Agențiile de Turism

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 110 în total
Cuvinte : 42210
Mărime: 1.68MB (arhivat)
Publicat de: Petre Nicoară
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. CAPITOLUL 1
  3. AGENŢIA DE TURISM – PRINCIPALUL INTERMEDIAR ÎNTRE PRESTATORII ŞI BENEFICIARII DE SERVICII TURISTICE 4
  4. 1.1. Rolul turismului în dezvoltarea economiei 4
  5. 1.2. Categorii de prestatori din turism 7
  6. 1.2.1 Unităţile de cazare 8
  7. 1.2.2 Unităţile de transport 9
  8. 1.2.2.1 Transporturile aeriene 10
  9. 1.2.2.2 Transporturi turistice rutiere, feroviare şi navale 14
  10. 1.2.3 Băncile 17
  11. 1.3 Comportamentul de cumpărare al turiştilor 19
  12. CAPITOLUL 2
  13. TIPOLOGIA AGENŢIILOR DE TURISM ŞI PROFILUL ACTIVITĂŢII LOR 24
  14. 2.1 Concepte privind agenţia de turism 24
  15. 2.1.1 Agenţiile de turism tour-operatoare 30
  16. 2.1.2 Agenţiile de turism virtuale 32
  17. 2.2 Agenţiile de turism independente şi reţelele de agenţii 36
  18. 2.2.1 Tipuri de reţele de agenţii 37
  19. 2.2.2 Avantajele şi inconvenientele reţelelor de agenţii de turism 41
  20. 2.3 Profilul acţiunilor turistice organizate de agenţiile de turism din România 44
  21. CAPITOLUL 3
  22. PREZENTAREA AGENŢIEI DE TURISM FIRST CLASS 48
  23. 3.1 Înfiinţare, statut şi evoluţie 48
  24. 3.2 Organizarea agenţiei First Class Turism 55
  25. 3.3 Operaţiunile agenţiei First Class Turism 58
  26. 3.3.1 Conceperea şi comercializarea pachetelor turistice 58
  27. 3.3.2 Documentele ce trebuiesc predate turistului la vânzarea serviciilor turistice 63
  28. 3.4. Oferta de pachete a agenţiei First Class Turism 67
  29. CAPITOLUL 4
  30. ANALIZA PERFORMANŢELOR ECONOMICE ŞI FINANCIARE
  31. ALE AGENŢIEI FIRST CLASS TURISM 74
  32. 4.1 Analiza bilanţului şi a contului de profit şi pierdere 74
  33. 4.2 Analiza ratelor de rentabilitate 81
  34. CONCLUZII ŞI PROPUNERI: 87
  35. ANEXE 92
  36. Anexa nr. 1 - Cerere de înscriere în Asocoaţia Naţională a Agenţiilor de Turism ca membru actic non IATA 92
  37. Anexa nr. 2 Cerere de rezervare 93
  38. Anexa nr. 3 Contractul de prestări turistice 94
  39. Anexa nr. 4 Voucher – ul 97
  40. Anexa nr. 5 : Bon de comandă 99
  41. Anexa nr. 6: Exemple de chestionare 102
  42. Anexa nr. 7 : Alte anexe 105
  43. BIBLIOGRAFIE 108

Extras din proiect

INTRODUCERE

Unul dintre principalele fenomene social-economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea cu o rapiditate şi continuitate remarcabilă a turismului intern şi internaţional, atât la nivelul Terrei cât şi la nivelul de regiuni geografice, zone şi ţări. Motivul acestei dezvoltări îl constituie, în primul rând, nevoia tot mai mare a individului de a evada din preocupările zilnice, de a căuta experienţe noi ce nu pot fi cunoscute decât prin călătorii.

Unul dintre avantajele competitive de care beneficiază România, în comparaţie cu destinaţiile turistice consacrate, este acela al păstrării unui mediu natural nealterat de prezenţa şi activităţile omului. Astfel, în cadrul rezervaţiilor naturale există cele mai multe specii de plante şi animale declarate endemice sau monumente ale naturii. De asemenea, România încă mai păstrază în mediul natural exemplare de floră şi faună care în alte ţări au dispărut sau nu mai pot fi vizitate decât în captivitate. Pe de altă parte, dezvoltarea durabilă, în unele zone, a formelor clasice de turism, a condus la menţinerea cadrului natural pentru dezvoltarea ecoturismului.

