Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 6373
Mărime: 35.87KB (arhivat)
Publicat de: Nadia-Geta Morar
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Prezentarea companiei si a partenerului strain. pag. 2
  2. 2. Contractarea operatiunilor de import.pag. 3
  3. 3. Livrarea la extern.pag. 6
  4. 4. Expeditia internationala.pag. 8
  5. 5. Vamuirea.pag. 10
  6. 6. Comert intra-UE, comert INTRASTAT.pag. 12
  7. 7. Concluzii.pag. 14

Extras din proiect

Infiintata in anul 2002, NEPTUN TRADING SRL este situata in Campina, judetul Prahova. Compania comercializeaza o gama larga de feroaliaje pentru industria metalurgica, echipamente industriale, electrocasnice, profile metalice.

Compania are un efectiv de 447 angajati, doi asociati si un numar de sapte sedii secundare. Firma este recunoscuta pe piata din Romania, datorita calitatii si serviciilor oferite.Toate produsele si serviciile companiei sunt controlate si evaluate dupa un plan stabilit anterior.

Neptun Trading Campina, firma cu capital integral privat, face parte din grupul de firme METALEUROEST, alaturi de firme precum NEPTUN SA Campina, SOCERAM SA Doicesti, Forja Neptun Campina, Medimfarm Ploiesti, Elsid Titu, etc. Firma-mama Metaleuroest SRL s-a infiintat in ianuarie 1997 ca o companie cu capital 100% privat, avand ca principal obiect de activitate importul de materii prime feroase si neferoase, rasini si vopsele refractare, radiatoare din otel si parchet laminat.

Societatea s-a specializat in importul si distributia pe piata romaneasca de echipamente industriale si materiale conexe sau complementare produselor firmelor din grup.

Organizata pe divizii, Neptun Trading reprezinta pe piata romaneasca firme producatoare de prestigiu din intreaga lume, cum ar fi LaFarge SARL Franta sau Inver SPA Italia. Firma asigura totodata asistenta tehnica si service.

DIVIZIILE firmei sunt:

 Echipamente industriale

 Materiale de constructii

 Materii prime pentru industria metalurgica

 Electrocasnice

Promovarea si vanzarea tuturor produselor firmei se realizeaza prin agenti de vanzare zonali, organizati in 8 reprezentante pentru fiecare divizie: Bucuresti, Bacau, Prahova, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Slatina, Timisoara.

DIVIZIA ECHIPAMENTE INDUSTRIALE importa si comercializeaza:

• Reductoare si motoreductoare, motovariatoare de turatie

• Vopsea pulberi

• Motoare cu frana - Vibratoare mecanice, ciocane pneumatice - Cuplaje hidraulice Compresoare cu pistoane si cu surub - Sisteme de filtrare si de aspiratie - Convertizoare de frecventa - Componente benzi transportoare –

• Gama variata de pompe : pompe submersibile, mixere si aeratoare, pompe centrifugale de proces, monobloc sau cu cuplaj elastic, mono sau multietajate, pompe de vid, pompe din inox pentru industria alimentara, pompe pentru industria chimica, pompe cu lobi, pompe cu roti dintate, pompe dozatoare, suflante, pompe cu inel de lichid, pompe cu pistonase.

In cadrul gamei VOPSEA PULBERI, partenerul principal de import si pentru care Neptun Trading este distribuitor in Romania este INVER SpA ITALIA.

INVER SpA ITALIA a fost infiintata in anul 1934 si are sediul la Bologna. Obiectul de activitate il constituie productia si exportul de vopsea lichida si pulberi. Dezvoltarea fabricii a fost exponentiala, in prezent activitatea de productie desfasurandu-se intr-o fabrica dotata cu echipamente ultramoderne si o suprafata de 95000 m2. Procesul de productie respecta in totalitate standardele internationale de calitate, ecologie, sanatate si mediu.

Gama Inver este foarte variata, cu diferite nuante, in diferite variante: RAL si speciale: transparenta, perlata, metalizata lucioasa, semi-lucioasa, mata, semi-mata; textura fina sau coaja de portocala.

Vopselele pulberi importate de Neptun Trading de la partenerul italian sunt: poliesterice (de exterior), epoxipoliesterice (de interior), epoxidice.

Importul acestui tip de vopsele este foarte avantajos deoarece vopsirea pieselor cu pulberi in camp electrostatic asigura o calitate superioara produsului finit, atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, al rezistentei la coroziune cat si din punct de vedere al aspectului comercial.

Domenii de utilizare: confectii metalice diverse, aparatura electrocasnica, mobilier metalic, aparatura de masura si control, carcase metalice, obiecte decorative din fier forjat.

Clientii Neptun Trading din cele 8 judete in care firma are reprezentante sunt atrasi de avantajele folosirii acestui tip de vopsea: cost redus la mp vopsit, aspect deosebit al suprafetei, posibilitate de recuperare a vopselei, faptul ca nu este toxica.

Preview document

Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 1
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 2
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 3
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 4
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 5
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 6
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 7
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 8
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 9
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 10
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 11
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 12
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 13
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 14
Contractarea și derularea operațiunilor de import de vopsea pulberi - Neptun Trading SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Contractarea si Derularea Operatiunilor de Import de Vopsea Pulberi - Neptu.doc

Alții au mai descărcat și

Derularea operațiunilor de export-import

Derularea operatiunilor de comert exterior Derularea operatiunilor de export defineste ansamblul activitatilor prin intermediul carora are loc...

RCS comisionar vamal - practică comerț exterior

1.Prezentarea generala a firmei de comisionar vamal Într-o lume care se îndreapta spre globalizare, schimbul de marfuri devine ratiunea de a...

Condițiile INCOTERMS

Incoterms se referă la obligaţiilor reciproce ale vânzătorului şi cumpărătorului într-un contract de vânzare internaţională, propunând o serie de...

Tehnologie hotelieră și de restaurant

1.1. Prezentarea unităţii de cazare Tipul de unitate: hotel Numele: SunShine Categoria: 3* Profilul unităţii: hotel Numărul de camere: 40...

Strategii de întrare pe piețele internaționale

Prezentare societatii Antibiotice S.A. I. Istoric 1953 - 1959 - Se pune prima piatra la temelia unei industrii noi, prin constructia Fabricii...

Boeing corporation - organizație globală

Industria aerospatiala civila globala, mai ales pe segmental de piata a aeronavelor cu mai mult de 110 locuri, este un duopol intre Boeing si...

Depozitarea mărfurilor

Magazinul este un -vânzator- de prim ordin, fie ca este organizat în forma de vânzare cu autoservire, fie în forma clasica unde progresele...

Etica în relațiile internaționale

Introducere În 1991 fortele irakiene masacrau populatia kurda din nordul si sudul Irakului pentru mentinerae la putere a lui Sadam Hussein. Zeci...

Ai nevoie de altceva?