Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 64 în total
Cuvinte : 16544
Mărime: 2.66MB (arhivat)
Publicat de: Achim Miron
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: gabi
Facultatea de Alimentatie si Turism
Universitatea Transilvania, Brasov
Specializare: Ingierie și management în industria turismului

Cuprins

  1. Introducere ..3
  2. CAPITOLUL 1
  3. Studiul soluțiilor existente ..5
  4. Generalități ..6
  5. Importanța socio-culturală .15
  6. Importanța economică 17
  7. Impactul asupra mediului ...18
  8. CAPITOLUL 2
  9. Criterii minime obligatorii ..24
  10. Criterii pentru o sală de evenimente ...32
  11. CAPITOLUL 3
  12. Instalații de climatizare și ventilare 34
  13. CAPITOLUL 4
  14. Organizarea petrecerilor pentru copii ..37
  15. Aranjarea unei mese festive .54
  16. CAPITOLUL 5
  17. Calculul economic ... 58
  18. CAPITOLUL 6
  19. Norme de protecția muncii ..61
  20. CONCLUZII ...63
  21. BIBLIOGRAFIE . 64

Extras din proiect

Motto: A mânca diferit este întotdeauna ceea ce căutăm când împingem ușa unui restaurant.

O conjunctură acceptabilă, o reală dificultate de recrutare, o aspră concurență.. A deschide un salon de evenimente și mese festive înseamnă a da dovadă de curaj și perseverență. De asemenea de inventivitate.

A fi administratorul unui restaurant presupune a dispune de o mare capacitate de muncă,de un simț al markenting-ului, de noțiuni de gestiune și în special de un gust pentru gastronomie. În spatele salonului rigoarea și calificarea se impun.

Prima dificultate începe a se face simțită: sectorul se confruntă cu o penurie a mâinii de lucru. Orele prelungite și condițiile dure de muncă explică aceastț situație. Și pentru că nu era suficient, concurența este din ce în ce mai acerbă.

Singurul lucru care trebuie făcut pentru a te putea lansa cu încredere este acela de a realiza cât mai bine și mai atent cercetarea pieței: o amplasare bună nu înseamnă totul, țintirea clientelei evită neplăcerile, spiritul inovator permite anticiparea efectelor modei (produsele bio, de exemplu). Legislația se dovedește a fi constrângătoare: administratorul salonului de evenimente/restaurantului, trebuia să depună la primărie o cerere de înființare a societății, obținerea licenței este condiționată de obținerea autorizației de funcționare de la administrația fiscală, cu ocazia deschiderii salonului se impune și respectarea unor norme de securitate, iar clădirea va trebui echipată cu amenajamente pentru persoanele cu handicap, se impun totodata și o serie de măsuri de igienă.

Așadar, a te lansa pe piațasaloanelor de evenimente/restaurantelor nu este un exercițiu lejer. Nici un aspect al activității nu trebuie ignorat.

Un restaurant este un stabiliment, local public unde se pot consuma pe loc mâncăruri și băuturi, contra cost. De obicei mâncărurile sunt preparate în bucătăria proprie, de către o echipă specializată (bucătar, ajutor de bucătar), în coordonarea și supravegherea unui șef-bucătar. Termenul „restaurant“ a fost creat în secolul al XVIII lea în Franța.

Organizarea de evenimente constă în procesul de organizare a unui festival, congres, conferință, ceremonie, competiție, expoziție sau petrecere. Organizarea evenimentelor presupune bugetarea, stabilirea datelor, selectarea și rezervarea unei locații pentru eveniment, obținerea autorizațiilor necesare, coordonarea transportului și a parcării. În funcție de natura evenimentului organizarea poate să includă: elaborarea unei teme sau concept a/al evenimentului, stabilirea decorului și a elementelor de entertainment, coordonarea completă cu locația aleasă și serviciile oferite de către această (electricitate și alte utilități), aranjamentele de decor, mese, scaune, echipe de suport și securitate, catering, elemente de signalistică, parcare, curățenie.