Toate acestea şi multe altele impun ţara noastră ca o destinaţie importantă pentru practicarea oricărui tip de turism. Dar de aici şi până la determinarea turiştilor străini să viziteze ţara noastră mai sunt multe de făcut. Astfel, este nevoie de o dezvoltare a bazei materiale specifice turismului, de o creştere a calităţii serviciilor turistice şi nu în ultimul rând de o campanie promoţională bine găndită. Aceste măsuri pot avea ca rezultat dezvoltarea turismului în România dar şi o acţiune favorabilă asupra prestatorilor de servicii turistice, printre care se află şi agenţiile de turism, ducând la o creştere substanţială a profitului acestora.

Aşadar, în vederea realizării actului de export de servicii, teoretic şi practic, este nevoie de îndeplinirea următoarelor relaţii contractuale cu partenerii/prestatorii interni: relaţii cu spaţiile de cazare (hoteluri, pensiuni, moteluri etc.), mijloace de transport (autocare, microbuze, rent-a-car, avion etc.), formalităţi incoming (vize turistice, asigurări medicale), restaurante/catering, atracţii culturale şi turistice, agrement diversificat etc.

Actul de export al serviciilor turistice depinde de mai mulţi factori. Primul este imaginea României pe piaţa externă (politică, socială, economică). Apoi depinde şi de servicii dar şi de profesionalismul interlocutorilor – agenţii de turism care concep actul de turism.

Prin urmare, în sens invers, pentru dezvoltarea turismului ( mai ales cel de incoming ) agenţiile de turism tour - operatoare au un rol important în acest sens. Toate agenţiile la un loc creează imaginea turismului românesc. Materialele realizate având ca singur criteriu costul, neţinându-se cont de apelarea la un grafician sau la profesionişti – agenţiile de publicitate, fotografii de rezoluţie necorespunzătoare, materiale de proastă calitate, texte „seci”, toate duc la crearea unei anumite percepţii asupra turismului şi de aceea trebuiesc luate măsuri în consecinţă.

Aşadar, o călătorie este o căutare, o descoperire, o cunoaştere. Agenţiile de turism pot să ofere astfel de călătorii, însă cu câteva limite ce trebuie, neapărat, depăşite. Pentru că o călătorie nu este un obiect palpabil ce poate ce poate fi văzut şi cântărit la cumpărare, are nevoie de un criteriu de judecată a valorii reale.

Pentru realizarea lucrării de faţă am ales să vorbesc despre agenţiile de turism, în primul rând, deoarece îmi desfăşor activitatea în acest domeniu. Aşadar, scopul acestei lucrări este de a face înţeleasă noţiunea de agenţie de turism şi de a prezenta, concret ce se întâmplă în cadrul unei astfel de întreprinderi.

Capitolul 1 „Agenţia de turism-principalul intermediar între prestatorii şi beneficiarii de servicii turistice” prezintă o trecere generală în revistă a rolului turismului în dezvoltarea economiei (punctându-se şi rolul pe care îl au agenţiile de turism în acest sens), a principalilor prestatori de servicii turistice dar şi aspecte referitoare la comportamentul de cumpărare al turiştilor.

Capitolul 2 „Tipologia agenţiilor de turism şi profilul activităţii lor” oferă informaţii despre conceptele privind agenţia de turism, clasificări ale acestora, noutăţi în domeniul agenţiilor de turism. De asemenea, în cadrul acestui capitol se vorbeşte despre reţelele de agenţii, cu avantajele şi inconvenientele lor, dar şi despre profilul acţiunilor turistice organizate de agenţiile de turism din România.

Capitolul 3 „Prezentarea agenţiei de turism First Class” prezintă date generale despre această agenţie de turism şi explică, în mod concret, ce este o agenţie de turism, cu ce se ocupă, care este organizarea acesteia, dar şi operaţiunile care au loc.

Capitolul 4 „Analiza performanţelor economice şi financiare ale agenţiei First Class Turism” urmăreşte să surprindă analiza economico-financiară a agenţiei de turism First Class din punct de vedere al rezultatelor obţinute. În acest scop s-a realizat o analiză a ratelor de rentabilitate cât şi o analiză a bilanţului şi a contului de profit şi pierdere.

Lucrarea de faţă cuprinde şi o serie de anexe care explică diversele aspecte din domeniul agenţiilor de turism ( exemplare de voucher, corespondenţe între agenţie şi diverşi furnizori de servicii turistice, programe-ofertă etc.)

