Tranzacții - Borsec

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 7262
Mărime: 104.87KB (arhivat)
Publicat de: Victor Anton
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionut Popescu

Extras din proiect

1. Rezumat

ROMAQUA GROUP, societate cu capital integral autohton şi privat, a realizat în ultimii ani investiţii importante care se ridică pânǎ acum la peste 50 mil. euro, mizând în primul rând pe tehnologii şi echipamente de vârf la nivel mondial, care să asigure obţinerea unui produs finit cu cel mai înalt standard calitativ.

Societatea are în portofoliu o gamă largă de branduri, si anume: liderul pieţei româneşti de apă minerală naturală Borsec, băuturile răcoritoare carbogazoase Giusto, băuturile răcoritoare plate Giusto Natura, brandul de cafea Metropolitan Caffé, apa minerală naturală Stânceni, băuturile răcoritoare Brifcor şi Quick Cola, două mărci tradiţionale româneşti.

Izvoarele Borsecului sunt situate în partea de Nord-Est a României, în depresiunea Borsec, judeţul Harghita, în inima Munţilor Carpaţi. Staţiunea Borsec se află la o altitudine de 900 m faţă de nivelul mării. Întinsa pădure de conifere care o înconjoară îi asigură un microclimat specific, cu caracteristici benefice şi sănătoase.

Ce este atât de important la Borsec? Apele minerale Borsec au un conţinut echilibrat de minerale, un conţinut scăzut de fier şi o concentraţie ridicată şi stabilă de CO2 natural. Toate aceste caracteristici poziţionează Borsec-ul ca fiind una dintre cele mai bune ape minerale naturale.

Datorită unei compoziţii chimice foarte echilibrate, lipsită de fier şi viabilă în timp, apa minerală Borsec are un gust plăcut, făcând parte din cele mai apreciate ape minerale din lume, fiind exportată în numeroase ţări ca: SUA, Canada, Israel, Cipru, Germania, Taiwan, Ungaria, Australia, Republica Moldova etc. Ca o recunoaştere a calităţii excepţionale a apei minerale de la Borsec, aceasta a fost distinsă cu medalii şi diplome la târgurile şi expoziţiile internaţionale de la Viena, Berlin, Triest şi Budapesta şi cu titlul onorific de "Regina Apelor Minerale", acordat de împăratul Franz Josef.

În acest proiect ne-am propus să analizăm transpunerea strategiei de internaţionalizare a firmei Vinia în termenii managementului operaţional al tranzacţiilor comerciale internaţionale. În ceea ce priveşte segmentul de piaţă căruia ne adresăm, potenţialii clienţi ai S.C Vinia SA ar putea fi companiile, supermarketurile,restaurantele,buticurile i magazine de specialitate cu care vom incheia contracte. şi instituţiile care, pe perioada sezonului estival, resimt o nevoie mai mare de a consuma apă minerală şi, deci ar fi interesaţi să încheie contracte cu noi.

Referitor la companii şi instituţii, având în vedere obligativitatea distribuirii către angajaţi de apă minerală pe perioada verii, considerăm că acestea reprezintă o reală oportunitate pentru apa mineralǎ Borsec.

Proiectul este împărţit în cinci părţi:

În prima parte ne-am ocupat de planificarea în linii mari a operaţiunii de export. Am stabilit cantitatea totală de export, preţul unitar, costul unitar precum şi veniturile şi cheltuielile.

A doua parte a proiectului cuprinde identificarea clienţilor externi. Dintre pieţele de referinţă stabilite în proiectul I din care faceau parte Spania, Ungaria şi Grecia am ales ca piaţă ţintă Grecia. Printre criteriile care au stat la baza alegerii acestei pieţe au fost:

-distanţa fizică faţă de România;

-clima;

-turismul;

-transportul;

-creşterea economică susţinută în ultimii ani;

Printre principalele firme greceşti interesate de produsele noastre şi asupra cǎrora ne-am şi oprit se numǎră:

- METRO

- CARREFOUR

În partea a treia am redactat câte un contract de vânzare între BORSEC şi următoarele firme partenere: METRO, CARREFOUR a 5410 baxuri (0,5 L;1,5 L şi 2 L ).

Valoarea contractelor este de 16524.9 €.

Termenul de livrare este maxim 48 de ore.

Plata se efectuează prin acreditiv.

Partea a patra a proiectului cuprinde descrierea derulării tranzacţiei. Sunt prezentate operaţiunile de livrare a mărfii, precum şi cele de logistică. De asemenea am anexat documentele comerciale, financiare şi de transport necesare derulării operaţiunilor.

În ultima parte am prezentat performanţele societăţii, premiile şi distincţiile pe care aceasta le-a obţinut de la momentul infiinţǎrii şi pânǎ în prezent şi o evoluţie financiarǎ a acesteia.

Preview document

Tranzacții - Borsec - Pagina 1
Tranzacții - Borsec - Pagina 2
Tranzacții - Borsec - Pagina 3
Tranzacții - Borsec - Pagina 4
Tranzacții - Borsec - Pagina 5
Tranzacții - Borsec - Pagina 6
Tranzacții - Borsec - Pagina 7
Tranzacții - Borsec - Pagina 8
Tranzacții - Borsec - Pagina 9
Tranzacții - Borsec - Pagina 10
Tranzacții - Borsec - Pagina 11
Tranzacții - Borsec - Pagina 12
Tranzacții - Borsec - Pagina 13
Tranzacții - Borsec - Pagina 14
Tranzacții - Borsec - Pagina 15
Tranzacții - Borsec - Pagina 16
Tranzacții - Borsec - Pagina 17
Tranzacții - Borsec - Pagina 18
Tranzacții - Borsec - Pagina 19
Tranzacții - Borsec - Pagina 20
Tranzacții - Borsec - Pagina 21
Tranzacții - Borsec - Pagina 22
Tranzacții - Borsec - Pagina 23
Tranzacții - Borsec - Pagina 24
Tranzacții - Borsec - Pagina 25
Tranzacții - Borsec - Pagina 26
Tranzacții - Borsec - Pagina 27
Tranzacții - Borsec - Pagina 28
Tranzacții - Borsec - Pagina 29
Tranzacții - Borsec - Pagina 30
Tranzacții - Borsec - Pagina 31
Tranzacții - Borsec - Pagina 32
Tranzacții - Borsec - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Tranzactii - Borsec.doc

Te-ar putea interesa și

Internaționalizarea Apei Minerale Borsec

1. Rezumat Această lucrare urmăreşte internaţionalizarea apei minerale Borsec. Am ales această marcă deoarece este una din cele mai apreciate...

Tehnici de comerț exterior Borsec

Capitolul 1. Rezumat introductiv 1.1. Prezentarea operaţiunilor Societatea ROMAQUA GROUP SA este primul îmbuteliator căruia i s-a acordat...

Ai nevoie de altceva?