Amenajarea Turistica si Teritoriala – Statiunea Montana Cheia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Amenajarea Turistica si Teritoriala – Statiunea Montana Cheia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

La sfarsitul secolul al XIX-lea , era o mica asezare cu numele de Teleajenul , avand 82 de locuitori , aflata in apropierea vamii Bratocea dintre Romania si Austro-Ungaria. Apartinea comunei Maneciu-Ungureni din plaiul Teleajenul , judetul Prahova.

Ulterior, satul si-a luat numele de Cheia, de la manastirea din apropiere.

Cheia a inceput sa fie cunoscuta in 1839 cand a fost terminata noua manastire construita pe locul manastirii vechi arse. Ramasa o localitate rurala, Cheia a devenit o statiune de vacanta in secolul al XX-lea, cunoscuta pentru muntii magnifici si aerul sanatos.

Statiunea Cheia este renumita pentru odihna si tratament si este accesibila in toate anotimpurile fiind situata in sud-estul central al Romaniei ,pe raza comunei Maneciu din judetul Prahova , pe raul Teleajen , la poalele muntilor Ciucas din formatiunea Carpatilor Orientali , la o altitudine de 871 m si o distanta de aproximativ 60 km nord de Municipiul Ploiesti.

Cai de acces :

Rutiere:

Bucuresti –Ploiesti-Valenii de Munte - Cheia ;

Ploiesti –Cheia: 60km ;

Bucuresti –Cheia: 120km ;

Brasov – Sacele – Cheia : 50km ;

Feroviare:

Bucuresti-Ploiesti, apoi Ploiesti- Maneciu de unde drumul continua pe soseaua spre Cheia-Brasov .

Statiunea Cheia are un climat clasic de depresiune intramontana ,tonic si stimulant , aer cu ozonificare ridicata. Veriile sunt racoroase , temperatura medie in luna iulie este de circa 16°C, iar ierniile nu sunt prea friguroase cu temperatura medie a lunii ianuarie ce atinge valoarea de -4°C. Temperatura medie anuala este de 6°C. Precipitatiile sunt moderate cu o valoare de 750-800 mm annual;umiditatea aerului este relativ ridicata,peste 76%anual. In timpul unui an precipitatiile se produc intr-un numar de 160-180 zile , cele mai abundente fiind repartizate in intervalul mai-iunie. Cele mai putine precipitatii cad la sfarsitul verii si inceputul toamnei , cand vremea devine stabila . Numarul annual dezile cu strat de zapada este de 100 de zile la Cheia . Viscolele mai frecvente pe creste, se produc in ianuarie si februarie .

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Turistica si Teritoriala - Statiunea Montana Cheia.pptx