CAPITOLUL 1

AGENŢIA DE TURISM – PRINCIPALUL INTERMEDIAR ÎNTRE PRESTATORII ŞI BENEFICIARII DE SERVICII TURISTICE

Dezvoltarea fără precedent a industriei turistice a impus perfecţionarea activităţii manageriale a întreprinderilor de turism în vederea realizării de produse turistice care să satisfacă în cât mai mare măsură necesităţile şi dorinţele turiştilor .

Turismul, înţeles ca ansamblul relaţiilor şi fenomenelor generate de satisfacerea nevoilor de consum ale călătorilor, răspunde cerinţelor unui domeniu distinct de activitate, reprezentând o ramură importantă a economiei unei ţări, regiuni, etc.

1.1. Rolul turismului în dezvoltarea economiei

Turismul a devenit unul dintre sectoarele majore ale economiei mondiale şi una dintre componentele importante ale comerţului internaţional. Astfel, până în 2020, Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) previzionează 1,6 miliarde de sosiri de turişti internaţionali şi încasări din turismul internaţional de 2 trilioane dolari .

Preview document

Agențiile de Turism - Pagina 1
Agențiile de Turism - Pagina 2
Agențiile de Turism - Pagina 3
Agențiile de Turism - Pagina 4
Agențiile de Turism - Pagina 5
Agențiile de Turism - Pagina 6
Agențiile de Turism - Pagina 7
Agențiile de Turism - Pagina 8
Agențiile de Turism - Pagina 9
Agențiile de Turism - Pagina 10
Agențiile de Turism - Pagina 11
Agențiile de Turism - Pagina 12
Agențiile de Turism - Pagina 13
Agențiile de Turism - Pagina 14
Agențiile de Turism - Pagina 15
Agențiile de Turism - Pagina 16
Agențiile de Turism - Pagina 17
Agențiile de Turism - Pagina 18
Agențiile de Turism - Pagina 19
Agențiile de Turism - Pagina 20
Agențiile de Turism - Pagina 21
Agențiile de Turism - Pagina 22
Agențiile de Turism - Pagina 23
Agențiile de Turism - Pagina 24
Agențiile de Turism - Pagina 25
Agențiile de Turism - Pagina 26
Agențiile de Turism - Pagina 27
Agențiile de Turism - Pagina 28
Agențiile de Turism - Pagina 29
Agențiile de Turism - Pagina 30
Agențiile de Turism - Pagina 31
Agențiile de Turism - Pagina 32
Agențiile de Turism - Pagina 33
Agențiile de Turism - Pagina 34
Agențiile de Turism - Pagina 35
Agențiile de Turism - Pagina 36
Agențiile de Turism - Pagina 37
Agențiile de Turism - Pagina 38
Agențiile de Turism - Pagina 39
Agențiile de Turism - Pagina 40
Agențiile de Turism - Pagina 41
Agențiile de Turism - Pagina 42
Agențiile de Turism - Pagina 43
Agențiile de Turism - Pagina 44
Agențiile de Turism - Pagina 45
Agențiile de Turism - Pagina 46
Agențiile de Turism - Pagina 47
Agențiile de Turism - Pagina 48
Agențiile de Turism - Pagina 49
Agențiile de Turism - Pagina 50
Agențiile de Turism - Pagina 51
Agențiile de Turism - Pagina 52
Agențiile de Turism - Pagina 53
Agențiile de Turism - Pagina 54
Agențiile de Turism - Pagina 55
Agențiile de Turism - Pagina 56
Agențiile de Turism - Pagina 57
Agențiile de Turism - Pagina 58
Agențiile de Turism - Pagina 59
Agențiile de Turism - Pagina 60
Agențiile de Turism - Pagina 61
Agențiile de Turism - Pagina 62
Agențiile de Turism - Pagina 63
Agențiile de Turism - Pagina 64
Agențiile de Turism - Pagina 65
Agențiile de Turism - Pagina 66
Agențiile de Turism - Pagina 67
Agențiile de Turism - Pagina 68
Agențiile de Turism - Pagina 69
Agențiile de Turism - Pagina 70
Agențiile de Turism - Pagina 71
Agențiile de Turism - Pagina 72
Agențiile de Turism - Pagina 73
Agențiile de Turism - Pagina 74
Agențiile de Turism - Pagina 75
Agențiile de Turism - Pagina 76
Agențiile de Turism - Pagina 77
Agențiile de Turism - Pagina 78
Agențiile de Turism - Pagina 79
Agențiile de Turism - Pagina 80
Agențiile de Turism - Pagina 81
Agențiile de Turism - Pagina 82
Agențiile de Turism - Pagina 83
Agențiile de Turism - Pagina 84
Agențiile de Turism - Pagina 85
Agențiile de Turism - Pagina 86
Agențiile de Turism - Pagina 87
Agențiile de Turism - Pagina 88
Agențiile de Turism - Pagina 89
Agențiile de Turism - Pagina 90
Agențiile de Turism - Pagina 91
Agențiile de Turism - Pagina 92
Agențiile de Turism - Pagina 93
Agențiile de Turism - Pagina 94
Agențiile de Turism - Pagina 95
Agențiile de Turism - Pagina 96
Agențiile de Turism - Pagina 97
Agențiile de Turism - Pagina 98
Agențiile de Turism - Pagina 99
Agențiile de Turism - Pagina 100
Agențiile de Turism - Pagina 101
Agențiile de Turism - Pagina 102
Agențiile de Turism - Pagina 103
Agențiile de Turism - Pagina 104
Agențiile de Turism - Pagina 105
Agențiile de Turism - Pagina 106
Agențiile de Turism - Pagina 107
Agențiile de Turism - Pagina 108
Agențiile de Turism - Pagina 109
Agențiile de Turism - Pagina 110

