Investitii Straine

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 14153
Mărime: 196.55KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

S.C MOBSTEEL S.R.L. este o firmă din România specializată în producţia de mobilier la comandă şi serie şi oferă o gamă largă de mobilier de bucătărie, birouri, scaune, mobilier pentru farmacii şi spaţii comerciale, livinguri, precum şi garderobe, holuri, scări din lemn masiv şi uşi interioare. Societatea are următoarele obiecte de activitate:

- asigură consultanță tehnică și economică în domeniul industriei lemnului

- activitate de proiectare și cercetare în domeniul industriei lemnului

- execuții și comercializare de produse din lemn

- amenajări de interioare comerciale și locuințe

- proiectare, execuție și comercializare de decoruri interioare.

Este o societate cu capital integral privat și cu răspundere limitată, ce-și desfășoară activitatea în comuna Hălchiu, str. George Coșbuc nr. 593bis, județul Brașov.

Scopul firmei este de a oferi clienților produse de cea mai bună calitate în conformitate cu cele mai exigente norme europene. Societatea abordează crearea unor produse noi solicitate de piață prin eforturi continue de îmbunătățire a calității, diversificând producția și în același timp păstrându-și profilul de bază.

Franţa și Olanda sunt ţări importatoare de mobilă, ajungând fiecare la 2,4 şi respectiv 1,6 mild. Euro, de aceea firma MOBSTEEL se hotărăște să se dezvolte și în aceste țări.

Comerțul este activitatea principală, deținând 60 de procente. Prin această activitate se face import și distribuție de materiale pentru industria lemnului - PAL melaminat, blat de lucru pentru bucătării, folii de cant și ABS, MDF, melacart HPL; Import și distribuție de materiale pentru construcții - beton YP, lambriuri și dușumele din lemn de rășinoase, elemente semifabricate pentru uși ( fagure hârtie, fețe de uși); producție de profile din lemn înfoliate - tocuri și pervazuri pentru uși, plintă pentru parchet, șipci profilate acoperite cu folii decorative sau furnir natural pentru producția mobilei.

Structura principalelor sortimente de mobilă românească este următoarea: dormitoare - 12,5%, sufragerii - 21,9%, mobilier pentru birouri - 2,6%, mobilier tapiţat - 7,7%, bucătării - 2,8%, scaune - 10,6%, mic mobilier - 22% şi alte sortimente - 19,9%. Peste 50% din producţia de mobilă este din lemn de fag, 20% - din stejar, 15% - din răşinoase şi restul, din alte esenţe lemnoase.

ANALIZA P.E.S.T.E. ROMÂNIA

Mediul politic

Este caracterizat prin instabilitate politică şi neînţelegeri între parlamentari, fiecare dintre aceştia dând legi care să îi favorizeze pe ei şi nu economia românească, iar alegerile din decembrie 2009 nu au adus mari schimbări, dat fiind faptul că a fost reales candidatul ultimilor 5 ani.

Oportunităţi oferite de mediul politic:

- noile alianţe politice internaţionale capabile să dezvolte parteneriate şi finanţări nerambursabile.

Ameninţări generate de mediul politic:

- instabilitatea climatului politic intern şi internaţional;

- presiunile exercitate de diverse grupuri de interese la nivel central şi local.

Politica Guvernului României în ceea ce priveşte mediul de afaceri este centrată pe susţinerea întreprinzătorilor privaţi şi pe stimularea liberei iniţiative.

Acţiunile Guvernului urmăresc consolidarea unui mediu de afaceri stabil şi predictibil, eliminarea monopolurilor de stat nejustificate din punct de vedere economic, consolidarea liberei competiţii, creşterea transparenţei mediului de afaceri şi a politicilor guvernamentale, respectiv a politicii monetare, precum şi liberalizarea pieţei muncii.

