Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 82 în total
Cuvinte : 17679
Mărime: 9.25MB (arhivat)
Publicat de: Nae Solomon
Puncte necesare: 11
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ALIMENTAŢIE ŞI TURISM

Cuprins

  1. Introducere pag 2
  2. CAP.I. Studiul soluţiilor existente pag 8
  3. I.1. Spaţiul de cazare pag 8
  4. I.2. Serviciul de etaj pag 12
  5. I.3. Camera de cazare(apartamentul) pag 13
  6. I.4. Amenajarea interioară pag 16
  7. I.5. Echipamentul hotelier din apartament pag 18
  8. I.6. Elemente ale decorului în hotel pag 20
  9. CAP.II. Alegerea soluţiei constructive si justificarea pag 30
  10. II.1.Descrierea apartamentului pag 30
  11. II.2.Elemente ale decorului in hotel pag 33
  12. CAP.III. Funcţionarea,întreţinerea,repararea instalaţiilor pag 65
  13. III.1.Norme de protecţie a muncii pag 65
  14. III.2.Norme de prevenire şi stingere a incendiilor pag 70
  15. CAP.IV. Calculul economic pag 77
  16. Concluzii pag 80
  17. Bibliografie pag 81

Extras din proiect

INTRODUCERE

Hotelul este structura de primire turistică amenajata în clădiri sau în corpuri de clădiri, care pune la dispoziţia turiştilor camere, garsoniere sau apartamente dotate corespunzător şi care asigura prestări de servicii specifice şi dispune de recepţie şi de spaţii de alimentaţie în incinta.

El cuprinde elemente indispensabile perceperii corecte a noţiunii de hotel cum ar fi faptul ca este vorba despre o unitate comercială, al cărei principal produs este cazarea , o unitate ospitalieră specializată, excluzând formele de închiriere rezidenţială sau întâmplătoare sau faptul ca nu orice adăpost poate oferi serviciul de cazare.

Cazarea satisface una din nevoile esenţiale ale călătorului şi anume nevoia de adăpost. Adăpostul poate fi obţinut într-o multitudine de variante: călătorul poate utiliza o reşedinţă secundară, sau poate face apel la rude, cunoştinţe ori prieteni (uneori chiar plătind); nu rareori sunt folosite spaţii improvizate: birouri, oficii, săli de clasă, etc. Se întâmplă ca adăpostul să fie obţinut în sala de aşteptare a unei gări sau a unui aeroport, iar în cazuri nefericite, la o secţie de poliţie sau într-un spital. Toate aceste adăposturi sunt impropriu denumite “cazare”.

Prin “cazare” ar trebui să înţelegem numai adăpostul plătit într-o unitate ospitalieră specializată, oricât de modestă ar fi aceasta din punctul de vedere al capacităţii sau al categoriei de clasificare. Efectuarea serviciului de cazare implică toţi lucrătorii compartimentului de cazare din unitatea ospitalieră. În jurul serviciului de cazare se structurează organizarea ,respectiv subdivizarea compartimentelor şi sectoarelor unui hotel.

Structurarea organică modernă a hotelului impune astăzi o concepţie nouă a poziţionării diferitelor compartimente operative, a sectoarelor, şi funcţiilor. Ea presupune abandonarea modelului piramidal de subordonare şi a vechii politici de centralizare a controlului (ilustrate întru totul de personalitatea managerului autoritar “de modă veche”).