Primul pas în organizarea unui eveniment îl reprezintă determinarea scopului acestuia care poate fi: un eveniment de firma, un festival, congres, conferință, lansare de produs, inaugurare, eveniment privat, o nuntă, o aniversare, sau orice alt eveniment care presupune o organizare riguroasă. Organizatorul de evenimente trebuie să definească apoi locația, activitățile de entertainment, lista invitaților, vorbitorii și conținutul detaliat al evenimentului. Locațiile pentru evenimente sunt nenumărate și diverse și de regulă acestea sunt reprezentate de hoteluri, centre de conferințe, săli de recepție sau spații exterioare în funcție de eveniment.

Urmează apoi pregătirea în cele mai mici detalii a evenimentului și stabilirea elementelor legate de decorațiuni, mâncare, băuturi, muzică, lista invitaților, buget, publicitate și marketing, tot ceea ce va contribui la o desfășurare perfectă a evenimentului. Un organizator de evenimente trebuie să fie capabil de a-și gestiona în mod inteligent timpul alocat pentru organizare și să creeze evenimente memorabile.

CAPITOLUL 1

Studiul soluțiilor existente

Istoric

Au existat restaurante deja în Imperiul Roman. În orașul Pompei au fost descoperite aproximativ 160 de localuri, numite Thermopolia, care erau concentrate în special de-a lungul drumurilor principale și în locuri publice. Restaurantele aveau, de obicei, o tejghea la stradă, pentru a comercializa, și una sau mai multe încăperi în care se mânca. În camerele simple oaspeții se așezau pe scaune, iar camerele mai largi erau echipate cu canapele și fresce, la fel cu camere private de luat masa. Pentru soții și fiice, restaurantele erau tabu în Roma. Cei mai buni bucătari erau sclavi sau angajați ai familiilor bogate și găteau în case particulare.

Restaurante sofisticate pot fi găsite în China, până în jurul secolului al X lea. La acel moment, China a fost o țară prosperă, iar în orașe existau nenumărate restaurante cu specialități și stiluri regionale. La educație generală de atunci era inclusă cunoașterea culturii gătitului. În restaurantele elegante se servea și mâncare ieftină pentru lucrătorii obișnuiți. Această tradiție a rămas, doar că de-a lungul timpului camerele a fost frecvent separate pentru pretenții diferite. Restaurantele chinezești erau și sunt de multe ori deschise deja de dimineață și sunt vizitate, de asemenea, pentru micul dejun.

În Europa, tradiția Imperiului Roman a dispărut. Restaurantele erau vizitate în principal de călători. Pe masa comună era mâncarea a cărei calitate era de obicei, foarte simplă.

Restaurantele în sensul modern au apărut din nou în momentul Revoluției Franceze. Guinness World Records consideră Sobrino de Botín în Calle de Cuchilleros din Madrid, este cel mai vechi restaurant din lume.

Etimologie

Termenul de restaurant a fost dat, se spune, de un parizian, pe nume Boulanger, care vindea supe. În anul 1765 el a trebuit să ofere, pe lângă supe, și alte mici mâncăruri, cum ar fi picioare de oaie în sos. Deasupra ușii tavernei sale el a lăsat să se inscripționeze, în 1795, după cum se susține, dintr-un verset biblic în limba latină: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă!” (Matei 11,28). Acest motto a făcut faimoasă taverna sa și i s-a spus, se pare, restaurant, din latină restaurabo. De aici, el este numit „restaurateur“. Istoricii prezintă însă această poveste ca pe o legendă.

Bibliografie

1.https://www.bluparty.ro/

2.https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&ei=EevxWqvRJ5CbkwXpjq34Dw&q=Amenajare+aunui+salon+pentru+evenimente+si+mese+festive+pentru+copii&oq=Amenajare+aunui+salon+pentru+evenimente+si+mese+festive+pentru+copii&gs_l=psy-ab.3...480066.500638.0.500978.27.15.0.0.0.0.664.1802.8j2j1j5-1.12.0 0...1c.1.64.psy-ab..21.1.234...0j0i67k1j0i22i30k1.0.OmjKCFQWCQU

