Agroturismul si Ecosistemul Zonei Moeciu-Bran

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Agroturismul si Ecosistemul Zonei Moeciu-Bran.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 100 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ANA ISPAS

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Introducere

Tot mai multi sunt cei care dupa un an de munca si diverse griji doresc sa-si petreaca vacanta cât mai aproape de frumusetile naturii, de puritatea si armonia vietii rurale sa fie cât mai departe de forfota marilor orase de zgomot si de poluare pentru a-si regasi echilibrul fizic si psihic. Odihna, aerul curat, consumul unor preparate traditionale specifice zonei alaturi de bogatia etnografica si folclorica sunt argumente serioase pentru practicarea agroturismului.

Dupa 1989 turismul rural românesc în special agroturismul au intrat într-o noua etapa datorita înlaturarii interdictiilor care au existat a promovarii asezarilor rurale care au potential turistic si a preocuparii turistilor pentru gasirea unor forme si modalitati de petrecere a timpului liber cu un cost redus dar cu minim de confort.

Zona Moeciu-Bran este una dintre cele mai importante zone din tara în care se practica agroturismul satisfacând motivatia fundamentala a numerosilor turisti “întoarcerea la natura”.

De aceea îmi propun sa evidentiez în aceasta lucrare opiniile, motivele si comportamentele populatiei care stau la baza deciziilor de apelare la serviciile oferite de gospodariile turistice din aceasta zona. Necesitatea unei astfel de lucrari rezulta din faptul ca oferta turistica, protejarea mediului înconjutartor, promovarea produsului agroturistic nu poate fi îmbunatatita si diversificata decât prin cunoasterea opiniilor, motivelor si comportamentelor populatiei de practicare a agroturismului.

Capitolul I

“Turismul în spatiul rural”

1.1. Consideratii asupra conceputului de turism rural

La început de neînteles, apoi greu acceptat – dat fiind lipsa sa de prestigiu – turismul rural s-a împus dar consecvent, în special pe pietele turistice din tarile dezvoltate economic cu un grad de urbanizat ridicat1. Turismul în spatiul rural este din ce în ce mai apreciat si solicitat de oamenii ce traiesc si muncesc în conditii tot mai stresante. Una din tendintele dezvoltarii turismului o reprezinta întoarcerea catre natura la tot ceea ce este pur, nealterat si curat. Ea demonstreaza ca omul modern nu se poate rupe de modul natural de viata, iar contactul lui mediul rustic are efecte în mentinerea echilibrului sau. Un alt fapt care motiveaza tendintele devoltarii turismului rural este întoarcerea catrre traditie. Oferta turismului clasic ramâne aceea si , iar dar cea turismului rural este diferita de la un sezon la altul, fiecare zona având propriile traditii si particularitati arhitecturale. Daca definitia clasica a turismului a turismului îl prezinta ca „activitate cu caracter reacreativ si/sau sportiv, constând din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unor regiuni pitoresti, turismul rural si agroturismul este deci turismul practicat în mediul rural, ca factor economic de dezvoltare locala, rezultând din serviciile prestate clientilor în vederea satisfacerii nevoilor acestora2.

Desi actioneaza în spatiul rural, agroturismul si turismul rural sunt doua concepte care pentru unii autori reprezinta acela si lucru, iar pentru altii, sunt doua notiuni diferite.

Practica arata ca aceste categorii se identifica pâna la anumit nivel, au un numitor comun care scoate în evidenta elementele de identitate, de incluziune, cât si elementele diferite care le conduc dezvoltare, la diferentiere.

Agroturismul si turismul rural sunt activitati economice complexe, cu o larga sfera de cuprindere, care pun în evidenta, printr-un mecanism propriu, circulatia turistica rurala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Agroturismul si Ecosistemul Zonei Moeciu-Bran.doc

Alte informatii

Agroturismul si ecosistemul zonei Moeciu-Bran