Politica vamală este în concordanţă cu cea a Uniunii Europene. Autoritatea naţională cu atribuţii specifice în domeniu este Autoritatea Naţională a Vămilor aflată în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

Mediul economic

Mediul economic al firmei S.C. MOBSTEEL S.R.L. îl constituie, atât producătorii şi exportatorii români de mobilier, cât şi producătorii şi exportatorii străini.

Foarte importanţi pentru întreprindere sunt factorii de mediu, care sunt oglindiţi direct sau indirect de situaţia pieţei ei, determinând: nivelul veniturilor băneşti şi mărimea cercului de mărfuri, mişcarea preţurilor, volumul şi structura ofertei de mărfuri, nivelul concurenţei etc.

Din punct de vedere al sortimentelor, se remarcă o concentrare spre mobilă de corp, din panouri, mobilier rustic, mic mobilier şi panouri de PAL, mobilierul tapiţat, după care urmează scaunele, produsele de tapiţerie, mobilă de bucătărie şi mobilierul metalic. Cu acest profil de producţie, exportul românesc de mobilă s-a orientat spre ţările pe piaţa cărora au identificat cererea şi au putut răspunde exigenţelor impuse de clienţi.

Dat fiind această perioadă de instabilitate economică peste tot în lume, multe companii de renume au ales să îşi restrângă sau chiar să îşi închidă activitatea, deoarece nu au putut face faţă acestei crize, piaţa fiind saturată a avut nevoie de ,,o gură de aer”.

Oportunităţi oferite de mediul economic:

- datorită crizei o mare parte din agenţii economici au scăzut preţul terenurilor şi spaţiilor comerciale ceea ce permite firmei MOBSTEEL achiziţionarea unui spaţiu comercial pentru deschiderea unui magazin de prezentare sau a unui teren pentru construirea unui magazin de prezentare;

- unii dintre concurenţi şi-au redus sau chiar şi-au închis activitatea datorită crizei, vulnerabilitatea lor fiind atuul firmei MOBSTEEL S.R.L.

Rata şomajului înregistrat în luna octombrie 2011 a fost de 7,1% în raport cu populaţia activă civilă totală (7,1% în luna octombrie 2010).

Cu un PIB estimat de 404,7 miliarde de lei și de 18.791 lei pe cap de locuitor în 2010, România este o țară cu un venit mediu-superior. Produsul intern brut al României a urcat în ultimul trimestru din 2011cu 2,9%, temperând creșterea pe întregul an la 7,1%. Valoarea PIB-ului în 2011 a fost de 503,959 miliarde lei (136,8 miliarde euro).

Preview document

Investitii Straine - Pagina 1
Investitii Straine - Pagina 2
Investitii Straine - Pagina 3
Investitii Straine - Pagina 4
Investitii Straine - Pagina 5
Investitii Straine - Pagina 6
Investitii Straine - Pagina 7
Investitii Straine - Pagina 8
Investitii Straine - Pagina 9
Investitii Straine - Pagina 10
Investitii Straine - Pagina 11
Investitii Straine - Pagina 12
Investitii Straine - Pagina 13
Investitii Straine - Pagina 14
Investitii Straine - Pagina 15
Investitii Straine - Pagina 16
Investitii Straine - Pagina 17
Investitii Straine - Pagina 18
Investitii Straine - Pagina 19
Investitii Straine - Pagina 20
Investitii Straine - Pagina 21
Investitii Straine - Pagina 22
Investitii Straine - Pagina 23
Investitii Straine - Pagina 24
Investitii Straine - Pagina 25
Investitii Straine - Pagina 26
Investitii Straine - Pagina 27
Investitii Straine - Pagina 28
Investitii Straine - Pagina 29
Investitii Straine - Pagina 30
Investitii Straine - Pagina 31
Investitii Straine - Pagina 32
Investitii Straine - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Investitii Straine.docx

Alții au mai descărcat și

Strategii de Intrare pe Pietele Internationale

Prezentare societatii Antibiotice S.A. I. Istoric 1953 - 1959 - Se pune prima piatra la temelia unei industrii noi, prin constructia Fabricii...

Ai nevoie de altceva?