Tranzactii Internationale - Ferma de Melci Rocket Snail

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tranzactii Internationale - Ferma de Melci Rocket Snail.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 40 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Tranzactii Internationale, Comert, Marketing, Management

Cuprins

Rezumat pag. 3
I. Alegerea produsului pag.5
II. Selecţia pieţelor internaţionale. Studiul pieţelor
II.a. Aplicarea criteriilor de selecţie preliminară pag. 13
II.b. Selecţia pieţelor de interes pag.17
III. Selecţia pieţei ţintă pag.29
IV. Alegerea metodei de intrare pe piaţa ţintă pag.35
Concluzii pag.38

Extras din document

Ideea concretizată în ferma de melci “Rocket Snail” s-a născut din dorinţa noastră de a ne implica într-o afacere care, în prezent, pare să meargă foarte bine pe piaţă: helicicultura. Aceasta reprezintă, foarte pe scurt, procesul de creştere a melcilor. O astfel de afacere necesită, de regulă, o investiţie considerabilă, dar un volum de muncă nu prea mare în raport cu câştigul; însă cu toate acestea, ca şi crescători-de-melci la început de carieră, a fost nevoie să cercetăm cu atenţie toate aspectele legate de creşterea intensivă a melcilor, adică posibilităţile reale pentru realizarea unei astfel de ferme şi pentru încheierea unor contracte profitabile.

Creşterea melcilor la scară mare presupune importante investiţii, după cum spuneam – sub aspectul timpului, echipamentelor şi resurselor. Întotdeauna, cei care se vor hotărî să cultive melci va trebui să ia în considerare toţi aceşti factori, mai ales dacă obiectivul lor este acela de-a obţine cantităţi importante pentru comerţ. Noi suntem în această situaţie şi, înainte de toate, am învăţat că oricine doreşte să crească melci trebuie să experimenteze până descoperă formula proprie de lucru.

Momentul integrării în UE (ianuarie 2007) a deschis multe oportunităţi celor care aveau un spirit antreprenorial pe care doreau să-l exploateze la maximum, iar noi n-am făcut excepţie. Datorită dimensiunii copleşitoare a pieţei de consum, a legislaţiei armonizate la nivel UE – la care România este aliniată – precum şi datorită suportului informaţional şi financiar oferit de organismele UE celor ce deţin idei şi planuri eficiente de afaceri, şi-n cele din urmă datorită transparenţei mediului business în spaţiul european, noi considerăm oportună şi, sperăm, cât se poate de fructuoasă pe viitor, o colaborare cu Institutul de Helicicultură din Cherasco (Italia).

De aceea am găsit de cuviinţă să prezentăm, în câteva cuvinte, acest institut care s-a dovedit de mare ajutor pentru tinerii întreprinzători din domeniu. În 2005, Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă şi Agenţia SAPARD, împreună cu firma “La Casa della Lumaca Impex” şi cu Institutul Internaţional de Helicicultură din Cherasco – cu sprijinul Institutului de Comerţ Exterior de pe lângă Ambasada Italiei la Bucureşti, au organizat o conferinţă internaţională cu tema: „Creşterea melcilor, o activitate de viitor”. În cadrul primei conferinţe de acest gen din România, specialiştii au prezentat tehnologia creşterii melcilor, punându-se accent pe speciile Helix aspersa şi Helix pomatia. Aspersia a devenit astfel principala noastră sursă de venit. În ceea ce priveşte preţurile de achiziţionare a celor două specii de melci, se poate spune că investiţia se acoperă în cursul unui an iar profitul este mai mult decât satisfăcător (de aproape trei ori investiţia). Grecia, Spania, Franţa şi Italia sunt, în ordine, cele mai mari consumatoare de melci din lume iar Italia este, totodată, pe primul loc în ceea ce priveşte producţia.

Venind în sprijinul tuturor celor interesaţi să înfiinţeze ferme de creştere a melcilor în România, Institutul Internaţional de Helicicultură din Cherasco este dispus să preia toată producţia, prin intermediul firmei “La Casa della Lumaca” (firmă recunoscută de Institut), în condiţiile în care se respectă întocmai tehnologia impusă de institut. Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă colaborează şi ea cu firma “La Casa della Lumaca”, sprijinind viitorii crescători de melci să acceseze fonduri prin Programul SAPARD şi să urmeze cursuri de instruire pentru a putea fi autorizaţi să desfăşoare o astfel de activitate. De Programul SAPARD şi de toate etapele necesare intrării în producţie vom aduce aminte mai târziu.

Institutul de Helicicultură din Cherasco are drept scop crearea unui punct de informare pentru helicicultori şi, de asemenea, pe lângă acest institut mai există şi Agenţia Naţională a Helicicultorilor – recunoscută pe plan internaţional cu un număr de 6.900 de membri deţinători a circa 7000 hectare în ferme de creştere a melcilor. În cazul nostru, Institutul de Helicicultură din Cherasco s-a angajat să ne livreze un lot de 16.000 exemplare de melci Aspersa, importând un cuantum de o tonă din cantitatea rezultată în urma activităţilor de creştere şi înmulţire a lotului furnizat iniţial, aceste activităţi fiind desfăşurate în cadrul fermei de melci “Rocket Snail”. Aceasta este liberă să decidă destinaţia melcilor rezultaţi din producţie, însă numai atunci când se depăşeşte cantitatea de 1 tonă.

În principal, ferma românească “Rocket Snail” are în vedere dezvoltarea acestei afaceri prin sporirea numărului de melci produşi, urmărind în continuare exportul pe o piaţă externă, deja cunoscută drept consumatoare de gasteropode (clasă de moluşte cu trupul adăpostit într-o cochilie, care se mişcă cu ajutorul unui picior cărnos, situat sub pântece). Vorbim de cele patru mari consumatoare de mai sus. În acest sens, “Rocket Snail” urmează să efectueze numeroase studii de piaţă şi ample cercetări ale cererii de consum pe pieţele externe, pentru a identifica debuşeul optim de export. Odată ce studiul va fi realizat, va fi aleasă şi piaţa ideală pe care se vor exporta melcii iar “Rocket Snail” se va putea angaja să adopte o metodă cât mai convenabilă de export pentru produsele sale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tranzactii Internationale - Ferma de Melci Rocket Snail.doc