Organizarea piramidală, utilizată până la mijlocul anilor ’80 ai secolului trecut în hotelăria internaţională punea pe un piedestal greu accesibil figura directorului de hotel; din turnul său, considerat unica bază de plecare a dispoziţiilor, hotărârilor, precederilor şi inovaţiilor, directorul îşi exercita puterea, într-un mod mai mult sau mai puţin charismatic, asupra subalternilor şi uneori şi asupra clienţilor. Astăzi, studiul noilor strategii confirmă o structură nouă, care “nu rupe” lanţul deciziilor şi vârful piramidei dictatoriale, ci “diluează” şi redistribuie reponsabilităţile.Acest stil managerial modern este cunoscut sub numele de “operare circulară”; prin intermediul acestei structuri organizatorice, directorul de hotel nu se mai află în vârf, ci în mijlocul lanţului de comandă, putând radia pe diverse niveluri echidistante rezultatele propriului sistem de lucru. În acest caz, stabilitatea directivelor şi luarea deciziilor implică toate sectoarele şi liniile operative ale întreprinderii.

Hotelul modern este alcătuit dintr-o serie de compartimente independente, conduse de persoane responsabile care coordonează activitatea; aceste persoane colaborează având idei pe baza cărora pot lua decizii comune şi pot interveni la unison; ele formează aşa numita echipă managerială (“management team”). Fiecare manager, în urma consultărilor avute cu colaboratorii ,prioritate având cei aflaţi în contact direct cu oaspeţii, contribuie în echipă împreună cu directorul general, la procesele decizionale menite să ducă la atingerea obiectivelor propuse; întregul proces aspiră la satisfacerea permanentă a clientelei, patronatului, personalului, furnizorilor, administraţiei locale, asociaţiilor profesionale, etc.

Hotelurile compuse din apartamente sau garsoniere, astfel dotate încât sa asigure păstrarea si prepararea alimentelor, precum şi servirea mesei în incinta acestora, sunt considerate hoteluri-apartament. Hotelurile pentru tineret sunt structuri de primire turistice, cu dotări simple, adaptate cerinţelor caracteristice tineretului, care asigură servicii de cazare, masa, agrement, pe baza unor regulamente de organizare interioară specifice. De regulă, sunt amplasate în centre urbane universitare, staţiuni si în alte zone turistice frecventate de tineret. Hotelurile sunt structuri de primire turistice cu o capacitate minima de 3 camere sau apartamente dispuse pe un nivel sau pe mai multe niveluri, în spatii amenajate, de regulă, în clădiri cu alta destinaţie iniţiala decât cea de cazare turistică.

În cadrul diviziei cazare se desfăşoară activităţile de închiriere a camerelor dar şi de asigurarea de servicii si dotări pt. clienţi. Din aceste considerente, această divizie are in componentă mai multe departamente si secţiuni.

Închirierea camerelor de hotel constituie, in general, principala sursa de venit pt. hotel, si in multe cazuri, veniturile realizate din închirierea camerelor sunt mai mari decât cele obţinute din toate celelalte servicii oferite, la un loc. Prin închirierea camerelor se realizează, de asemenea, cea mai mare rată a profitului.

Ospitalitatea este un termen general, asociat activităţii hotelurilor şi restaurantelor. Astăzi, industria cazării (cunoscută şi sub denumirea de industria hotelieră), şi industria de alimentaţie (sau industria caterig-ului) cuprind o mare varietate de unităţi şi reprezintă componente dinamice ale industriei turistice mondiale.

În contextul ansamblului activităţii turistice, cazarea în mod frecvent, nu are un loc sau o raţiune de sine stătătoare. Rareori, un turist selectează un hotel sau alt tip de unitate de cazare doar pentru a-şi schimba domiciliul. De cele mai multe ori, alegerea este motivată de faptul că hotelul oferă un serviciu menit să sprijine motivul principal al deplasării unei persoane spre o anumită destinaţie. Există însă, unităţi de cazare amplasate în special în staţiunile turistice, care nu se înscriu în aceste coordonate generale, şi care se constituie drept motivaţie principală a călătoriei, motivaţie asociată de cele mai multe ori cu o experienţă anterioară ce se doreşte reînnoită. Dar, în mod frecvent, solicitarea unui serviciu de cazare depinde de consumul unui produs turistic mai larg, în cadrul unei staţiuni sau localităţi.

