăcute, comode şi igienice, atât la sol cât şi în timpul zborului. Această caracteristică se reflectă, la bordul aeronavelor, prin modul în care compania aeriană, prin amenajările interioare ale aeronavei şi prin educaţia personalului navigant, reuşeşte să creeze pasagerului impresia unei călătorii cât mai plăcute.

Siguranţa, deosebit de importantă în transportul aerian, reprezintă o cerinţă de bază pentru calitatea serviciilor oferite pasagerilor de companiile de transport aerian. Aceasta este influenţată de factorii tehnici (introducerea pe scară largă a tehnologiilor noi de fabricaţie la realizarea unor aeronave cu performanţe tehnice ridicate); factori umani (selecţia şi pregătirea continuă a personalului navigant, includerea în echipajul avioanelor de linie a copilotului iar la traversarea teritoriilor mări a navigatorului, dimensionarea echipajului în funcţie de numărul pasagerilor); factori meteorologici (ceaţă, vânturi puternice, ploi cu descărcări electrice); cât şi alţi factori (impactul păsărilor cu aeronavele, pirateria aeriană).

Efectele economice obţinute din transportul aerian se manifestă atât direct, prin activitatea propriu-zisă de transport, cât şi indirect, prin profiturile care se pot obţine în diferite activităţi ale economiei naţionale, care beneficiază de serviciile transportului aerian. Încă de la descoperirea şi lansarea în trafic a primelor aparate, transportul aerian a constituit un mijloc care a polarizat atenţia comunităţii internaţionale datorită unor avantaje certe în raport cu alte mijloace de transport şi, mai ales, datorită rapidităţii şi confortului. De aceea, transportul aerian ocupa un rol extrem de important în derularea tranzacţiilor internaţionale.

Dezvoltarea aviaţiei în ultimele decenii a dus la apariţia unor avioane de transport rapide, cu performanţe deosebite şi capacităţi mari de transport, care asigură un confort deosebit pasagerilor şi condiţii optime de lucru pentru echipaj, în deplină securitate de zbor. Acestea au fost posibile datorită progresului considerabil realizat în domeniile aerodinamicii, materialelor de construcţie, tehnologiilor, instalaţiilor de forţă, instalaţiilor de bord, sistemelor şi echipamentelor de radionavigaţie de la bordul avionului şi al echipamentelor de protecţie a navigaţiei de la sol.

La această dezvoltare spectaculoasă a aviaţiei contemporane (o contribuţie de seamă), a fost adusă în timpul pioneratului aviaţiei de către compatrioţii noştri Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Elie Carafoli s.a., adevăraţi cititori ai aviaţiei romaneşti şi mondiale.

Preview document

Transportul Aerian - Avionul - Pagina 1
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 2
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 3
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 4
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 5
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 6
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 7
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 8
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 9
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 10
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 11
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 12
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 13
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 14
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 15
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 16
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 17
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 18
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 19
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 20
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 21
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 22
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 23
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 24
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 25
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 26
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 27
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 28
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 29
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 30
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 31
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 32
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 33
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 34
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 35
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 36
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 37
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 38
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 39
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 40
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 41
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 42
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 43
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 44
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 45
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 46
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 47
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 48
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 49
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 50
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 51
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 52
Transportul Aerian - Avionul - Pagina 53

Conținut arhivă zip

  • Transportul Aerian - Avionul.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza activității transportului aerian

CAP. 1 TRANSPORTURILE ŞI DEZVOLTAREA ECONOMICĂ 1.1. ROLUL ŞI IMPORTANŢA TRANSPORTURILOR Transportul reprezintă o latură a activităţii economice a...

Serviciile de Transport Internațional și Dezvoltarea lor în Economia României

Introducere În lucrarea de faţă am încercat să prezint anumite particularităţi ale transportului internaţional, particularităţi care prevăd...

Transport Aerian

1. Istoric Apărute la începutul secolului XX, primele avioane cereau mult curaj şi îndemânare pentru a le pilota. În acea vreme, ele nu erau nici...

Oraganizarea Sistemului de Transport Aerian

ORGANIZAREA SISTEMULUI DE TRANSPORT AERIAN Transportul se referă la deplasarea de la un loc la altul a persoanelor precum și a bunurilor,...

Transport Aerian

Transporturile aeriene reprezinta o arie de comert în care aeronavele sunt angajate pentru a transporta pasageri, marfa si posta. Companiile de...

Tehnica circulației

Tehnica Circulatiei CAP.I GENERALITATI PRIVIND TRANSPORTURILE 1.1 Definitii Intr-o exprimare succinta ,transporturile au ca scop principal...

Transportul Aerian

Activitatea de transport aerian a început încă de la apariţia primelor aeronave mai uşoare decât aerul. Deşi avionul a fost folosit ca armă în...

Laboratoare UMT

Mersul lucrarii : Tehnologia de prelucrare a trenurilor. În statiile de cale ferata, pentru deservirea traficului de marfuri, se efectueaza...

Te-ar putea interesa și

Formarea prețului la bilete de avion

Introducere Scopul tezei date cu titlul „Formarea preţurilor la transportul aerian", este studierea costurilor de operare a transportului aerian,...

Analiza activității companiei aeriene Tarom

Introducere Activitatea de transport aerian a cunoscut in ultimii ani o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei, de implicarea...

Tranporturile Aeriene - Aviația Comercială Internațională

CAPITOLUL I 1.1 Aviaţia comercială internaţională „Securitatea operaţiunilor şi securitatea aviaţei constituie baza unui sistem mondial de...

Poluarea datorată transporturilor aeriene

Introducere Transportul este o activitate care a apărut odată cu existenţa omului. Limitele fizice ale organismului uman în privinţa distanţelor...

Intercondiționarea formelor de turism - turism internațional turism de circumstanța turism cultural - Viena

VIENA Viena (în germană Wien, în maghiară Bécs) este capitala Austriei. Oraşul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici...

Analiza comparativă a două firme din domeniul turismului

Introducere Activitatea de transport aerian a cunoscut în ultimii ani o importantă dezvoltare determinată de creșterea economiei, de implicarea...

Analiza activității companiei aeriene Tarom

Introducere Activitatea de transport aerian a cunoscut in ultimii ani o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei, de implicarea...

Analiza strategică a companiei aeriene Tarom

Am ales aceasta tema deoarece activitatea de transport aerian a cunoscut in ultimii ani o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei,...

Ai nevoie de altceva?