Administrarea și dezvoltarea întreprinderii de turism - Studiu de caz Pensiunea Valentin

Proiect
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 14 în total
Mărime: 5.25MB (arhivat)
Publicat de: Alex M.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

Poiana Brașov este o stațiune pentru sporturile de iarnă din România, fiind o atracție turistică de renume internațional, și un cartier al municipiului Brașov. Poiana Brașov a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă.

Poiana Brașov dispune de 7 pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Drumul Rosu, Subteleferic, Kanzel, Bradul, Stadion) și 10 teleferice (Capra Neagră, Postăvarul Expres, Kanzel, Subteleferic, Lupului, Bradul, Ruia, Stadion).

Prezentarea unității - Pensiunea Valentin

Pensiunea Valentin este amplasată în localitatea Brașov, stațiunea Poiana Brașov, în imediata vecinătate a pârtiei de schi Stadion, într-un décor desprins parcă din cărțile de povești, o bijuterie arhitectonică - aduce atmosfera Alpilor austrieci. Este amplasată la marginea pădurii, într-o zonă liniștită, la baza punctului de plecare către trasee turistice, cu o distanță de 50 m până la Telecabina Kanzel și Telegondola Postăvarul Expres și 100 m până la patinoar.

Datorită amplasării, pensiunea reușește să atragă turiști, oferind beneficii ca aerul curat al muntelui, o priveliște minunată asupra Masivului Postăvarul și obiectivele turistice - Biserica de lemn cu hramul Sf. Ioan, rezervații naturale (Peștera Valea Cetății, Stejărișul Mare, Masivul Postăvarul).

Pensiunea Valentin 4* deține în structura sa de primire turistică 17 locuri de cazare în camere single, double și family, dotate cu aer condiționat, televiziune prin cablu, minibar, băi modern cu cabină de duș, wireless, mic dejun inclus în tariful camerei, restaurant propriu a la carte, parcare privată și centru de închirieri schi.

Restaurantul de 90 locuri, in stil bavarez oferă o gamă diversificată de preparate culinare din bucătăria traditional românească și internațională, realizat de șeful bucătar, maistru în arta culinară (gustări calde și reci, preparate lichide, salate, dulciuri de bucătărie, băuturi alcoolice și nealcoolice, etc.: genunchi de porc cu varză călită și cartofi sote, toast Salzburg, Holtzakersteak, Solyanka Soup, ștrudel cu mere și brânză și stafide, etc.).

Pizzeria construită recent, oferă produse de pizzerie cu specific italienesc, iar comenzile sunt recunoscute de clienți ca fiind de cea mai bună calitate și realizate într-un timp foarte scurt.

Decorul în stil bavarez și muzica bavareză oferă o ambianță deosebită, aducând zâmbetul pe buzele turiștilor, fiecare clipă petrecută în restaurant fiind o plăcere.

De la recepție până la bucătărie, toate serviciile sunt acoperite de personal de cea mai înaltă calificare, calitatea acestora precum și ambianța general conferind pensiunii binemeritatele patru stele din ghidul românesc de specialitate.

Turiștii dispun de un centru de închirieri schi ce oferă școală de schi și snowboard, servicii de ceruit, reparații și închiriere, iar pentru clienții hotelului serviciile de ceruit și reparații sunt gratuite.

Bibliografie

Cocean P., Dezsi S., 2009, Geografia Turismului, Editura Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca;

Nedelcu A., 2011, Geografia Turismului, Editura Universitară, București.

www.wikipedia.org - Poiana Brasov

www.pensiuneavalentin.ro

Conținut arhivă zip

  • Administrarea si dezvoltarea intreprinderii de turism - Studiu de caz Pensiunea Valentin.pptx

Ai nevoie de altceva?