Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2249
Mărime: 656.85KB (arhivat)
Publicat de: Otilia Zamfir
Puncte necesare: 8
Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic şi Comercial

Cuprins

  1. Capitolul I. Optiunea pentru tipul de amenajare 3
  2. Capitolul II. Selectia zonei 4
  3. 2.1. Localizare geografica si cai de acces 4
  4. 2.2. Potentialul turistic al zonei 4
  5. 2.2.1. Resurse naturale 4
  6. 2.2.2. Resurse antropice 5
  7. 2.2.3. Cadrul socio-economic 5
  8. 2.2.4. Infrastructura 6
  9. 2.2.5. Echipamentul de cultura si odihna 6
  10. 2.2.6. Legislatia in vigoare si protectia zonei 7
  11. Capitolul III. Determinarea indicelui de atractivitate al zonei 8
  12. Capitolul IV. Determinarea ariei de atractie 9
  13. Capitolul V. Determinarea capacitatii optime de primire si a necesarului de construit 9
  14. Capitolul VI. Conceptia de amenajare a zonei 10
  15. 6.1. Amenajarea echipamentelor de cazare si de alimentatie 10
  16. 6.2. Amenajarea echipamentelor de agrement 12
  17. 6.3. Infrastructura 12
  18. 6.4. Amplasare in teritoriu 12

Extras din proiect

Capitolul I. Optiunea pentru tipul de amenajare

Bucuresti este cel mai populat oras, centru industrial și comercial al țării. Contestat de unii, adorat de altii, Bucuresti este un oras fascinant.

In timpul zilei, traficul si norii de praf iti strica buna dispozitie, insa, odata cu lasarea serii, cand terasele si restaurantele se aglomereaza, situatia se schimba in mod pozitiv. Pentru cei ce prefera un loc de cazare diferit de celelalte si departe de aglomeratie si de trafic si cu o diversitate de facilitati se va construi hotelul Azur.

Tipul de amenajare

Din punct de vedere al resurselor este o amenajare echivoca utilizand suprafete mari de teren, dar nefiind subordonate unor caracteristici comune. Dupa natura spatiului geografic se inscrie in tipul de amenajare periurbana. Din punctul de vedere al resurselor turistice si al modului de distributie al acestora in teritoriu este o asezare punctiforma.

Capitolul II. Selectia zonei

2.1. Localizare geografica si cai de acces

Municipiul Bucureşti are o suprafaţă de 228 km pătraţi (0.8 % din suprafaţa României), din care suprafaţa construită este de 70%.

Oraşul este aşezat la 44°24'49" latitudine nordică (ca şi Belgradul, Geneva, Bordeaux, Minneapolis) şi 26°05'48" longitudine estică (ca şi Helsinki sau Johannesburg), în sudul României la o distanţa de 64 km nord de fluviul Dunăre, la 100 km sud de Carpaţii Orientali, şi 250 km vest de Marea Neagră.

Hotelul Azur va fi amplasat la 16 km de Bucuresti, langa lacul Cernica, caile de acces fiind cele rutiere.

2.2. Potentialul turistic al zonei

2.2.1. Resurse naturale

Relieful. Bucureştiul este situat în Câmpia Română, având o altitudine maximă de 96.3 m şi este străbătut de două râuri, Dâmboviţa şi Colentina. Cele două văi formate în jurul râurilor, împart oraşul în cateva zone, sub formă de platouri cu meandre şi terase. Prezenţa a două terase locale (2 - 4 m şi 8 -12 m) de-a lungul celor două văi oferă varietate peisajului din centrul oraşului.

Lunca Dâmboviţei a fost modificată prin lucrări de canalizare.

Caracteristicile geomorfologice ce definesc regiunea sunt rezultatul acţunii de eroziune, transport şi depunere a cursului inferior al râului Dâmboviţa care străbate zona mediană a Bucureştiului pe direcţia aproximativă NV-SE, precum şi a râului Colentina.

Solul din centrul Bucureştiului s-a format şi dezvoltat sub influenţa factorilor naturali şi umani.

În zona oraşului şi a împrejurimilor, defrişarea excesivă din ultimele două secole a Codrului Vlăsiei, a permis extinderea agriculturii pe bogatele soluri brune. În condiţiile bioclimatice actuale ale zonei dintre cele două râuri, solul a devenit argilos. Cea de-a doua categorie de sol este cel aluvionar, format prin erodarea humusului datorită acţiunii apei de suprafaţă.

Din punct de vedere litologic, zona Bucureştiului face parte din tipul de câmpie joasă cu terase, caracterizată prin prezenţa numeroaselor terase desfăşurate de-a lungul râurilor ce o drenează, zonă alcătuită din depozite exclusiv cuaternare reprezentate prin loess şi depozite loessoide.

Clima. Climatul Bucureştiului este moderat continental, cu nuanţe excesive. Temperatura medie anuală variază între 10-11°C. Vara, temperatura lunii iulie urcă până la 30-40°C. În general, iernile sunt blânde, temperatura medie a lunii ianuarie ajungând până la -3°C. Media anuală a precipitaţiilor atinge 450-500mm. Primăverile timpurii şi toamnele lungi dau oraşului Bucureşti un colorit deosebit de atrăgător.

Hidrografia. Hidrografia este reprezentata de raurile Dambovita (24 km) si afluentul sau Colentina (in nord, pe 33 km, foarte meandrata). Cursul raului Dambovita a fost amenajat si canalizat dupa planurile arhitectului Grigore Cherchez si a fost acoperit cu plansee de beton in 1936 pe portiunea dintre Piata Natiunilor Unite si Podul Serban Voda.

Lacurile sunt artificiale amenajate de om ca puncte de atractie si agrement: Baneasa(40ha), Herastrau, Chitila, Mogosoaia, Floreasca, Tei, Fundeni, Pantelimon, Lacul Morii.

Flora. Bucureştiul este un oraş de câmpie cu flora şi fauna specifică climatului temperat continental, stepă ierboasă. Astfel flora este alcătuită în principal de arbori din categoria foioaselor (stejar, fag, castan, tei, salcie în lunca râurilor), pomi fructiferi (pruni, caişi, meri, peri, cireşi, etc) şi arbuşti (prunul sălbatic, măceşul, porumbarul, măceşul pitic), flori viu colorate şi bogate (muşeţel, mac, trandafiri, albăstrele, margarete).

Fauna. Fauna este formată mai ales din animale domestice. Vegetaţia s-a restrâns treptat şi multe din animalele sălbatice au dispărut (bizonii). În zilele noastre au rămas păsări şi rozătoare mici, ca veveriţele, în insulele de pădure care mai există.

Preview document

Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 1
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 2
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 3
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 4
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 5
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 6
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 7
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 8
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 9
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 10
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 11
Amenajarea în Scopuri Turistice a Hotelului Azur - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Amenajarea in Scopuri Turistice a Hotelului Azur.doc

Alții au mai descărcat și

Dezvoltarea turismului rural în județul Vâlcea

INTRODUCERE Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în...

Criterii de Clasificare a Formelor de Turism

INTRODUCERE Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfăşurată în alte sectoare-cheie din economia...

Amenajarea în Scopuri Turistice a Zonei Suceava

Capitolul 1. Strategia de dezvoltare a zonei turistice Suceava Zona Suceava sau nordul Moldovei sau Bucovina deţine valori culturale dintre cele...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?