3.https://www.google.com/search?q=Amenajarea+unui+salon+pentru+evenimente+si+mese+festive+pentru+copii&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b

https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=iu3xWsvZM8f2kwXx46iABw&q=+proiect+Amenajarea+unui+salon+pentru+evenimente+si+mese+festive+pentru+copii&oq=+proiect+Amenajarea+unui+salon+pentru+evenimente+si+mese+festive+pentru+copii&gs_l=psy-ab.3...5578.7870.0.8248.9.9.0.0.0.0.126.872.6j3.9.0 0...1c..64.psy-ab..1.0.0 0.S_DYslAMh9E

4.https://www.scribd.com/doc/84834134/Instalatii-Si-Echipamente-in-Bucatarie

5. https://www.casadex.ro/2013/12/cum-se-aranjeaza-corect-o-masa-festiva-rafinament-si-eleganta/

6. https://lege5.ro/Gratuit/gq2tmnrq/ordinul-nr-65-2003-pentru-aprobarea-normelor-privind-autorizarea-sistemelor-de-management-al-calitatii-aplicate-la-realizarea-functionarea-si-dezafectarea-instalatiilor-nucleare

7. http://www.raportaremediu.ro/2017/08/29/restaurant-conditii-mediu/

8. https://ro.wikipedia.org/wiki/Restaurant

9. http://www.castelulmaria.ro/evenimente-informatii-Castelul-Maria.pdf

10. http://www.rasfoiesc.com/business/protectia-muncii/NORME-DE-PROTECTIA-MUNCII-SI-P33.php

Preview document

Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 1
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 2
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 3
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 4
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 5
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 6
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 7
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 8
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 9
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 10
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 11
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 12
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 13
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 14
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 15
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 16
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 17
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 18
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 19
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 20
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 21
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 22
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 23
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 24
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 25
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 26
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 27
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 28
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 29
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 30
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 31
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 32
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 33
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 34
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 35
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 36
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 37
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 38
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 39
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 40
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 41
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 42
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 43
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 44
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 45
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 46
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 47
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 48
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 49
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 50
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 51
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 52
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 53
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 54
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 55
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 56
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 57
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 58
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 59
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 60
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 61
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 62
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 63
Amenajarea unui salon pentru evenimente și mese festive pentru copii - Pagina 64

Conținut arhivă zip

  • Amenajarea unui salon pentru evenimente si mese festive pentru copii.docx

Alții au mai descărcat și

Organizarea evenimentelor în cadrul Hotelului West Plaza

INTRODUCERE Motivul pentru care am ales să abordez această temă pentru a redactarea lucrarea de disertație a fost din dorința de a atrage atenția...

Organizare unui Eveniment Fictiv

Capitol 1 Identificarea beneficiarului evenimentului, descrierea scopului și a tipului de eveniment Beneficiarii evenimentului care face obiectul...

Planul de Organizare al Teambuilding-ului Grup Renault Technologie Roumanie

Cap. 1. Identificarea beneficiarului evenimentului, descrierea scopului şi a tipului de eveniment care se doreşte să se organizeze O metodă foarte...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Turismul de afaceri și de evenimente

Motto: “Ar trebui să vezi, cândva Gura- Râului, ca să înțelegi ce înseamnă colț de rai cu străveche tradiție în cultura românească.” Lucian...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Organizarea evenimentelor în cadrul Hotelului West Plaza

INTRODUCERE Motivul pentru care am ales să abordez această temă pentru a redactarea lucrarea de disertație a fost din dorința de a atrage atenția...

Tipuri de mese festive

Mesele festive sunt organizate după amiază sau seara, pentru sărbătorirea unor evenimente mai deosebite din viaţa unei persoane sau a unei...

Coordonarea activității

Cap.I. COORDONAREA ACTIVITATII DE PREGATIRE A SPATIILOR DE SERVIRE Pe langa calitatea serviciilor, cartea de vzita a uni restaurant o reprezinta...

Tehnica servirii consumatorilor

I. Introducere Pentru unitatile de alimentatie, certificatul de clasificare atesta categoriile lux, I, II, III, dupa caz. Agentii economici care...

Ai nevoie de altceva?