Conținut arhivă zip

  • Agentiile de Turism.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Produsului Turistic Bucovina

CAPITOLUL I. POLITICA DE PRODUS 1.1.Conceptul de produs „Conceptul de produs” susţine că vor fi preferate de consumatori acele produse care oferă...

Tradiții și Obiceiuri cu Valențe Turistice în Bucovina

INTRODUCERE În cadrul acestui proiect, se tratează regiunea Bucovina, ca fiind o destinație turistică impresionantă și renumită, prin potențialul...

Utilizarea marketingului în agențiile de turism

INTRODUCERE Actualitatea temei. Profunzimea și dinamismul din toate sectoarele vieții ecomice și sociale se manifestă prin schimbări majore în...

Management și operațiuni în cadrul agenției de turism Oltextur

INTRODUCERE Turismul reprezintă prin conținutul și rolul său, un fenomen caracteristic civilizației actuale și una din componentele majore ale...

Înființarea unei agenții de turism - SC Sicora Travel SRL

CAPITOLUL I Agentia de turism 1.1 Prezentare generala „Turismul este actiunea, dorinta,arta de a calatori pentru propria placere.” ( M....

Practică agenția Interra

Motivaţie, explicaţii Am ales această agenţie de turism, Interra Travel, pentru a efectua stagiul de practică si pentru a capăta un minim de...

Comercializarea Produsului Turistic

INTRODUCERE Actualitatea temei. Turismul nu este reprezentat doar din câteva zeci sau sute de afaceri singulare într-o economie naţională. Cu atât...

Practică la o agenție de turism

Sectorul de activitate al agentiei este prestarea de servicii . Activitatile acestei agentii consta în producerea, comercializarea si promovarea...

Te-ar putea interesa și

Valorificarea Potențialului Turistic al Județului Timiș

INTRODUCERE Turismul reprezinta o activitate permanenta a omului modern, având implicatii pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic,...

Strategii și Politici de Marketing în Cadrul Agenției Marshal Turism

INTRODUCERE Tranziţia la economia de piaţă aduce schimbări substanţiale în modul de desfăşurare a activităţii agenţilor economici; agenţii...

Plan de afaceri - agenție de turism Miracle SRL

1. Introducerea pe piata a agentiei de turism Turismul , ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase , explozive in cea...

Dezvoltarea Turismului Balnear în Stațiunea Mangalia

INTRODUCERE Originea lingvistica a termenului “turism” este strans legata de semnificatia cuvintelor latine “tornare” (a se intoarce) si “tornus”...

Potențial turistic în zona Suceava

Argument Romania este una dintre tarile Europei cu un ridicat potential turistic, pastrat de-al lungul secolelor, dar care nu este exploatat la...

Agenția de Turism SC Paradis Travel SRL

Capitolul 1. Constituirea agentiei de turism ,,Paradis Travel” - FISA DE PREZENTARE – Paradis Travel este o agentie de turism tur-operatoare,...

Mixul de Marketing și Rolul Acestuia în Atingerea Obiectivelor Majore ale Întreprinderii

Capitolul 1. Conceptul de marketing mix Optiunea strategica de marketing, concretizata in decizia echipei manageriale exprima "a face ceea ce...

Program turistic Londra - un oraș regal

ARGUMENT Etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), sau „to tour”, „to make a tour” (a călători, a face o...

Ai nevoie de altceva?