Preview document

Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 1
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 2
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 3
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 4
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 5
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 6
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 7
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 8
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 9
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 10
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 11
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 12
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 13
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 14
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 15
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 16
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 17
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 18
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 19
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 20
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 21
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 22
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 23
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 24
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 25
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 26
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 27
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 28
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 29
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 30
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 31
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 32
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 33
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 34
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 35
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 36
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 37
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 38
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 39
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 40
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 41
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 42
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 43
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 44
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 45
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 46
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 47
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 48
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 49
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 50
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 51
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 52
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 53
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 54
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 55
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 56
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 57
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 58
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 59
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 60
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 61
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 62
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 63
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 64
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 65
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 66
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 67
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 68
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 69
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 70
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 71
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 72
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 73
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 74
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 75
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 76
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 77
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 78
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 79
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 80
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 81
Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele - Pagina 82

Conținut arhivă zip

  • Amenajarea unui Apartament intr-un Hotel de 4 Stele.doc

Alții au mai descărcat și

Diversificarea și modernizarea serviciilor turistice la UTB Ceres - Pucioasa

INTRODUCERE Turismul reprezinta un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii si, ca atare,...

Rolul agențiilor de turism în promovarea serviciilor românești

Introducere „Orice pas al unei călătorii devine o aventură a cunoaşterii; la fiecare pas mori şi învingi de bucurie, ineditul te face să renaşti,...

Managementul Departamentului Front Office al Hotelului Hilton Athenee Palace

Capitolul 1 INDUSTRIA OSPITALITĂŢII. CONCEPTE ŞI PARTICULARITĂŢI 1.1 . Stadiul actual al dezvoltării turismului Turismul reprezintă, atât prin...

Pensiune agroturistică - Glasul Pădurii

I.INTRODUCERE Bucovina - provincia nord-estică a României - este renumită datorită minunatelor fresce exterioare de pe pereţii mănăstirilor sale....

Dezvoltarea Turismului Religios pe Plan Internațional

Introducere Turismul religios este acel tip de turism ce are ca scop vizitarea edificiilor religioase cu implicaţii de ordin spiritual. Din acest...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Valorificarea potențialului balnear și diversificarea serviciilor turistice în stațiunea Băile Olănești

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen caracteristic civilizaţiei actuale prin rolul şi conţinutul său şi totodată una dintre componentele...

Potențialul Turistic al Mușcelelor Argeșului și Valorificarea Acestora

1.INTRODUCERE Regiunea Argeş, locuită din vremuri străvechi, a favorizat dezvoltarea aşezărilor geto-dacice care au devenit în timp centre...

Analiza Comparativă a Industriei Hoteliere în Republica Moldova și România

Introducere Importanţa deosebită a dezvoltării serviciilor turistice în economia oricărei ţări decurge din faptul că acestea asigură creşterea...

Turismul de Recreere în Zona Geografică Brăila-Galați

CAPITOLUL I 1.Poziţia geografică Judeţul Galaţi este situat în partea central-estică a ţării noastre, desfăşurându-se intre 45o25’ şi 46o10’...

Rolul amenajării turistice antropice

Introducere Amploarea fluxurilor turistice interne şi internaţionale pune din ce în ce mai multe probleme economice, sociale şi ecologice...

Amenajarea unui Apartament de Lux din Cadrul unui Hatel de 5 Stele

1. Introducere De la atestarea din secolul al XV-lea a existentei primelor asezaminte de popas pentru calatori si pana in prezent,activitatea de...

Amenajare pensiune montană de 4 stele

1. INTRODUCERE Turismul reprezintă şi o cale (în unele cazuri chiar singura) de valorificare superioară a tuturor categoriilor de resurse şi în...

Potențialul turistic al Transilvaniei

Introducere Turism este cuvantul utilizat cel mai frecvent. El exprima o activitate complexa care presupune deplasarea, stationarea de la cateva...

Ai nevoie de altceva?