RCS COMISIONAR Vamal - Practica Comert Exterior

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza RCS COMISIONAR Vamal - Practica Comert Exterior.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 7 fisiere doc de 60 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Liviu Maha

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Tranzactii Internationale

Cuprins

CUPRINS:
1.Prezentarea generala a firmei. 1
2. Managementul activitatii de comert exterior a firmei.9
3.Sistemul vamal si tehnica de vamuire .11
Institutia Vamala din România.11
1.Introducere.11
2. Vamile în Tarile Române pâna în secolul XIX.11
3. Epoca moderna si contemporana.14
3.a. Legislatia de organizare a institutiei vamale.14
3.b. Politica vamala de la 1866 pâna astazi.16
Structura institutionala a sistemului vamal în România.18
Scurt istoric al A.N.V.18
Atributiile Autoritatii Nationale a Vamilor.19
Regimuri vamale definitive de import.21
Regimuri vamale definitive de export.25
Regimuri vamale suspensive.26
dispozitii generale
tranzitul vamal
antrepozitul vamal
perfectionarea activa
transformarea sub control vamal
admiterea temporara
perfectionarea pasiva
Datoria vamala.40
Formarea datoriei vamale
Garantarea datoriei vamale
Evidenta si plata datoriei vamale
Stingerea datoriei vamale
4.Sistemul vamal 2005  2008.43

Extras din document

1.Prezentarea generala a firmei de comisionar vamal

Într-o lume care se îndreapta spre globalizare, schimbul de marfuri devine

ratiunea de a exista si de a te dezvolta. România nu face exceptie de la acest curs, volumul comertului exterior crescând de la an la an activitatea comisionarilor vamali privati.

RCS COMISIONAR S.A se ocupa cu atragerea unor mari firme de transport intern si international la RCS, prin punerea la dispozitie a spatiilor de lucru (birouri) în dotare moderna, a dus la satisfacerea unei palete largi de cerinte.

Astfel RCS COMISIONAR are contracte de exclusivitate. În îndeplinirea formalitatilor vamale cu mai multi transportatori rutieri, care functioneaza în special pe relatiile Grecia, Italia, Turcia, Germania, Franta, precum si din tot restul Europei în sistem de coletarie rapida.

Aceasta presupune colectarea marfurilor din tarile fara legatura directa cu România de catre diversi corespondenti externi si gruparea lor, în centrele situate în tarile în care functioneaza relatiile directe, în camioane de "grupaj" care au destinatia RCS.

Societatea RCS COMISIONAR este constienta de existenta unei concurente puternice din partea celorlalti comisionari în vama. În acest sens, numerosi clienti beneficiaza de facilitati la plata prestatiilor vamale, în functie de numarul de operatiuni vamale efectuate si de fidelitatea fata de RCS, pastrând deschisa permanent calea negocierilor contractuale. Nu trebuie sa uitam ca si consultanta de buna calitate creste volumul serviciilor si atrage clientii. De aceea RCS ofera servicii de consultanta de ordin legislativ în domeniul vamal si al politicii comerciale.

În atentia conducerii sta de asemenea identificarea si promovarea modalitatilor de atragere a clientilor, precum si facilitarea cunoasterii reciproce privind oportunitatile de afaceri.

Mentionam ca activitatea principala se desfasoara la sediul operational unde functioneaza punctul vamal ,,RCS" ca sucursala a Biroului vamal Gara de Nord, care este conectat ON-LINE la sistemul informational vamal Asycuda ++, astfel încat controlul documentar, validarea, controlul financiar-contabil, controlul fizic, printarea si liberul de vama, se efectueaza la sediul operational al societatii, rezultand o operativitate sporita.

În plus în spatiul RCS îsi desfasoara activitatea: Serviciul de Carantina Fitosanitara si Vamala, Inspectoratul de Politie Sanitar - Veterinara Vamala precum si inspectorul independent pentru calitatea marfurilor si produselor Romcontrol S.A.

RCS COMISIONAR S.A. este abilitata sa realizeze: operatiuni de import si export în baza autorizatiei de comisionar vamal nr.64/18.01.1998, pentru transporturile organizate de firma si de terti în baza autorizatiei de tranzit T1 nr: 55/02.09.1998.

A fost înfiintata în anul 1998 având capital: integral romanesc, privat. Activitate desfasurata consta în operatiuni de comisionar în vama, depozitare, logistica, dirtibutie, transporturi interne si internationale.

În conformitate cu prevederile art. 62 din Codul Vamal al Romaniei adoptat prin Legea nr. 141/1997 (textul integral al acestui act normativ se regaseste la Sectiunea LEGISLATIE), operatiunile de prezentare a marfii, depunerea declaratiei sumare si a declaratiei vamale, precum si pastrarea si manipularea marfurilor in depozit pot fi efectuate, cu autorizarea prealabila a Directiei Generale a Vamilor, si de persoanele juridice romane care au calitatea de comisionar in vama. Totodata comisionarii in vama pot avea in obiectul lor de activitate si operatiuni de expeditii si transport international de marfuri supuse vamuirii.

Conditiile de autorizare si de functionare a comisionarilor sunt stabilite prin Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei aprobat prin H.G. nr. 1.114/2001 (textul integral al acestui act normativ se regaseste la Sectiunea LEGISLATIE).

Potrivit definitiei date la art 80 din Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei, comisionarul in vama este persoana juridica romana constituita potrivit legii, care indeplineste, in numele si pentru terte persoane, declararea in detaliu a marfurilor pentru importul, exportul, tranzitul, depozitarea si alte operatiuni vamale, precum si prezentarea marfurilor declarate la controlul vamal si achitarea la vama a drepturilor de import si de export. De asemenea comisionarul in vama are dreptul de a realiza operatiuni de import sau de export in nume propriu.

Astfel comisionarul in vama stabileste raporturi juridice directe cu autoritatea vamala pentru ansamblul operatiunilor pe care le efectueaza si raspunde de respectarea reglementarilor vamale.

Conform reglementarilor vamale, o persoana juridica care intentioneaza sa desfasoare astfel de activitati, poate sa-si exercite atributiile numai dupa obtinerea autorizatiei de comisionar in vama emisa de Directia Generala a Vamilor.

Numarul de societati autorizate in calitate de comisionar in vama pentru fiecare birou vamal se stabileste de Directia Generala a Vamilor, in functie de volumul activitatii si de personalul acestuia, iar eliberarea autorizatiei de comisionar in vama se face numai daca solicitantul indeplineste urmatoarele conditii:

a) are incluse in obiectul de activitate operatiunile prevazute la art. 80;

b) detine sau are inchiriat un spatiu de depozitare de cel putin 500 de metri patrati, situat in zona de supraveghere a biroului vamal de interior pentru care se solicita autorizarea;

c) detine echipamente necesare descarcarii, incarcarii, manipularii, ambalarii, dezambalarii si prezentarii marfurilor in vederea vamuirii, precum si personal specializat pentru efectuarea acestor operatiuni;

d) are asigurat spatiul de birou si birotica necesara, situat in zona de supraveghere a biroului vamal de interior sau de frontiera, pentru care solicita autorizarea;

e) este dotat cu echipamente necesare utilizarii sistemului informatic vamal, care sa fie conectate la acesta;

f) nu are in denumirea societatii expresii similare cu cele ale autoritatii vamale nici in limba romana si nici in alta limba straina.

Fisiere in arhiva (7):

  • AUTORIYATIE TEMPORARA.doc
  • ctranzit.doc
  • cuprins.doc
  • delegatie.doc
  • finalx.doc
  • Imputernicire.doc
  • ORGANIGRAMA.doc